foto: www.instagram.com/yulia_navalnaya/
"Es droši vien būtu visnelaimīgākais cilvēks pasaulē" - ieslodzījumā esošais Navaļnijs sievai dzimšanas dienā velta zīmīgus vārdus
Aleksejs Navaļnijs ar sievu Jūliju.
Slavenības
2023. gada 24. jūlijs, 14:37

"Es droši vien būtu visnelaimīgākais cilvēks pasaulē" - ieslodzījumā esošais Navaļnijs sievai dzimšanas dienā velta zīmīgus vārdus

Jauns.lv

Krievijas opozīzijas politiķis Aleksejs Navaļnijs, kuram nesen valsts apsūdzības puses pārstāvis "ekstrēmisma" lietā pieprasīja 20 gadus cietumā, apsveica savu sievu Jūliju dzimšanas dienā.

"Zini, Juļa, es vairākas reizes mēģināju uzrakstīt stāstu par to, kā mēs iepazināmies.

Bet ikreiz pēc pāris teikumiem es sastingu šausmās un nevarēju tālāk rakstīt.

No šausmām, ka tad tas varēja nenotikt. Tā bija nejaušība. Es paskatītos nepareizajā virzienā, tu būtu novērsusies. Sekunde, kas noteica manu dzīvi, būtu pagājusi citādi. Un viss būtu citādi.

Es droši vien būtu visnelaimīgākais cilvēks pasaulē.

Un cik forši, ka tad mēs paskatījāmies viens uz otru un tagad es varu papurināt galvu, atgaiņājot šīs domas, pārvilkt ar plaukstu pār pieri un teikt: "Fuuuuuu, nu gan parādījās murgs."

Tu man esi, un, lai kas arī notiktu, tikai no domas par to esmu ļoti laimīgs.

Paldies par to. Daudz laimes dzimšanas dienā, mazulīt!"

Jau vēstīts, ka ieslodzījumā esošajam Krievijas opozīcijas līderim Aleksejam Navaļnijam valsts apsūdzības puses pārstāvis lietā par "ekstrēmismu" 20. jūlijā pieprasījis brīvības atņemšanu uz 20 gadiem.

Prokurors pieprasa, lai Navaļnijs sodu izcieš īpašā režīma kolonijā.

Kā teikts ierakstā Navaļnija tvitera profilā, otram šajā lietā apsūdzētajam Danielam Holodnijam prokurors pieprasījis brīvības atņemšanu uz desmit gadiem vispārējā režīma kolonijā.

Spriedums tiks pasludināts 4.augustā plkst.16.

Process jaunajā Navaļnija lietā notiek slēgtā režīmā.

Aleksejs Navaļnijs no Berlīnes dodas uz Maskavu

Maskavas Vnukovas lidostā svētdien pastiprināti drošības pasākumi pirms gaidāmās opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija atgriešanās Krievijā.

gallery icon

Navaļnijs tika aizturēts 2021.gada janvārī, atgriežoties no Vācijas, kur viņš ārstējās pēc Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) aģentu organizētā noindēšanas mēģinājuma.

Tā paša gada februārī Navaļnijam tika piespriests divarpus gadu ilgs cietumsods par viņam 2014.gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumu šķietamu pārkāpšanu, ārstējoties Vācijā.

Nākamā gada martā viņam piesprieda vēl deviņus gadus ieslodzījumā par "krāpšanu" un "necieņu pret tiesu".

Tagad Navaļnijs tiek apsūdzēts "ekstrēmistiskas kopienas" izveidošanā, aicinājumos uz "ekstrēmismu", nekomerciālas organizācijas izveidē, kas apdraudējusi pilsoņu tiesības, ekstrēmisma finansēšanā, nepilngadīgo iesaistīšanā īpaši bīstamu darbību veikšanā, kā arī nacisma reabilitācijā.