foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva
Re, kā izaudzis Mārtiņa Egliena dēls! "Mazais Ernests" jau garāks par tēti
Teātrī savulaik bieži redzētais Mārtiņa Egliena un Ditas Lūriņas dēliņš Ernests nu jau ir liels puisis. Šovasar viņš kļūs pilngadīgs.
Slavenības
2024. gada 10. marts, 06:52

Re, kā izaudzis Mārtiņa Egliena dēls! "Mazais Ernests" jau garāks par tēti

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Kamēr aktrise Dita Lūriņa-Egliena bija devusies brīvdienu mākslas baudīšanas kūrē uz Berlīni, viņas vīrs Mārtiņš Egliens izgāja sabiedrībā ar abu kopīgo dēlu Ernestu Eglienu, kam šovasar apritēs... neticēsiet – jau 18 gadu!

Šķiet, tas bija pavisam nesenā pagātnē, kad tautā mīlētais aktieru pāris Dita Lūriņa un Mārtiņš Egliens sagaidīja pasaulē savu pirmo atvasi – dēliņu Ernestu. Kā jau pieprasītu skatuves mākslinieku bērns, paaugoties puika bija biežs viesis vecāku darbavietā un, glīti sapucēts, nereti piedalījās arī pirmizrāžu svinībās, uz kurām Ernestu visbiežāk pavadīja kāda no vecmāmiņām – vai nu Ditas māte aktrise Marita Stelmakere, vai Mārtiņa mamma Anna Egliena.

foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva
Mārtiņš un tobrīd divgadīgais Ernests teātra kafejnīcā 2009. gadā.

Pirmizrāžu svinīgo uzrunu laikā puika bija te opā tētim Mārtiņam, te pie rokas mammai Ditai, bet banketos par mazā Ernesta svētku mielasta šķīvja piepildīšanu un pat viņa pabarošanu gādīgi mēdza parūpēties kolēģi iz aktieru vidus. Tam, kā Ernests paaudzies, tauta ik pa laikam varēja sekot līdzi kā TV, tā žurnālu un portālu reportāžās, kas atspoguļoja aktualitātes teātrī, un reiz Mārtiņš un Dita kopā ar dēlu priecīgi pozēja fotogrāfiem pat Nacionālā teātra ikvasaras noslēguma lielākajā burziņā – jaunās teātra sezonas atklāšanas pasākumā.

foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva
2012. gadā.

Pusaudža gados, kad pašam savas intereses priekšplānā un iet pie mammas un tēta uz darbu vairs nav aktuāli, Ernests Egliens teātra namā bija krietni retāks viesis. Pēc ilgākas pauzes Mārtiņš un Ernests Eglieni kopā teātrī paviesojās Ernesta vectētiņa režisora Valda Lūriņa vadībā atjaunotā iestudējuma "Atgriešanās Latgolā" pirmizrādē.

Nacionālā teātra zieds ierodas uz koncertuzveduma “Atgriežamies Latgolā” pēcizrādes ballīti

Nacionālā teātrī radusies iespēja aizceļot uz Latgali, jo pirmizrādi piedzīvojis režisora Valda Lūriņa koncertuzvedums “Atgriežamies Latgolā”. Komponists Valdis Zilveris, dziesmu ...

gallery icon

Tas tik bija pārsteigums, kad teātra apmeklētāji un pēcāk arī kolēģi ieraudzīja aktieri un viņa nu jau par staltu un brašu jaunekli izaugušo “mazo” Ernestu, kas vēl šķietami nesen skraidīja un dzīvojās pa teātra kulisēm, kamēr vecāki piedalījās mēģinājumos. Laiks nudien paskrējis nemanot, jo jau vasaras sākumā Ernestam būs 18. dzimšanas diena. Augumā puisis jau pāraudzis tēvu un individualitāti demonstrē ar pagariem izaudzētiem matiem.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnālā "Kas Jauns"!