Ivo Fomins un viņa sieva Iveta 2023. gada nogalē Taizemē

Rokmūziķis Ivo Fomins un viņa sieva Iveta 2023. gadā paguva doties trijos ceļojumos, un gada izskaņā viņi ļāvās neaizmirstamiem piedzīvojumiem ...

gallery icon
Slavenības
2024. gada 6. janvāris, 06:04

Ivo un Iveta Fomini nonākuši ceļošanas azartā. Jau sesto reizi Taizemē!

Santa Sergejeva

Žurnāls "Kas Jauns"

Rokmūziķis Ivo Fomins un viņa sieva Iveta pēc kovidpandēmijas ierobežojumu atcelšanas nonākuši ceļošanas azartā un atgūst nokavēto. Kā vēsta žurnāls "Kas Jauns", 2023. gadā pāris paguva doties trijos ceļojumos, un gada izskaņā viņi ļāvās neaizmirstamiem piedzīvojumiem Taizemē.

Ivo saka – līdzko atgriežamies no viena ceļojuma, jau sākam meklēt nākamo galamērķi. Un nu Fomins sarunā ar "Kas Jauns" atklāj, kāpēc jau sesto reizi lidojis uz Taizemi: “Es ļoti mīlu siltumu – ne tikai siltu gaisa temperatūru, bet arī siltu, tikko kā uzsildītu pienu, ūdeni un to īpašo brīvības sajūtas garšu. Turklāt taizemieši ir ārkārtīgi patīkami cilvēki – mierīgi, smaidīgi, viesmīlīgi un neuzbāzīgi. Tur ir absolūti cita, neizskaidrojama aura.”

Vienpadsmit dienu ilgais ceļojums uz Taizemi Fominiem izvērties neaizmirstamiem piedzīvojumiem bagāts. “Ik reizi tas ir atšķirīgs, tiek iepazītas aizvien jaunas vietas. Centāmies sameklēt tūristu nepārpildītas pludmales, kur mierā kristāldzidras jūras balto smilšu pludmalēs un tropisko augu alejās vienkārši baudījām atpūtu, mielojāmies ar turpat netālu iegādātajām uzkodām un augļu smūtijiem,” bilst mūziķis un norāda: “Puketa ir pludmaļu paradīze, tur ik uz soļa ir unikālas un skaistas vietas, plašas atpūtas un, protams, garšu baudīšanas iespējas. Un nakts tirdziņi, kurus katru vakaru apmeklējām kā muzeju, nebeidzot brīnīties par piedāvāto ēdienu klāstu – no kukaiņiem līdz liellopa steikam, no suvenīru niekiem līdz apģērbu “brendiem”. Lokācijas vietu izvēlējāmies pie jūras, lai īsāks ceļš līdz pludmalei. Tā kā esam kategoriski pret zoodārza apmeklējumu un ziloņu izjādēm, pabijām rezervātā, kas veidots tā, lai ziloņiem uzturēšanās būtu maksimāli pielīdzināta dabiskajai videi, un kur iespējams piedalīties ziloņu barošanā un vērot viņus peldamies. Pilnīgi noteikti katru reizi apmeklējam Lielo Budu un templi. Grēks neizmantot piedāvāto masāžu klāstu par ļoti draudzīgām cenām. Tur ir, ko redzēt – vēl un vēl!”

Taujāts, kādi tad ēdieni no taizemiešu virtuves garšojuši vislabāk un kas viņu pārsteidzis, rokmūziķis uzskaita: “Šajā reizē savā ēdienkartē izvēlējāmies taizemiešu tradicionālo Pad Thai, kas ir garda nūdeļu maltīte, ko parasti gatavo ar garnelēm vai vistu. Tāpat baudījām grilētu zivju ēdienus. No grilētiem kukaiņiem gan atturējāmies.”

Tā kā Fomini jau sešas reizes ir pabijuši Taizemē, viņi var dalīties pieredzē un ieteikumos, kas noteikti jāievēro un jāņem līdzi, dodoties uz Taizemi.

“Uz šo valsti labāk braukt, sākot no janvāra līdz aprīlim, jo no augusta līdz decembrim ir lietus sezona. Protams, tas nenozīmē, ka visu dienu gāž lietus vai ka tāpēc jūrā ir auksts ūdens, – nē, bet lielākoties diena ir mākoņaina. Tomēr pozitīvā ziņa ir tā, ka novembrī nav tik karsts. Mums paveicās, ka no rītiem trīs stundas bija saule un tikai tad apmācās, līdz ar to bija vieglāk kājām izstaigāt pilsētu,” saka Ivo.

“Taizemē ir ļoti labi attīstīta transporta infrastruktūra, nav problēmu nokļūt ne uz pludmalēm, ne salām, tomēr visērtākais pārvietošanās veids pilsētā nenoliedzami ir īrēti motorolleri, kurus var iznomāt par nelielām naudiņām, taču noteikta ir prasība, ka jābūt motocikla vadītāja apliecībai. Kādreiz pietika ar autovadītāja apliecību, bet tagad vairs ne. Arī šajā reizē policija mūs apturēja un palūdza uzrādīt motocikla vadīšanas tiesības. Tāpat jāievēro distance no mērkaķīšiem, jo viņi ir mīlīgi tikai pēc sejiņām, bet uzvedībā agresīvi un veikli čiepšanā. Dodoties uz Taizemi, noteikti līdzi jāņem labs noskaņojums, savukārt tiem, kas turp pošas pirmo reizi, ir sevi jāsagatavo kultūršokam. Obligāti jāņem līdzi pretapdeguma krēms, bet vispār jau tikai trīs lietas – pase, aviobiļetes un nauda –, jo nav nekā tāda, ko tur nevarētu nopirkt,” ar savu ceļotāja pieredzi dalās Ivo Fomins.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnālā "Kas Jauns"!