foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva
Elīna Maligina ar jauno vīru saimnieko Gaujmalas rančo
Elīna Maligina.
Slavenības
2023. gada 23. jūlijs, 06:51

Elīna Maligina ar jauno vīru saimnieko Gaujmalas rančo

Žurnāls "Kas Jauns"

Bijusī aktrise, māksliniece Elīna Maligina ar jauno vīru kinorežisoru Reini Kalnaelli saimnieko savā lauku īpašumā Valmieras pusē. Interesanti, ka pirms kāda laika īpašums bija izlikts pārdošanā, taču nu sludinājums no reklāmas vietnēm pazudis, vēsta žurnāls "Kas Jauns".

Elīnas Maliginas jeb Helēnas Oras 35. dzimšanas dienas ballīte

2021. gada 21. augustā Rīgā, "Kino mājā" Elīna Maligina ar pseidonīmu Helēna Ora savu 35. dzimšanas dienu atzīmēja ar grāmatas ...

gallery icon

Valmieras novadā Gaujas krastā esošo īpašumu "Cīruļi" Elīna Maligina iegādājās 2021. gada jūnija sākumā. Pirkumu viņa veica kā juridiska persona – SIA "Gemalia" īpašniece. Kā liecina Zemesgrāmatā publiski pieejamā informācija, no iepriekšējā saimnieka Deivida Endrjū Kutlana īpašums iegādāts par 130 tūkstošiem eiro.

Pirms diviem gadiem, neilgi pēc darījuma veikšanas, sociālās saziņas tīklā "Instagram" māksliniece vēstīja, kā nolēmusi sakopt nolaistu lauku īpašumu Vidzemē. “Kādu dienu sapratu, ka neviens cits, bet tikai es pati varu koriģēt pār sevi gāzošos nevajadzīgo sajūtu un informācijas gūzmu. Tad lūk. Izvēle izdarīta. Šovasar es neceļoju un nedirnu uzkarsušās pilsētas restorānos. Šovasar es pārbaudu sevi lauku skarbumā un skaistumā,” rakstīja Maligina.

“Nolēmu sakopt kādu diezgan ielaistu lauku īpašumu mūsu Vidzemes pusē. Sākumā bija bail. Māja nedzīvojama, visapkārt brikšņi un ieaugusi izgāztuve, BET. Cik gan brīnišķīga ir sajūta pa drusciņai, savām rokām, to visu vākt, kārtot un iekopt. Elpo un priecājas ķermenis un dvēsele. Jau nedēļa nodzīvota teltī, bez ūdens, elektrības un citām ērtībām, – smaids līdz ausīm, kājas odu sakostas, bet svaigs gaiss un mūsu zemīte dod spēku, smaidu, jaudu un pašas vienkāršākās darbības pārtop laimes sajūtā, ko nemaz tik viegli nevar “pasūtīt”. Un kas zina, varbūt kādu dienu šī brīnišķīgā vieta kļūs par dabas parku, kur pulcēties radošiem ļaudīm, iedvesmoties, smelties spēku un satikties, lai priecātos kopā. Bet tagad pie darba. Jādedzina vecie koka dēļi. Un jāattīra simtgadīgs ābeļdārzs, kas ticis nolemts pazūdībai,” veicamos darbus jūsmīgi uzskaitīja māksliniece.

“Un patiesībā mans klusais sapnis ir izveidot pieejamu vissezonas satikšanās vietu pie dabas, kur būs iespēja radoši būt kopā un gūt spēkus šinī dižozolu Gaujas ieskautajā zemes pleķītī,” piebilda viņa.

Pēc apjomīgiem remontdarbiem un interjera izveides divstāvu dzīvojamajā mājā, pagalma un apkārtnes labiekārtošanas un sakopšanas pērn Elīna gan bija noskaņojusies iet tālāk un savu Gaujmalas rančo pārdot, kā saprotams, atmetot sākotnējo sapni par radošu ļaužu pulcēšanās, satikšanās un iedvesmošanās vietu. Sludinājumu vietnēs sešistabu 240 kvadrātmetru plašā divstāvu māja ar tai piegulošo teritoriju un privātu pludmali bija izlikta par 375 tūkstošiem eiro.

foto: Aculiecinieka
Maliginas īpašums.

Acīmredzot īstais pircējs neatradās vai arī saimniece pārdomāja, jo patlaban no nekustamo īpašumu pārdošanas piedāvājumu vietnēm "Cīruļu" piedāvājums ir dzēsts. Tagad Elīna Maligina tur saimnieko kopā ar jauno vīru, animācijas filmu režisoru Reini Kalnaelli, ar kuru apprecējās pērn septembrī. No šosejas redzams, ka īpašums ir sakopts, zāliens nopļauts un pagalmā novietots auto.

Kā zināms, pie finansiālas rocības Elīna Maligina tika pēc sava otrā vīra miljonāra, akciju sabiedrības "Olainfarm" īpašnieka Valērija Maligina nāves, mantojumā saņemot vairākus miljonus eiro.

Pēdējā gaitā tiek izvadīts Valērijs Maligins

2017. gada 15. decembrī no Rīgas Svētā Erceņģeļa Mihaila pareizticīgo baznīcas pēdējā gaitā tika izvadīts uzņēmuma “Olainfarm” līdzīpašnieks, miljonārs Valērijs ...

gallery icon