Aizvadīts "Supernova 2024" pusfināls

Sestdienas vakarā notika Latvijas Televīzijas (LTV) dziesmu konkursa "Supernova" pusfināls, kurā izraudzīti desmit finālisti, lai cīnītos par tiesībām pārstāvēt Latviju ...

gallery icon
Mūzika
2024. gada 3. februāris, 23:54

FOTO: noskaidroti desmit "Supernovas" finālisti; neiztiek bez pārsteigumiem

Jauns.lv

Sestdienas vakarā notika Latvijas Televīzijas (LTV) dziesmu konkursa "Supernova" pusfināls, kurā izraudzīti desmit finālisti, lai cīnītos par tiesībām pārstāvēt Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Sestdien, 10. februārī, uz "Supernovas" fināla skatuves kāps Alekss Silvers, "Avéi", Dons, "Ecto", Edvards Strazdiņš, "Funkinbiz", Katrīna Gupalo, grupa "Papīra lidmašīnas", "St Leviča" un duets "Vēstulēs".

Nedaudz negaidīti finālā neiekļuva grupas "Triānas parks" soliste Agnese Rakovska, kura Latviju pārstāvēja 2017. gada Eirovīzijā, un tika pieskaitīta favorītu pulkam arī šogad.

Dziesmu un izpildītāju iekļūšanu konkursa "Supernova" pusfinālā noteica LTV izvēlētā žūrija Latvijas mūzikas un šovbiznesa industrijas, televīzijas pārstāvju, kā arī ārvalstu ekspertu sastāvā.

Drošības apsvērumu dēļ arī šogad žūrijas pārstāvju vārdi tikšot atklāti tikai pēc starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa maijā, vēsta portāls Lsm.lv.

Jau vēstīts, ka konkursa uzvarētājs, kurš pārstāvēs Latviju starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Malmē, Zviedrijā, tiks noteikts 10. februārī.

Šogad Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfināli notiks 7. un 9. maijā, bet fināls - 11. maijā.

Izlozē noskaidrots, ka konkursa “Supernova” dziesma, kas izcīnīs laureāta titulu, Eirovīzijas konkursā izskanēs otrajā pusfinālā. Tajā kopā ar Latviju šogad piedalīsies arī Albānija, Armēnija, Austrija, Beļģija, Čehija, Dānija, Grieķija, Gruzija, Igaunija, Izraēla, Malta, Nīderlande, Norvēģija, Sanmarīno un Šveice.