foto: Publicitātes
Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - patiess stāsts par Enco Ferrari, slavēts seriāls un superātrā eža Sonika piedzīvojumi
Kadrs no filmas "Ferrari".
TV
2024. gada 16. aprīlis, 17:45

Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - patiess stāsts par Enco Ferrari, slavēts seriāls un superātrā eža Sonika piedzīvojumi

Jauns.lv

"Tet TV+" izklaides platformā, kas pieejama arī "Tet TV", šonedēļ skatieties biogrāfisku filmu "Ferrari", komēdijdrāmu "Padomi" un animēts seriāls "Sonika piedzīvojumi".

Līdz riska robežai

Holivudas krimināldrāmu meistara Maikla Manna jaunā filma ir biogrāfiska sporta drāma, kas stāsta par pasaulslavenā autobūves giganta "Ferrari" radītāju.

Ir 1957. gada vasara. 20. gadsimta 50. gadu Pirmās formulas spozmes un adrenalīna fonā tās bijušais autobraucējs Enco Ferrari nonācis krīzē. Uzņēmumam, ko viņi ar sievu Lauru izveidojuši pirms desmit gadiem, draud bankrots. Vētrainā laulība cietusi no sērām par dēla Dino nāvi. Ferrari rodas grūtības atzīt savu otru, ārlaulības dēlu. Viņa sacīkšu braucēja kāre uzvarēt noved viņu līdz riska robežai. Viņš liek uz spēles visus kauliņus, piesakoties viltīgajās tūkstoš jūdžu sacīkstēs Mille Miglia.

Titullomā filmā "Ferrari" iejuties amerikāņu aktieris Edams Draivers, viena no Holivudas beidzamo gadu spožākajām zvaigznēm. Kā saka aktieris, pats galvenais sākotnēji bijis saprast, kāds tad Enco Ferrari īsti bijis. “Visupirms viņš bija autobraucējs. Vīrs, kas ārēji bija ļoti mierīgs, bet iekšā viņā nemitīgi darbojās dzinējs,” uzskata Draivers, piebilstot – Ferrari, viņaprāt, vienmēr bijis aukstasinīgs. “Viņa bizness draud izjukt, jo viņu vairāk interesē piedalīties sacensībās nekā tirgot automašīnas. Un mainās arī autosacīkšu pasaule, vispār izdzīvo tikai puse no visiem braucējiem. Tā ka tas ir ļoti juceklīgs laiks.”

Lielākās uzslavas par lielisku aktierspēli gan tikušas spāņu zvaigznei Penelopei Krusai, kas atveido Ferrari sievu Lauru, sporta auto kompānijas līdzdibinātāju, sievieti, ko Enco krāpa, sievieti, kas centās tikt pāri dēla aiziešanai viņsaulē. “Es tiešām centos panākt, lai skatītājs varētu manīt to dziļo depresiju, kādā viņa bija daudzus jo daudzus savas dzīves gadus,” pauž Penelope. “Viņa bija sarežģīta personība. Salauzta sieviete, un to apkārtējie īsti nevēlējās redzēt. Tāpēc tas man bija personīgs izaicinājums – dot viņai vārdu, jo viņa pārstāv tik daudzas šīs pasaules sievietes, kurām tādas iespējas nav.”

Biogrāfisko drāmu "Ferrari" skatieties "Tet TV+ Filmu nomā" angļu vai krievu valodā ar subtitriem latviešu vai krievu valodā.

Jocīgās attiecības

Komēdijdrāmā "Padomi" ("Hacks") starp leģendāru Lasvegasas komiķi un lecīgu rakstnieci veidojas savādas mentores un mācekles attiecības.

Seriāls, kam ir divas sezonas, pirmizrādi piedzīvoja pirms dažiem gadiem un iemantojis gan skatītāju, gan kritiķu jūsmīgas atsauksmes. Tās rezultējušās arī balvās – ir iegūti divi prestižie "Zelta globusi" un četras "Emmy" statuetes. Džīna Smārta par komiķes Deboras lomas atveidošanu kā labākā aktrise ir tikusi pie abām šīm balvām – "Emmy" par to ieguvusi pat divus gadus pēc kārtas.

Soniks pret ļaunajiem

Populārā superātrā eža Sonika piedzīvojumi – animētās sērijās visai ģimenei!

Ātrais zilais ezis Soniks ar saviem draugiem cenšas apturēt Dr. Egmena ļaunos plānus. Egmens grib iegūt varu pār visu pasauli. Soniks ik pa laikam cīnās ar ļaundara pakalpiņiem, ieskaitot uzticamos robotus Orbotu un Kobotu, ļaunos internus, milzi un robotu briesmoņus.