Aika Karapetjana filmas "Bezkaunīgie" pasaules pirmizrādes seanss

Rīgas Starptautiskā kino festivālā pasaules pirmizrādi piedzīvo Aika Karapetjana filma "Bezkaunīgie".

gallery icon
Slavenības
2023. gada 2. novembris, 06:41

FOTO: kādēļ Linda Leen pirmizrādē bija kopā ar slavenu attiecību ekspertu?

Jauns.lv

Dziedātāja Linda Leen (44) pēc ilgāka pārtraukuma izgājusi sabiedrībā. Kinoteātrī Splendid Palace viņa filmas Bezkaunīgie pirmizrādi skatījās kopā ar aktieri Didzi Jonovu, kas tur spēlē galveno lomu. Kopā abi izskatījās mīļi un draudzīgi.

Pirmizrādes svinībās pāris labprāt fotografējās kopā un arī skatītāju zālē sēdēja viens otram blakus. Kad drēgnajā vakarā pēc filmas noskatīšanās visi jau bija izklīduši, Linda Leen ar pavadoni vēl krietnu laiku uzkavējās ārā, izgaismotā kinoteātra Splendid Palace priekšā sirsnīgi sarunājoties. Daļu no sveicēju pasniegtajiem ziediem Didzis bija uzdāvinājis Lindai.

“Pirmizrādē biju ne pa jokam samulsis. Pēc dabas esmu introverts cilvēks, un liela uzmanība un tāds “blieziens” ar daudzām kamerām man ir slodze. Bet nu centos ar to tikt galā,” smaidot saka Didzis Jonovs, kurš uz svinībām bija ieradies ar efektīgi saposušos skatuves dīvu Lindu Leen, kas pievērsa vēl lielāku apkārtējo uzmanību..

Didzis Jonovs atzīst, ka filmas Bezkaunīgie pirmizrādes vakarā juties samulsis, jo tik liela kņada, prožektoru gaismas un uzmanība nav viņa ikdiena. Viņš nav profesionāls aktieris, un tas, ka režisors Aiks Karapetjans viņu uzaicināja spēlēt galveno lomu savā jaunajā kinofilmā, esot abpusēji interesants piedzīvojums. Lai nu kā – meitenēm tīkamā pasniedzēja tēlā Didzis Jonovs iederas perfekti. “Savulaik esmu pabeidzis maģistrus Kultūras akadēmijā pie Mihaila Gruzdova, un Limbažos ir burvīgs amatierteātris, kurā daudzus gadus esmu gan iestudējis izrādes, gan spēlējis kā aktieris,” pastāsta izskatīgais vīrietis, kurš Rīgas smalkajās aprindās ir labi zināms un daudzu augstu vērtēts personības un attiecību eksperts. Viņš ir arī autors populārajām Laimīgajām kārtīm, kas nu jau iznākušas trīs izdevumos. Nupat ražošanā laists Laimīgo kāršu ceturtais izdevums, kas būs angļu valodā: “Pēc būtības tie ir iedvesmojoši un transformējoši teksti, kas uz ikdienišķām vai grūtām, vai nākotnes situācijām liek paskatīties no cita rakursa.”

“Ikdienā jau vismaz desmit gadus nodarbojos ar psiholoģiju – vadu spoguļošanas grupas. Spoguļošana ir tāds mūsdienīgs metožu kopums, ar ko var likt cilvēkiem foršāk justies. Pamatā tās ir nelielas grupas, ko vadām ar Janitu Andersoni un Andi Gesti. Kopā ar viņiem esmu metodes līdzautors; viena no manām izglītībām ir sociālais darbs tieši darbā ar krīzē nonākušiem cilvēkiem. Pats gan vadu grupas, gan pieņemu individuālos klientus,” viņš iepazīstina. Vaicāts, vai profesionālā joma bija tā, kas Didzi saveda kopā ar dziedātāju Lindu Leen, kura publiski neslēpj dziļu interesi par psiholoģiju, pašizaugsmi un pašanalīzi, speciālists teic, ka uz šo jautājumu ētisku apsvērumu dēļ neatbildēs.

“Pazīstami esam daudzus gadus, vienkārši beidzamajā laikā esam kaut kā vairāk satuvinājušies. Mums ar Lindu ir ļoti dziļas sarunas, un man arī patīk tas, ko un kā viņa dara. Ļoti patīk, kā viņa dzied! Sevis atklāšanas, meklēšanas un izzināšanas procesi ir interese, kas ir mums kopīga. Mums arīdzan ir līdzīgs domu gājiens, un man tā ir ļoti liela vērtība – sastapt cilvēku, ar kuru var no sirds parunāties. Linda man ir viens no šiem ļoti retajiem un īpašajiem cilvēkiem,” neslēpj dziedātājas pavadonis, uzsverot: “Ar Lindu esam sarunu biedri un draugi. Mums ir ļoti foršas un sirsnīgas attiecības. Esam draugi kā cilvēki, nevis kā vīrietis un sieviete. To saku, lai cilvēki nepadomā ko citu.”