Valdis Melderis ar meitu F1 sacīkšu posmā Spānijā 2023. gada vasarā

Valdis Melderis ar meitu F1 sacīkšu posmā Spānijā 2023. gada vasarā.

gallery icon
Slavenības
2023. gada 17. jūnijs, 06:43

Valdis Melderis piepilda meitas sapni - aizved viņu uz F1 sacīkstēm

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Raidījumu un pasākumu vadītājam Valdim Melderim ir trīs meitas. Kā raksta žurnāls "Kas Jauns", viena no viņām - Lueta Laura Meldere (17) - nupat piepildījusi savu sapni, jo tēvam izlūgusies apmeklēt F1 autosacīkstes Spānijā.

“Pirms gada Lueta Laura "Netflix" noskatījās seriāla "DriveToSurvive" pirmās sezonas, un tagad man ar viņu jālido uz Barselonas F1 posmu, jo klātienē būšot pavisam cita atmosfēra. Man nepatīk ļauties bērnu untumiem, bet tad es atcerējos, ka mani viņas vecumā nekas tā īsti neaizrāva. Tāpēc šobrīd priecājos par katru hobiju, kas viņām šķiet svarīgs. Lai cik dīvains vai pārejošs tas izskatītos no malas,” uzsver Valdis. Sajūsmu par tēva atsaucību pauž arī viņa meita un žurnālam "Kas Jauns" stāsta par priecīgo piedzīvojumu.

Pārsteigta par iespēju

“F1 sacensību skatīšanos atminos jau kopš bērnības, kad kopā ar tēti tās vēroju televīzijā,” stāsta Lueta. Lielo vēlmi vērot sacensības klātienē veicinājušas arī ģimenes draugu atvases, mudinot Luetu saņemties un pajautāt vecākiem par iespēju doties uz Barselonu. Tēva atbilde meitu pārsteigusi – tā bija apstiprinoša. “Parasti tētis nepiekrīt vai ļoti argumentēti izvērtē manus lūgumus, taču šoreiz piekrita, un es ilgi tam nespēju noticēt. Ļoti daudz reižu pārjautāju, vai patiešām tas tā ir,” stāsta Meldere.

“Mēs ar tēti nesēdējām skatītāju tribīnēs, bet gan īpašā zālienā, kas paredzēts sacensību vērošanai. Lai ieņemtu vietas, kuru cena bija ap 150 eiro, vajadzēja trasē ierasties jau sešos septiņos no rīta! Bijām klāt agri no rīta, bet tur jau gandrīz viss bija aizņemts,” aizrautīgi stāsta Lueta. Par laimi, agrajā rīta stundā vietu esot izdevies atrast. Līdzi ņemts viss vajadzīgais, lai tur varētu pavadīt teju visu dienu. “Cilvēki nāca ar saviem krēsliem, saulessargiem, plediem, ēdieniem un dzērieniem,” stāsta Valda Meldera atvase. Un piebilst, ka cenas sacensību teritorijā gan uzkodām, gan ēdieniem un dzērieniem bijušas krietni augstas.