foto: REUTERS/SCANPIX
Šons Penns: ja Krievija uzvarēs, tad mums visiem būs pilnīgā d****
Režisors Šons Penns apmeklē preses konferenci, lai popularizētu dokumentālo filmu "Superspēks" 73. Berlīnes starptautiskajā kinofestivālā Vācijā 2023. gada 18. februārī.
Slavenības
2023. gada 19. februāris, 17:51

Šons Penns: ja Krievija uzvarēs, tad mums visiem būs pilnīgā d****

Jauns.lv

Amerikāņu aktieris Šons Penns Berlīnes kinofestivālā prezentēja savu dokumentālo filmu par Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski "Superpower" ("Superspēks") un teica emocionālu runu. Viņš uzsvēra, ka ASV ir "jānokaunas" par to, ka tās neapbruņoja Ukrainu un nesāka tai palīdzēt ar ieroču piegādēm ātrāk, nekā tas gala rezultātā tika izdarīts, ziņo "The Guardian".

Aktieris atsevišķi uzsvēra, ka Rietumi nevar pieļaut, ka Kijiva zaudē karā, kas pašlaik risinās Ukrainā.

"Ja iedomājamies, kas notiks, ja Krievija uzvarēs, tad mums visiem būs d****. Vienkārši pilnīgā d****," neizvēloties izteicienus, sacīja Penns. "Varu teikt, ka mums kā amerikāņiem būtu jākaunas par to, ka neesam palielinājuši ieroču piegāžu apmērus Ukrainā agrāk," aktieri citē "The Guardian".

Penns ieradās Ukrainā neilgi pēc kara sākuma un tikās ar Volodimiru Zelenski. Viņa filmā nozīmīga daļa veltīta intervijai ar Ukrainas prezidentu. "Viņš grib, lai mēs būtu miruši," šīs intervijas gaitā saka Zelenskis, ar to domājot Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Aktieris arī ierodas ciemos pie sabombardētās mājas iedzīvotāja Kijivā un pie Ukrainas karavīriem frontē Donbasā.

"Mēs esam iemīlējuši valsti (Ukrainu), mēs esam iemīlējuši tās cilvēkus," par šo braucienu teica filmas Penna līdzproducents Ārons Kaufmans.

Berlīnes kinofestivālā būs skatāmas vairākas filmas par karu Ukrainā. To vidū dokumentālā lente "Austrumu fronte" ("Eastern Front"). To prezentēs Berlinālē 24. februārī, dienā, kad Krievija pilnā sparā iebruka Ukrainā, un tā ir vienīgā Ukrainas filma, kas piedalīsies vienā no diviem galvenajiem festivāla konkursiem.

To uzņēmuši divi režisori - Vitālijs Manskis, kurš dzimis Ukrainā, bet tagad dzīvo Latvijā, un Jevgeņijs Titarenko no Ukrainas.