Emīla un Ievas Balceru atpūtas nams Bernātos

Grupas "Musiqq" un dauzonīgā muzikālā ballīšu projekta "Bermudu divstūris" dalībnieks Emīls Balceris ar sievu Ievu Ozoliņu-Balceri izveidojuši atpūtas māju "West ...

gallery icon
Slavenības
2024. gada 15. janvāris, 06:59

"Brīvdienas pie mums sākas trīs metrus virs zemes!" - mūziķis Emīls Balceris ar sievu izveidojuši neparastu atpūtas namu

Santa Sergejeva

Žurnāls "Kas Jauns"

Grupas "Musiqq" un dauzonīgā muzikālā ballīšu projekta "Bermudu divstūris" dalībnieks Emīls Balceris ar sievu Ievu Ozoliņu-Balceri izveidojuši atpūtas māju "West House" Bernātos.

Kovidpandēmijas mājsēdes laikā Ieva un Emīls Balceri nonāca pie secinājuma, ka paralēli saviem darbiem un pienākumiem ir vēlme radīt pašiem savu biznesu. Ceļojot pa Latviju un ārpus tās robežām, pāris bija notestējuši daudz atpūtas namiņu un brīvdienu māju, ka radās doma par pašiem savas atpūtas mājas izveidi Liepājas pusē.

“Mums patīk mežs un jūra, tie arī bija galvenie kritēriji zemes gabala meklēšanā,” sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" stāsta Ieva Ozoliņa-Balcere.

Divus gadus pāris meklējis zemes gabalu, līdz beidzot kādā vēlā piektdienas vakarā draugi pamanījuši sludinājumu, ko pārsūtījuši Balceriem. Un viņiem arī licies, ka tieši šis zemes gabals būs īstais, par kādu abi ir sapņojuši. Apskatot īpašumu, secinājuši, ka vieta ir īstā un viss atbilst abu vēlmēm – jūra ir pastaigas attālumā, līdz pludmalei ir desmit minūtes, visapkārt ir dabas takas, vasarās var vizināties ar divriteņiem, skriet un pastaigāties, pavadīt laiku pludmalē, bet ziemā baudīt sniega priekus un slēpot, te arī nav Liepājai raksturīgā piejūras vēja, kas gaudo gar logiem, ir meža vidus un teritoriju no ziņkārīgu kaimiņu acu skatiem aizsargā meža paugurs.

“Tā kā noskatītais īpašums atrodas pie dabas parka "Bernāti", vispirms skaidrojām, vai ir atļauta būvniecība un ko var būvēt,” detaļas īpašuma iegādē atklāj Ozoliņa-Balcere.

Līdzko 2021. gadā iegādājušies hektāru plašo zemes gabalu, kas atrodas vien 15 minūšu brauciena attālumā no Liepājas, tā sākuši plānot nākamās aktivitātes: “Mēs jau sākotnēji sapratām, ka vēlamies A formas māju. Tā kā zinājām, ka Latvijā jau ir šāda stila brīvdienu mājas, vēlējāmies atšķirties. Kopā ar arhitekti – aktiera Riharda Lepera sievu Kristu Paulu Leperi – nonācām pie ēkas skicēm. Ideja un vēlmes jau bija noformulētas, arhitekte vēl ieteica dažādus knifiņus, un ļoti ātrā laikā tapa mājas arhitektūras projekts.”

“Lai uzceltu šo ēku, piesaistījām Eiropas Savienības līdzfinansējumu, tieši tāpēc arī viss tik raiti un ātri mums izdevās. Pirms mājas būvniecības veicām zemes sagatavošanas darbus. Negribējām izcirst kokus, jo pēc iespējas vairāk vēlējāmies saglabāt meža ainavu. Uz atļautās būvniecības vietas tika izveidots pusotru metru augsts zemes uzbērums, uz kā būvēt māju, ko vēl arī pacēlām gaisā. Kā mēs paši smejamies, brīvdienas pie mums sākas trīs metrus virs zemes,” par ēkas tapšanas aizkulisēm stāsta Ieva.

Visus būvprojekta īstenošanas darbus uzraudzījis Emīls. Izrādās, ka viņa tēva bizness ir saistīts arī ar būvniecību. “Emīls pats sekoja līdzi visiem procesiem. Nepārspīlējot astoņu līdz desmit mēnešu laikā uzcēlām un izveidojām māju, kāda tā šobrīd izskatās. Kad ēka bija gatava, es ķēros pie interjera iekārtošanas. Piesaistīju arī talantīgo Žaneti Ozoliņu, kas Rīgā un Liepājā darbojas ar interjeru. Pie “dzintara jūras” atrodoties, daudzas detaļas, kas ir mājā, ir oranžajos dzintara toņos. Piemēram, iestiklota dušas kabīne oranžā nokrāsā, kurā mazgājoties var vērot dabu.”

“Musiqq” koncerts uz “Domina Shopping” autostāvvietas jumta

2020. gada 3. septembrī uz t/c “Domina Shopping” autostāvvietas jumta koncertēja populārā grupa “Musiqq”, ieskandinot skolas gada sākumu un atvadoties ...

gallery icon

Bizness uz sievas vārda

Uzņēmuma "West House" dibinātāja un īpašniece ir Ieva, bet atpūtas mājā saimnieko gan Ieva, gan Emīls. “Kad veidojām uzņēmumu, tā arī nolēmām, ka es varu biznesam pilnībā nodoties, bet Emīls ir klātesošs un atbalsta, jo viņam tomēr primārais ir skatuve un mūzika,” bilst Ieva, sakot, ka beidzot “ir jāievieš skaidrība par manu iepriekšējo profesionālo darbību”. “Es nekad neesmu bijusi friziere, kā 12 gadu garumā tieku minēta mediju publikācijās. Stāsts par frizieri radās pirms daudziem gadiem kā joks kādā no Eirovīzijas atlasēm. Nesen beidzu savas darba gaitas Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras biznesa inkubatorā kā projektu vadītāja un iepriekš vairākus gadus strādāju par pasākumu producenti,” viņa atklāj.

 

Grupas "Bermudu divstūris" koncerts "Arēnā Rīga"

3. septembrī norisinājās grupas "Bermudu divstūris" jaunā albuma "Vidēji glīts" koncertturnejas noslēguma koncerts. Iepriekš tika informēts, ka koncerts norisināsies brīvdabas ...

gallery icon