foto: Ekrānuzņēmums no Instagram.com
Pamatīgā skandālā iekūlusies amerikāņu dziedātāja LP; mākslinieces koncerts Kauņā ir atcelts
PL video stāsta, ka džemperis tapis tālajā 2020. gadā, taču pandēmijas dēļ viņa to vēl nebija saņēmusi
Slavenības
2024. gada 27. februāris, 17:16

Pamatīgā skandālā iekūlusies amerikāņu dziedātāja LP; mākslinieces koncerts Kauņā ir atcelts

Jauns.lv

Reaģējot uz mākslinieces sociālajos tīklos kopīgoto video, kurā viņa valkā ar Krievijas simboliku apzīmētu džemperi, Arēna "Žalgiris" paziņo, ka atceļ ASV dziedātājas LP koncertu.

Sociālajā tīklā "Instagram" dziedātāja LP dalījās ar video, kuros bija ģērbusies džemperī ar kuģi, kas rotāts ar Krievijas karoga krāsām un uzrakstu "LP Russia Official".

Jau pēc nedēļas, 4. martā, amerikāņu popzvaigznei bija plānota uzstāšanās Lietuvā, "Žalgiris" arēnā, kur dziedātāja bija iecerējusi prezentēt albumu "Love Lines". Jāpiebilst, ka tas bija vienīgais plānotais viņas koncerts Baltijas valstīs.

Pēc tam, kad dziedātāja publicēja šo ziņu, sociālajos tīklos nekavējoties sāka izplatīties lietuviešu aicinājumi boikotēt un, iespējams, atcelt koncertu, informē "Lrt.it".

Dziedātāja, kura jau vairākas reizes ir uzstājusies Lietuvā un kurai šeit ir liels pulciņš fanu, ierakstā skaidroja, ka šis apģērbs ir dāvana no viņas faniem Krievijā.

Video viņa arī demonstrēja pastkarti no faniem, kurā teikts, ka šis apģērba gabals tapis tālajā 2020. gadā, taču tad pandēmijas dēļ dziedātājas uzstāšanās tika atceltas, tāpēc līdz šim viņa to vēl nebija saņēmusi.

Interesanti, ka informācija publiskota 24. februārī – otrajā gadadienā kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā.

Ierakstā LP pateicas fanu klubam Krievijā. Vietnē "Instagram" tas tiek atzīts par dziedātājas un viņas menedžmenta atbalstu.

Nedaudz vēlāk viņas publicētās ziņas pazuda, un māksliniece dalījās ar jauniem aicinājumiem.

"Esmu tik lepna un pateicīga saviem faniem visā pasaulē! Es zinu, ka Baltijas valstīs ir daudz ukraiņu bēgļu un vēlos, lai mani ukraiņu fani zinātu, cik ļoti es viņus atbalstu, vienmēr esmu jūs atbalstījusi un mīlējusi," ierakstā saka māksliniece. 

LP (īstajā vārdā - Laura Pergolizzi) vairākkārt organizējusi koncerttūres Krievijā, ierakstījusi tur arī koncertalbumu. Tiesa, pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā, to ir darījušas daudzas Rietumu popzvaigznes.

Līdz šim visi "Lost On You" koncerti Lietuvā izpelnījās lielu uzmanību, daži no tiem bija pilnībā izpārdoti.

Dziedātāja uzstājusies Kauņā un Viļņā, bet pērn - Rumšišķos, festivālā "Granatos Live".

Vēlāk sociālajos tīklos viņa ievietoja jaunu ierakstu, kurā teica, ka zina, ka Baltijas valstīs ir daudz bēgļu no Ukrainas un pateicās viņiem par atbalstu.

Uz pirmdienas sižetu jau reaģējuši Kauņas "Žalgiris" arēnas pārstāvji. "Šobrīd skaidrojam situāciju ar koncerta organizatoriem un, ja informācija apstiprināsies, esam gatavi atcelt plānoto mākslinieka koncertu. Plašāku informāciju un komentārus sniegsim tuvākajā laikā," teikts arēnas "Facebook" kontā.

Otrdienas rītā "Medusa Concert" vadītājs Remigijus Knabikas portālam "Tv3.lt" pauda savu nostāju, ka koncerta rīkotāji uzstāšanos negrasās atcelt.

"Kāds iemesls ir par pamatu koncerta atcelšanai? Tikai tāpēc, ka viņa satika fanus no Krievijas? Protams, šādas darbības noteikti nav īstajā laikā un vietā. Cilvēki uz to šobrīd reaģē asi, bet jums ir jāsaprot, ka amerikāņi ir aizrautīgi, viņi vienkārši nesaprot, kāda ir mūsu situācija. LP neizteica nekādu atbalstu Krievijai, viņa vienkārši aizrāvās savās emocijās ar it kā skaistu stāstu,» "Tv3.lt" skaidroja R. Knabikas.

Viņš portālam pastāstīja, ka dziedātāja LP sociālajos tīklos parādījusies ar džemperi Krievijas krāsās, emociju vadīta, tikai vēloties paust savu mīlestību visiem saviem klausītājiem.

Nedaudz vēlāk "Medusa Concert" arī izplatīja oficiālu paziņojumu medijiem. Kā informē organizatori, pēc tam, kad pirmdienas vakarā sociālajos tīklos parādījās divdomīgs dziedātājas LP video, viņi nekavējoties vērsās pie mākslinieka menedžmenta ar lūgumu steidzami noskaidrot situāciju.

"Gribam uzsvērt, ka koncerta rīkotājs "Medusa Concert", asi nosoda Krievijas agresiju un vienmēr ir atbalstījis, atbalsta un atbalstīs Ukrainu. Visi mūsu aģentūras darbinieki, tāpat kā visa Lietuva, no visas sirds ir kopā ar kara plosīto valsti un tās varoņiem, tāpēc internetā parādījies video mūs mulsināja un saniknoja ne mazāk kā citus lietuviešus."

Tomēr otrdienas pēcpusdienā Arēna "Žalgiris" paziņoja, ka atceļ ASV dziedātājas LP koncertu.

"Arēnai "Žalgiris" ir skaidra pilsoniskā un vērtību pozīcija – mēs ļoti atbalstām Ukrainu. Kopā ar pasākuma organizatoriem situācija skaidrota jau kopš vakarnakts, taču, kā jau vakar vēstījām sociālajos tīklos, mūsu nostāja palika stingra - koncerts jāatceļ. Pēc faktu apstiprināšanas kopā ar pasākuma Medūzas koncerts organizatoriem pieņēmām kopīgu lēmumu par koncerta atcelšanu. Ar šo lēmumu vēlamies vērst gan LP, gan citu Lietuvā pasākumus plānojošo mākslinieku uzmanību, ka necietīsim vēstījumus, kas atbalsta agresorvalsti”, stāsta arēnas “Žalgiris” pasākumu vadītājs Mantas Vedrickas.