foto: Vyacheslav Prokofyev/TASS/Sipa U/ Vida Press/Instagram
Leģendārajai Ahedžakovai piedāvā "auklēties" ar Krievijas bagātnieku bērniem
Lija Ahedžakova.
Slavenības
2023. gada 16. marts, 10:47

Leģendārajai Ahedžakovai piedāvā "auklēties" ar Krievijas bagātnieku bērniem

Jauns.lv

Aktrise Lija Ahedžakova, kuru Krievijā Putina režīms vajā par viņas nostāju pret karu Ukrainā, ir aicināta pasniegt aktiermākslu Krievijas bagātnieku bērniem, vēsta “Unian”.

Leģendārajai aktrisei, kura spēlēja teātrī un filmējās daudzās slavenās filmās, tagad tiek piedāvāts nopelnīt naudu teātra studijā Rubļovkā Maskavā.

Pēc krievu aktrises Aļonas Kravecas teiktā, viņa atrada darbu Ahedžakovai. Taču, vai pašai māksliniecei tas ir vajadzīgs, paliek noslēpums. "Aktieri bez darba uzreiz zaudē dzīves jēgu. Tāpēc vēlos pagarināt Lijas Ahedžakovas radošo ilgmūžību. Viņa vienmēr ir bijusi mans elks kino, lai gan es nepiekrītu viņas pārāk liberālajiem uzskatiem. Mums ir privāta bērnu teātra studija Rubļovkā. Vecāki vēlas uzaicināt Ahedžakovu, lai viņa tur mācītu bērniem aktiermākslu," Krievijas medijiem sacīja Kravetsa.

Pēc viņas teiktā, Lija Ahedžakova varēs saņemt "labu naudu" par darbu Krievijas bagātnieku bērnu labā. Aktrisei par vienu nodarbību it kā tiek piedāvāts līdz 20 tūkstošiem rubļu (ap 247 eiro).

"Tas ir labs atalgojums, un pietiekami maizei, un sviestam, un ikriem var ēst ar karotēm. Teātrī aktrise ar visām piemaksām par tituliem un darba stāžu saņem apmēram 50 tūkstošus rubļu (apmēram 618 eiro). Un šeit 20 tūkstoši - par divu vai trīs stundu darbu. Domāju, ka Ahedžakova neatteiks, jo īpaši tāpēc, ka darbs nav grūts. Un viņa var dot bērniem daudz, neskatoties uz savu cienījamo vecumu. Tuvākajās dienās es ar viņu runāšu un, iespējams, noslēgsim vienošanos," optimistiski pavēstījusi Kravetsa.

Vai Ahedžakova piekristu šādam priekšlikumam, nav zināms. Aktrise atzinusi, ka negrasās atteikties no saviem vārdiem, ka nosoda Krievijas karu pret Ukrainu. Tāpēc aktrise varētu nevēlēties strādāt Krievijas bagātnieku bērnu labā, jo daudzi no viņiem atbalsta Putina režīmu.

Kā zināms, leģendārā krievu aktrise Lija Ahedžakova Ukrainas atbalstīšanas dēļ ir  izraidīta no “Sovremeņņik" teātra Maskavā, kur aktrise strādāja gandrīz 50 gadu. Kā stāsta aktrise, atlaišana notikusi pēc vadības pavēles. Ahedžakova nekavējoties tika noņemta no visiem iestudējumiem, atņemot visas lomas.