foto: Russian Look Ltd. / Alamy/ Vida Press
Putina režīms no teātra patriec leģendāro Ahedžakovu
Leģendārā krievu aktrise Lija Ahedžakova.
Slavenības
2023. gada 10. februāris, 14:53

Putina režīms no teātra patriec leģendāro Ahedžakovu

Jauns.lv

Leģendārā krievu aktrise Lija Ahedžakova Ukrainas atbalstīšanas dēļ ir  izraidīta no “Sovremeņņik" teātra Maskavā, kur aktrise strādāja gandrīz 50 gadu. Kā stāsta aktrise, atlaišana notikusi pēc vadības pavēles. Ahedžakova nekavējoties tika noņemta no visiem iestudējumiem, atņemot visas lomas.

Ahedžakova arī uzskata, ka pret viņu vērstās "sankcijas" ar to nebeigsies. Pēc aktrises teiktā, viņai drīzumā būs jāmaksā soda naudas, kā arī viņa var tikt pasludināta par "ārvalstu aģenti".

"Jā, mani izraidīja no “Sovremeņņik”. Man žēl naudas, kas man būs jāsamaksā kā soda nauda par izteikumiem... Visticamāk, viņi mani pasludinās par "ārvalstu aģentu". Prokuratūrā jau esot sūdzība par mani," sacīja Ahedžakova.

Krievu aktrise neslēpj, ka iebilst pret Putina izvērsto karu Ukrainā. Akhedžakova paziņojusi, ka viņai jau ir apnicis asiņainais diktators un iedomātā Krievijas varenība. Akhedžakova neslēpj, ka pēc Ukrainas uzvaras vēlas doties uz turieni.

Tomēr 84 gadus vecā Ahedžakova atsakās bēgt no Krievijas. Neskatoties uz to, ka viņa tika izraidīta no “Sovremeņņik” teātra un viņai atņemtas lomas, viņa joprojām vēlas palikt Krievijā. "Šī ir mana "neglītā dzimtene" ("родина-уродина" krievu val. – red.). Mums tā patīk, kaut tā arī nav skaistule. Man jau ir 84 gadi, par vēlu, lai no šejienes muktu. Lai viņi (Putina piekritēji – red.) brauc prom. Es nekur neiešu, man tas viss šeit ir jāpārdzīvo. Es šeit dzīvoju pārāk ilgi," pavēstīja Ahedžakova.

Pagājušajā gadā izskanējušas ziņas, ka Lija Ahedžakova ziedojusi 10 000 ASV dolāru Ukrainas bruņotajiem spēkiem. Tāpat Ahedžakova arī publiski pieprasījusi, ka Putinam ir jāizved bruņotie spēki no Ukrainas teritorijas un jāpārtrauc asinsizliešana.