foto: ddp/Ferrari Press / Vida Press
Jautāts par viņa un Meganas karaliskajiem tituliem, princis Harijs atbild ar pieciem strupiem vārdiem
Princis Harijs intervijā ar telekanāla “CBS” žurnālistu Andersonu Kūperu.
Slavenības
2023. gada 23. novembris, 14:55

Jautāts par viņa un Meganas karaliskajiem tituliem, princis Harijs atbild ar pieciem strupiem vārdiem

Jauns.lv

Neraugoties uz to, ka pirms vairāk nekā trīs gadiem viņi atteicās no karaļnama pienākumu pildīšanas, princis Harijs un Megana Mārkla joprojām saglabājuši savus karaliskos titulus. Kādā intervijā Harijs reiz atklāja, kāpēc viņi no tiem neatteiksies.

Kopš sensacionālās aiziešanas no britu karaliskās ģimenes princis Harijs un Megana Mārkla ir veikuši lielas pārmaiņas savā dzīvē, taču joprojām saglabā vienu būtisku saikni ar Firmu [Tā sarunvalodā karalisko ģimeni dēvē paši briti.].

Neskatoties uz to, ka Harijs un Megana vairs oficiāli nepārstāv monarhiju, pāris joprojām saglabā savus karaliskos Saseksas hercoga un hercogienes titulus, kurus viņiem 2018. gadā kāzu dienā piešķīra karaliene Elizabete II. Pāris izmanto titulus līdz pat šai dienai un pat nesen, apmeklējot hokeja spēli Kanādā, viņu vārdi parādījās lielajā ekrānā kopā ar viņu tituliem.

Princis Harijs un Megana Mārkla vēro hokeja spēli Vankūverā

gallery icon

Daudzi pauduši viedokli, ka viņiem vajadzētu atņemt titulus, jo īpaši tāpēc, ka pāris vairs nepilda pienākumus monarha – tagad karaļa Čārlza – vārdā. Turklāt kopš atteikšanās no karaliskajiem pienākumiem viņi ir snieguši skandalozu interviju Oprai Vinfrijai, izdevuši savu dokumentālo “Netflix” seriālu un publicējuši grāmatu “Liekais” (“Spare”), visur izsakot virkni pretenziju pret saviem karaliskajiem radiniekiem. Šo apsūdzību rezultātā karaliskā ģimene esot apspriedusi viņu titulu atņemšanu “augstākajā līmenī”, taču pagaidām šāds lēmums nav pieņemts.

Prinča Harija un hercogienes Meganas pēdējais pasākums kā britu karaliskās ģimenes pārstāvjiem 2020. gada 9. martā

gallery icon

Gada sākumā, kad princis reklamēja savu biogrāfisko grāmatu, viņš sniedza interviju Andersonam Kūperam ASV televīzijā. Žurnālists viņam tieši pajautāja, kāpēc abi ar Meganu nav atteikušies no tituliem – it īpaši, ņemot vērā, cik ļoti pāris žēlojās par izturēšanos pret viņiem karaliskajā ģimenē. Harijs uz šo jautājumu atbildēja ar tiešu piecu vārdu skaidrojumu: “Un kas no tā mainītos?”

Kūpers turpināja: “Labi, jūs gribējāt pārcelties uz Kaliforniju, jūs gribējāt atkāpties no institucionālās lomas. Bet kāpēc jābūt tik publiskam? Kāpēc atklāt sarunas, kas jums bijušas ar tēvu vai brāli? Jūs sakāt, ka mēģinājāt to darīt privāti.” Harijs piebilda: “Un katru reizi, kad esmu mēģināju to darīt privāti, bija ziņojumi, informācijas noplūdes un stāstu veidošana pret mani un manu sievu. Zināt, ģimenes moto ir “nekad nesūdzēties, nekad nepaskaidrot”. Bet tas ir tikai moto. Tas īsti nestrādā.”

Megana, Harijs un princis Čārlzs

gallery icon

Taču, neskatoties uz agrāk izteiktajiem pārmetumiem ģimenei, šķiet, ka Harijs un Megana varētu būt gatavi atjaunot attiecības ar karalisko ģimeni, īpaši ar karali Čārlzu. Pārim pietuvināti avoti apgalvojuši, ka Harijs un Megana šogad būtu gatavi pieņemt uzaicinājumu pavadīt svētku laiku kopā ar pārējo karalisko ģimeni Sandringemā.

Šāda informācija izskanējusi laikā, kad radusies cerība par iespējamu Saseksas hercoga un karaļa ceļu pretī izlīgumam. Harijs aizvadītajā nedēļā pa tālruni apsveicis tēvu 75. dzimšanas dienā, abiem bijusi gara un sirsnīga saruna, kuras noslēgumā viņi it kā esot vienojušies šonedēļ sazvanīties atkal.

Karalis Čārlzs III 75. dzimšanas dienu ieskandina ar pirmssvētku tēju un torti

Dienu pirms savas 75. dzimšanas dienas karalis Čārlzs III apmeklēja sev par godu rīkoto dzimšanas dienas tējas pēcpusdienu Haigrovhausā (Tetberijā, ...

gallery icon

Ainiņas no Meganas un Harija “Netflix” seriāla pirmā reklāmas treilera

gallery icon

Grāmatnīcas Lielbritānijā pārplūdina prinča Harija memuāri

Otrdien, 10. janvārī, grāmatnīcās visā pasaulē sāk tirgot Lielbritānijas prinča Harija memuārus "Spare".

gallery icon