foto: Mirrorpix / Vida Press
Princis Džordžs vismaz vēl desmit gadus neuzņemsies karaliskos pienākumus. Tā grib viņa vecāki
Princis Džordžs.
Slavenības
2024. gada 28. februāris, 06:47

Princis Džordžs vismaz vēl desmit gadus neuzņemsies karaliskos pienākumus. Tā grib viņa vecāki

Jauns.lv

Plānots, ka Velsas prinča Viljama un princeses Ketrīnas vecākais dēls princis Džordžs karaliskos pienākumus sāks pildīt tikai tad, kad būs jau pārkāpis divdesmit gadu vecumu. Vismaz tāda šobrīd ir 10 gadu vecā prinča vecāku vēlme.

Princis Džordžs neuzņemsies karaliskos pienākumus vismaz vēl desmit gadus, tā ir daļa no princeses Ketrīnas un prinča Viljama plāna, apgalvojis karaļnama komentētājs.

foto: BACKGRID/ Vida Press
Princis Džordžs ar vecākiem.

Nākamais Apvienotās Karalistes un 15 Sadraudzības personālūnijas valstu karalis šobrīd ir 10 gadu vecs un mācās Lambrūkas skolā, kur skolojas arī viņa jaunākā māsa princese Šarlote (8) un jaunākais brālis princis Luiss (5).

Kembridžas hercogi ved visus trīs bērnus uz pirmo dienu jaunajā Lambrūkas skolā

gallery icon

Roberts Hārdmens, kurš sarakstījis grāmatu “Making of a King: King Charles III and the Modern Monarchy” (“Kļūšana par karali: karalis Čārlzs III un modernā monarhija”), paskaidrojis, ka princis Viljams (41) cenšas “normalizēt” Džordža nākotni.

Hārdmens sacīja: “Viljams cenšas to normalizēt. Viņi to nenoliedz un par to tiek daudz domāts, kā ne vienmēr agrāk ir bijis.”

foto: BACKGRID/ Vida Press
Princis Džordžs ar vecākiem.

“Runājot par Džordžu, ir sajūta, ka prioritāte ir tāda, lai viņš un māsa ar brāli netiktu iebiedēti, lai viņiem nākotne nešķistu biedējoša. Lai tas ir kas tāds, ko viņi saprot un pieņem, ka tā būs daļa no viņu dzīves.”

“Viņiem [vecākiem] ir pārliecība, ka tas jādara pēc iespējas neuzbāzīgāk un normālāk – ja to var saukt par normālu – un pēc iespējas patīkamāk.”

“Viņiem abiem – kā Viljamam, tā Ketrīnai – tas ir ļoti svarīgi.”

foto: Dave Shopland/Shutterstock/ Vida Press
Princis Džordžs ar vecākiem.

Hārdmens savā grāmatā citējis kādu Kensingtonas pils avotu, kurš teicis: “Nav pat mazāko cerību, ka Džordžs iesaistīsies karalisko pienākumu pildīšanā, līdz nebūs jau krietni pārsniedzis 20 gadu vecumu.”

“Pirms Džordžam tika piešķirta pāža loma kronēšanas ceremonijā, Viljams un Ketrīna jautāja, vai dēls jutīsies labi, jo viņš bija pats jaunākais. Izrādījās, ka viņš ļoti vēlas.”

Princis Džordžs vectēva karaļa Čārlza III kronēšanas ceremonijā

gallery icon

Autors arī atspēkojis apgalvojumu, ka karalis Čārlzs gatavos Džordžu topošā monarha lomai. Džordžs šobrīd ir otrais rindā uz troni. Pēc Čārlza monarha lomu kā pirmais pārņems Džordža tēvs princis Viljams.  

Karalis Čārlzs III ar mazdēlu princi Džordžu

gallery icon

Karaliene Elizabete II uz Bakingemas pils balkona tērzē ar mazmazdēlu princi Džordžu

Karaliene Elizabete II uz Bakingemas pils balkona tērzē ar mazmazdēlu princi Džordžu.

gallery icon

Princis Viljams un princese Ketrīna ar bērniem apmeklē Ziemassvētku dievkalpojumu 2023. gadā

gallery icon