Aktrise Baiba Broka laiku lokos

Aktrise Baiba Broka laiku lokos.

gallery icon
Slavenības
2024. gada 3. marts, 06:26

Kāds ir aktrises Baibas Brokas skaistuma noslēpums?

Santa Sergejeva

Žurnāls "Kas Jauns"

Jaunā Rīgas teātra aktrises Baibas Brokas labā izskata noslēpums nav drakonisks darbs ar sevi, bet galvenais ir veikt tās aktivitātes, kas patīk. Aktrise nu jau kādu laiku ievēro fastingu - intervālās gavēšanas metodi.

Baiba ir ne tikai viena no vadošajām Jaunā Rīgas teātra aktrisēm, bet arī režisori viņu teju nemitīgi aicina filmēties. Turklāt gan dzīvē, gan uz skatuves, gan uz ekrāna Baiba Broka vienmēr izskatās nevainojami.

foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva
Baiba Broka filmas "Melnais samts" pirmizrādē kinoteātrī "Splendid Palace".

Sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" viņa teic, ka tas izdodas, jo viņa dzīvo harmonijā ar sevi: “Tas sevī ietver sakārtotu galvu, kas ved arī pie izpratnes par lietām, līdz ar to palīdz sakārtot savu ķermeni gan fiziski, gan mentāli. Man patīk viss, ko es daru!”

Aktrise nav skaistuma pošu, krēmu un citu procedūru pretiniece, viņa teic, ka katram ir jāatrod sava formula, kas palīdz labi justies un izskatīties. “Es ilgi līdz tam esmu gājusi un tagad kaut ko esmu sapratusi,” viņa piebilst.

Vaicāta, kādas aktivitātes veic, lai būtu nevainojamā formā, Baiba teic, ka jau ilgus gadus vingro. “Beidzamos gadus mani rīti sākas ar vingrošanu. Es to daru mājas apstākļos – vingroju savā gultā. Nu, varbūt drīzāk šo vingrošanu varētu dēvēt tā, ka es klausos mūziku un mans ķermenis vingro. Atslēga šīm aktivitātēm ir mūzika. Tā katru dienu mainās pēc mana noskaņojuma. Es katru rītu sevī ieklausos, vai to pašu ierasto mūziku vēlos klausīties vai esmu gatava kaut kam jaunam. Galvenais jau ir kontakts ar sevi,” par savu ikrīta rituālu stāsta aktrise.

Baiba Broka ievēro arī diētu. “Intervālo ēšanu. Piemēram, diennaktī 10 stundas var ēst, bet 14 stundas ir jāietur pauze no ēšanas, vienīgi var lietot ūdeni, tēju un kafiju. Nu jau kādu laiku ievēroju šo metodi. Dažreiz jau sanāk arī sagrēkot, bet es vienmēr zinu, pie kā atgriezties, un tas man palīdz. Cenšos ēst veselīgi. Man arī negaršo saldumi,” viņa atklāj un piebilst, ka galvenais neko nedarīt kampaņveidā: “Viss jādara pakāpeniski. Ja izdomāju, ka kampaņveidā sportošu, tad tas arī kā kampaņa beidzas. Bet, draudzējoties ar sevi, es mēģinu darīt to, kas man patīk.”