Risks, kas neatmaksājās. "Oskara" ceremonijas sliktākie tērpi. FOTO
Rita Ora, Lady Gaga un Irina Šaika.
Slavenības
2015. gada 24. februāris, 05:25

Risks, kas neatmaksājās. "Oskara" ceremonijas sliktākie tērpi. FOTO

Jauns.lv

Lady Gaga pie greznās princeškleitas bija pieskaņojusi mājsaimnieces cienīgus sarkanus cimdus, bet Kristianu Ronaldu bijusī draudzene Irina Šaika un dziedātāja Rita Ora atnākušas tērpos, zem kuriem nav apakšveļas.

Ekstravagantā dziedātāja Lady Gaga „Oskara” balvu vakaram bija izvēlējusies zīmola „Azzedine Alaïa” darinātu tērpu. Modes māksliniekam šī bija pirmā reize, kad viņš darinājis tērpu kādai no „Oskara” ceremonijas apmeklētājām. Lady Gaga kleitas tapšanā iesaistījušies 25 cilvēki un tērps darināts vairāk nekā divas nedēļas. Taču tā nebija kleita, kas ierindoja dziedātāju šā gada sliktāk ģērbto slavenību skaitā. Popzvaigzne pie gaišās greznās kleitas bija pieskaņojusi spilgti sarkanus cimdus, kas nepieguļ nēsātājas rokām. Ieraugot dziedātāju uz sarkanā paklāja, daudziem radās asociācija ar mājsaimnieci, kura nav novilkusi uzkopšanas darbiem paredzētos gumijas cimdus.

„Skatoties, ka Alia strādā un rada šo koptēlu – sākot ar izšuvumiem līdz kurpēm un cimdiem – tas mudina arī tevi sapņot par darbu modes industrijā,” Lady Gaga neslēpa sajūsmu par savu tērpu, sarunājoties ar portāla Vogue.com reportieri.

Kritiķiem nepatika arī Lady Gaga kleita, ko viņa bija izvēlējusies „afterperty” ballītes vakaram. Ar porcelāna balto ādas krāsu un sirmi gaišajiem matiem, viņa melnajā tērpā izskatījusies pēc gota.

Asu kritiku izpelnījies arī dziedātājas un aktrises Ritas Oras tērps, kādā viņa apmeklēja „afterparty” ballīti. Tas bija pilnībā caurspīdīgs, piesedzot vien ķermeņa intīmākās vietas, un kārtējo reizi parādot, ka nēsātājai zem apģērba nav apakšveļas. Turklāt, tērpa šlepe vairāk atgādināja sakļautu pāva asti.

Sliktāk ģērbto sarakstā ierindota arī bijusī Krištianu Ronaldu draudzene un „Victoria’s Secret” modele – krieviete Irina Šaika. „Vai mums nav apnicis uz sarkanā paklāja mūždien redzēt tikpat kā kailas sievietes?” – vaicā kāds no modes kritiķiem. „Man šķita, ka esam šai modei jau pāri, taču Rita Ora un Irina Šaika liek domāt, ka esmu kļūdījies.”

Šoreiz kritizēta arī allaž stilīgās Solānžas Noulzas tērpa izvēle. Bikškostīmu, kas ir no modes nama „Christian Siriano” 2015. gada rudens kolekcijas, daži jau nodēvējuši par „sarkano paklāju, kurā ievīstījusies dziedātāja”. „Ak, es domāju, ka viņa ir stāvoklī,” komentējis kāds no sociālo tīklu lietotājiem. „Bet es pirmajā brīdī padomāju, ka tā ir Opra Vinfrija,” piebildis kāds cits.

Kritiķiem nepatika arī aktrises Hlojas Greisas Moretsas izvēle. Kabatas tērpam esot laba lieta, taču šoreiz tas tērpa siluetu padarījis smagnējāku un Hlojas smalko augumu bezformīgu. Turklāt šajā zīmola „Miu Miu” tērpā 18 gadus vecā aktrise izskatījusies krietni vecāka par saviem gadiem.

Lai gan Gvineta Paltrova augumam piegulošajā maigi rozā vakartērpā izskatījās eleganti, kritiķiem viņas izvēle nepatika. Viņi aktrisi pielīdzinājuši lellei Bārbijai vai līgavasmāsai kāzās. Gvineta bija izvēlējusies asimetrisku modes nama „Ralph & Russo Couture” tērpu ar lielu rozi uz kreisā pleca.

Savukārt aktrises Kerijas Vašingtones izvēlētais „Miu Miu” tērps modes pētniekiem šķitis labs, taču pārāk vecmodīgs.

Šarmantā aktrise Skārleta Johansone no matu galiņiem līdz papēžiem bija tērpusies zaļā. Modes pētnieki uzskata, ja aktrise nebūtu aplikusi šo bagātīgo kaklarotu un matus tik ļoti atglaudusi, viņa „Atelier Versace” tērpā būtu izskatījusies fenomenāli, taču divu augšminēto iemeslu dēļ Skārletas izvēle pieskaitīta neveiksmīgajām.

Portāla theverysimong.com modes pētniekam Saimonam Glazinam nepatika aktrises Lupitas Njongo tērps. „Lupitas izvēle sagādāja lielu vilšanos,” viņš raksta. „Aktrise, kura bija nevainojama, kad pirmoreiz parādījās uz sarkanā paklāja (atceraties sarkano zīmola „Ralph Lauren” tērpu?) tagad – gada nozīmīgākajā tērpu parādes vakarā – izvēlējusies šo salīdzinoši vienkāršo kleitu. Nepārprotiet mani, ar roku piešūtas pērlītes ir smalks darbs, bet varbūt šo tērpu vajadzēja pataupīt „Zelta globusiem”. Mēs vēlamies redzēt sešas pēdas garas šlepes, krāsas, glamūru un varbūt kādu mirdzumu. Ne tikai baltu kolonnu.” Turpretī citi modes pētnieki Lupitas izvēli ierindojuši labāko skaitā, norādot, ka pēc pasūtījuma darinātajā „Calvin Klein” tērpā ar 6000 pērlītēm Lupita izskatījusies žilbinoša kā nāriņa.

Cik cilvēku, tik viedokļu. Bieži vien tas, ka slavenība ierindota sliktāk ģērbto sarakstā, nenozīmē, ka viņas tērps bijis neglīts. Drīzāk tā ir augumam neglaimojoša silueta izvēle, nepiemērotība konkrētajam pasākumam vai vēl simts un viens cits iemels, kāpēc modes pazinējam izvēle nav šķitusi tā labākā.

Tā piemēram, arī aktrises Naomi Vatsas vārds atrodams gan sliktāk, gan labāk ģērbto sarakstā. Vieni slavē aktrises izvēli, citi norāda, ka zīmola „Armani Privé” tērpa

 siluets bijis nevainojams, bet auduma raksta izvēle dīvaina.

Kasjauns.lv/Foto: Vida Press