foto: Publicitātes foto
Labākās Ziemassvētku filmas
Kino
2021. gada 1. septembris, 16:17

Labākās Ziemassvētku filmas

Reklāmas projekts

Šajā nedēļas nogalē iesakām omulīgi iekārtoties pie kamīna, malkot karstu kakao un baudīt Ziemassvētku filmu burvību. Svētku sezona ir laiks svinībām un, iespējams, arī negaidītam satraukumam - līdzīgi kā pēkšņi laimējot. Šajā rakstā aplūkosim 8 labākās Ziemassvētku filmas, kas kļuvušas par mūžīgu klasiku un turpina ienest siltumu mūsu sirdīs katrā svētku sezonā.

Brīnišķīgā dzīve (1946)

Filma "Brīnišķīgā dzīve" ir mūžam aktuāla brīvdienu klasika, kuras režisors ir Frenks Kapra. Filma stāsta par Džordža Beilija dzīvi, kuru atveido Džeimss Stjuarts - mazpilsētas iedzīvotājs, kurš Ziemassvētku priekšvakarā nonāk uz izmisuma sliekšņa. Kad iejaucas viņa sargeņģelis, Džordžam tiek dota iespēja ielūkoties pasaulē, kurā viņš nekad nav pastāvējis, un viņš saprot, cik lielu ietekmi viņš ir atstājis uz apkārtējo dzīvi. Šis nezūdošais stāsts, kas piepildīts ar sirsnīgiem mirkļiem un spēcīgu vēstījumu par katra cilvēka vērtību, ir kļuvis par nenoliedzamu Ziemassvētku klasiku, atgādinot mums visiem par patieso svētku garu. Filmas sižets veidots iedvesmojoties pēc Filipa Van Dorena Sterna īsā stāsta “The Greatest Gift”.

Viens pats mājās (1990)

Ģimenes komēdija "Viens pats mājās", kas zināma visā pasaulē, stāsta par Kevina Makalistera piedzīvojumiem – ieskaties, kā Kevins ar atjautīgām lamatām pārspēj ļaundarus. Filmas režisors ir Kriss Kolumbuss, bet scenārija autors un producents - Džons Hjūzs. Galvenās lomas atveido Makolijs Kalkins, Denjels Stērns, Džo Peši, Džons Hērds un Ketrina O'Hāra.

Elfs (2003)

Filma stāsta par to, kā Badijs, cilvēks, kuru adoptēja un uzaudzināja Ziemassvētku vecīša elfi, uzzina patiesību un dodas meklēt savu īsto tēvu. 2003. gada Ziemassvētku komēdija “Elfs” ir jautra un ģimeniska filma, kas aizkustinās ikvienu. Filmas režisors ir Džons Favro. Galvenās lomas atveido Vills Ferels, Zoja Dešanela, Džeimss Kāns, Marija Stīnburgena, Daniels Tejs, Bobs Ņūhārts un Eds Ezners.

Polārais ekspresis (2004)

Roberta Zemeka režisētais "Polārais ekspresis" ir burvīga animācijas filma, kas uzņemta pēc iemīļotās Krisa Van Allsburga bērnu grāmatas motīviem. Stāsts risinās Ziemassvētku priekšvakarā, kad mazs zēns, kuru ierunājis Toms Henkss, dodas maģiskā vilciena braucienā uz Ziemeļpolu ar Polārā ekspreša vilcienu.

Brīnums 34. ielā (1947)

Filma "Brīnums 34. ielā" ir sirsnīga Ziemassvētku klasika, kuras režisors ir Džordžs Sītons. Filmas centrā ir Edmunda Gvena atveidotais Kriss Kringls, kurš apgalvo, ka ir īstais Ziemassvētku vecītis. Kad Kringls uzņemas universālveikalā “Macy's” Ziemassvētku vecīša lomu, viņš tiek uztverts skeptiski un pat iziet tiesas procesu, lai pierādītu savu autentiskumu. Šī filma uzsver, cik svarīgi ir būt dāsnam un labestīgam.

Tāda ir mīlestība (2003)

Ričarda Kērtisa režisētā "Tāda ir mīlestība" ir romantiska komēdija, kurā galveno varoņu dzīves krustojas burvīgos un bieži vien humoristiskos veidos. Hjū Grants, Emma Tompsone, Liams Nīsons, Keira Naitlija – galvenie lomu atveidotāji.

Murgs pirms Ziemassvētkiem (1993)

Filmas “Murgs pirms Ziemassvētkiem “ stāsts vēsta par Džeku Skelingtonu, Helovīna pilsētas ķirbju karali, kurš nokļūst Ziemassvētku pilsētā un nolemj pārņemt svētkus. Interesanta un netipiska Ziemassvētku animācijas filma, kas piemērota ikvienam – gan maziem ķipariem, gan pieaugušajiem. Filmas sižets  iedvesmots no Tima Bērtona 1982. gadā sarakstītā dzejoļa, filmu režisors ir Henrijs Seliks. Galvenās lomas atveidotāju vidū ir Kriss Sarandons, Ketrīna O'Hāra, Viljams Hikijs, Kens Peidžs, Pols Rubenss, Glens Šadikss un Eds Ivori.

Satiekaties ar mīļajiem, paņemiet popkornu un ļaujiet svētku filmu maratonam sākties!