foto: no privātā arhīva
Marija Naumova nosvin savus 50 un dalās lieliskās formas noslēpumos
Marija Naumova jubileju vēlas atzīmēt kopā ar savas mūzikas cienītājiem, tālab ikviens mīļi gaidīts uz dziedātājas koncertiem "Fiesta de Maria" vairākās pilsētās Latvijā. “Šie svētki nav iedomājami bez krāšņiem kostīmiem, dejām, negaidītiem viesiem un patīkamiem pārsteigumiem,” bilst Naumova.
Slavenības
2023. gada 9. jūlijs, 06:44

Marija Naumova nosvin savus 50 un dalās lieliskās formas noslēpumos

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Dziedātāja Marija Naumova šogad pašos Līgo svētkos nosvinēja apaļu dzīves jubileju - viņai apritēja 50! Kā Marija sevi saglabā lieliskā formā? To dziedātāja atklājusi žurnālam "Kas Jauns".

Viens no viņas labas pašsajūtas un izskata saglabāšanas veidiem ir dejas. “Tā ir mana vājība,” saka dziedātāja un bilst: “Man patīk dažāda veida dejas un mūzika, atkarībā no noskaņojuma. Sirdij vistuvākās ir dejas latīņu ritmos. Savulaik, kad dzīvoju Parīzē, apmeklēju afrikāņu deju nodarbības. Tās dejas var nosaukt kā trīs vienā apvienojumu. Gan kā pirts, jo var izsvīst; gan īsts antidepresants, jo dejā strāvo milzu pozitīvisma lādiņš; gan deja pati par sevi.”

Vēl viņu priecē laba ājurvēdas masāža un laiks ar sevi, klusumā. Taujāta, kā dziedātāja uztur tik nevainojamu un jauneklīgu izskatu, viņa atzīst, ka tas varētu būt dzīvesveida nopelns. “Ļoti sekoju līdzi savam uzturam. Esmu veģetāriete, nelietoju uzturā gaļu un zivis. Alkoholu arī nelietoju, ja vien pavisam retu reizi. Un, protams, kustības. Ar miega režīmu gan lepoties nevaru, jo nesanāk man laikus doties pie miera. Gribas visu paspēt, gribas vairāk izdarīt. Man patīk būt nomodā pēc iespējas ilgāk. Naktsmieram stundas tā mazāk atlicinu, jo agri, agri ceļos no rītiem, lai gūtu vairāk laika,” atzīst dziedātāja.

Marija Naumova Ukrainā

Marija Naumova Ukrainā.

gallery icon

Runājot par apaļo jubileju un svinībām, viņa uzsver – kopš pasaulē nācis viņas dēls, jubilejas ar vērienu svinētas netiek. “Vispār nekad neesmu jutusies labi, kad tādās sanākšanās man tiek daudz uzmanības. Manas svinības, mana ballīte ir koncerti, kurus gatavoju klausītājiem. Tie ir mani svētki. Tur man ir visskaistākie, dārgākie tērpi, tur ir svētku noskaņa, bet ikdienā man patīk vienkāršība,” nosaka viņa.

Bet kā tad jubilejās ar dāvanām? “Ja kāds vēlas ko dāvināt, tad tas var būt kāds ziedojums labdarībai. Man patīk pārsteigumi, vairāk ļaušanās dzīvei. Arī pēdējos gados vairs ceļojumus neplānoju, bet ļaujos, lai mani dzīve ved…” atzīst Naumova, domīgi norādot – sajūtu līmenī viņu gaida kāds jauns sākums. “Jūtu, manī notiek iekšējā transformācija. Ir teiciens, ka esot tāda 40 gadu krīze, bet man tādas nebija. Es zinu, kaut kas mainīsies, bet šobrīd nevaru formulēt, kur mani šīs pārmaiņas aiznesīs. Taču jūtu – tuvojas jauns pagrieziens manā dzīvē,” atklāta ir Marija.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnālā "Kas Jauns"!