foto: SplashNews.com/ Vida Press
Harijs dzimšanas dienā no brāļa var sagaidīt vienu mazu žestu, prognozē eksperti. Princis Vācijā svinības sācis jau vakar
Princis Harijs un Megana Mārkla "Invictus Games" spēlēs Vācijā šā gada 14. septembrī.
Slavenības
2023. gada 15. septembris, 13:58

Harijs dzimšanas dienā no brāļa var sagaidīt vienu mazu žestu, prognozē eksperti. Princis Vācijā svinības sācis jau vakar

Jauns.lv

Princis Harijs šodien, 15. septembrī, svin 39. dzimšanas dienu. Šobrīd viņš ar sievu Meganu Mārklu atrodas Vācijā un jau iepriekšējā vakarā sarīkojis iesildīšanās ballīti ar vācu alu. Bet vai viņš šodien saņems apsveikumu no brāļa prinča Viljama un kāds tas varētu būt – prognozē eksperti.

Karaļnama eksperti lēš, ka par spīti visam princis Harijs tomēr savā 39. dzimšanas dienā varētu saņemt apsveikumu no brāļa prinča Viljama.

Abi brāļi jau vairākus gadus ir atsvešinājušies un pēc Harija biogrāfiskās grāmatas “Liekais” (“Spare”) iznākšanas šā gada sākumā, šķiet, ka samierināšanās vairs nav iespējama. Tomēr karaļa Čarlza bijušais sulainis Grānts Harolds uzskata, ka Viljams šajā brālim īpašajā dienā ar viņu sazināsies.

Princis Čārlzs ar dēliem

gallery icon

Harolds, kurš karaļa labā strādāja septiņus gadus, izteicis pieņēmumu, ka Velsas princis jaunākajam brālim varētu piedāvāt “olīvu zaru”. Lai gan Viljams varētu izrādīt miera žestu
Harija dzimšanas dienā, Harolds uzskata, ka tas, visticamāk, būs neliels.

“Viņš varētu saņemt īsziņu vai e-pasta vēstuli. Es ceru, ka viņi sazināsies. Gribētu domāt, ka Viljams paņems tālruni, lai novēlētu viņam daudz laimes dzimšanas dienā,” izteicies bijušais sulainis.

Megana Mārkla pievienojas princim Harijam “Invictus Games 2023” Draugu un ģimenes pieņemšanā

gallery icon

Grānts Harolds ieminējies, ka dzimšanas diena “būtu iespēja” arī karalim Čārlzam sazināties ar savu atsvešināto dēlu. Sarunā ar portālu “Slingo”, viņš izteicies: “Es ceru, ka Harijs atbildēs ar to pašu arī viņu dzimšanas dienās. Es domāju, ka posts ir nodarīts, un nesaskatu, ka tuvākajā laikā kaut kas varētu radikāli mainīties.”

Kopš Harijs un Megana 2020. gada sakumā atkāpās no karalisko pienākumu pildīšanas (notikums, ko plašsaziņas līdzekļos dēvē par Megxit), karaliskā ģimene Hariju publiski ir sveikusi dzimšanas dienā divas reizes – 2020. gadā un pēc tam 2021. gadā.

Princis Viljams un hercogiene Ketrīna kopā ar princi Hariju un Meganu Mārklu aplūko pie Vindzoras pils atstātos ziedus karalienes piemiņai

gallery icon

Viņš saņēma apsveikumu ne tikai no karaļnama apvienotās oficiālās lapas, bet arī personīgus apsveikumus no Čārlza, Kamillas, Viljama un Ketrīnas oficiālajiem soctīklu kontiem.

Taču pērn Harijs nesaņēma apsveikumus no karaliskās ģimenes, galvenokārt karalienes Elizabetes II nāves dēļ, kas visilgāk valdījušo monarhu piemeklēja 8. septembrī.

Vācu alus un desiņas

Harijs dzimšanas dienas svinības uzsācis jau vakar. Viņš kopā ar sievu Meganu Mārklu devies uz tradicionālu alus krogu Vācijā. Pārim ceturtdien pēc “Invictus Games” spēļu noskatīšanās pievienojās grupa viņu palīgu un visi baudīja vakariņas restorānā “Im Goldenen Kessel”.

Princis Harijs “Invictus Games 2023” atklāšanas ceremonijā Diseldorfā

gallery icon

Viesi pasūtījuši tradicionālus vācu ēdienus, ieskaitot klasiskās vācu desiņas “bratwurst”, sarkanos kāpostus un kartupeļu biezeni. Viņi visu vakaru bija redzami smejamies, un Harijs baudījis sešus alus kausus. Megana gan pasūtījusi tikai vienu.

Restorāna personāls vēlējies Harija dzimšanas dienu padarīt īpašu un pārsteidzis jubilāru ar baltās šokolādes torti. Pāris ar prieku pozējis bildēm ar darbiniekiem, ar kurām restorāns dalījies savās lapās soctīklos.

Restorāna īpašniece Tea Ungermana izdevumam “MailOnline” pastāstījusi, ka Harijs un Megana vakariņu laikā bijuši “ļoti laimīgi”. Tea piebilda: “Pāris bija ļoti relaksēts, viņi dzēra mūsu alu “Schumacher Alt” – tas ir tas pats alus, ko viņi pasniedz “Invictus Games” spēlēs.”

“Harijs un Megana maltītes laikā sēdēja viens otram līdzās. Man bija zosāda, kad viņi ienāca restorānā. Es skatījos viņa runu uz skatuves “Invictus Games” spēlēs un nespēju noticēt, ka viņš ir manā restorānā. Princis Harijs bija tik jauks un apskāva mani.”

Prinči Viljams un Harijs satiekas princeses Diānas skulptūras atklāšanas ceremonijā

gallery icon

Daloties ar fotogrāfijām vietnē “Facebook”, Tea rakstīja: “Tik lepna! Pārsteigta par ļoti draudzīgajiem cilvēkiem, kuri baudīja mūsu “Schumi Alt”, Vīnes šniceli, asinsdesu un vācu desiņas.”