Kombuļu Inese koncertē dzimšanas dienas ballītē

1. aprīlī vētraina ballīte norisinājās Vecrīgas atpūtas vietā „Radiobārs”, jo tur uzstājās ekstravagantā dziedātāja Inese Adario jeb Kombuļu Inese.

gallery icon
Slavenības
2023. gada 15. marts, 06:38

"Es esmu atpakaļ!" - pēc depresijas un vientulības gadiem atgriežas Kombuļu Inese

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Skatuves māksliniece Kombuļu Inese, īstajā vārdā Inese Saulīte (43), gandrīz trīs gadus dzīvojusi pavisam noslēgtu dzīvi, bez lielas uzmanības, koncertēšanas un attiecību meklējumiem. Un nu viņa ir atpakaļ uz skatuves, lai gan bija nolēmusi savu estrādes mākslinieces karjeru beigt, šonedēļ vēsta žurnāls "Kas Jauns"`.

Atraktīvā "Urlu ballīte", kurā uzstājās arī Kombuļu Inese

2016. gada 1. aprīlī Andrejsalā, atpūtas vietā “Noliktava Nr. 3,” tika organizēta “urlu ballīte”, kurā uzstājās arī Kombuļu Inese.

gallery icon

Ineses Saulītes dzīve krasi mainījās, kad pasaulē sāka plosīties Covid-19 pandēmija. “Kā arī citi skatuves mākslinieki, nevarēju uzstāties, un tas radīja ļoti drūmu noskaņu. Jutos, ka mana dvēsele ir cietumā. Dzīvoju depresijā ar izjūtu, ka morāli nīkstu ārā. Cilvēkiem nevajadzēja ne manus koncertus, ne video sveicienus, neko. Apkārt plosījās pandēmija. Bet es biju pilnīgi viena,” par pārmaiņu laika sākumu stāsta Inese.

Kovida laiks satuvina ar dēliem

Laiku, kad Latvijā plosījās pandēmija un bija jāsēž mājās, viņa uztver kā ļoti vērtīgu, jo uzlaboja attiecības ar savām atvasēm: “Tik daudz kopā ar saviem bērniem, nedalot uzmanību, neesmu pavadījusi nekad. Mēs kopā gatavojām ēst, es viņiem palīdzēju mācībās. Daudz laika pavadījām sarunās. Atceroties laiku, kad viņiem biju pagriezusi muguru, atzīstu, ka biju apmaldījusies…”

Ineses dēli jau izauguši par brašiem jaunekļiem: “Vecākajam dēlam Kasparam jau ir 18 gadu, bet Gabrielam – 16. Varu lepoties ar to, kādi viņi ir izauguši. Kaspars mācās Liepājas Valsts tehnikumā un apgūst programmētāja zinības. Viņu ļoti interesē šī sfēra. Kaspars patstāvīgi tiek galā ar gana sarežģītiem darbiem šajā jomā. Viņš ne tikai prot taisīt mājaslapas, bet arī rada savas video spēles. Atceros, ka pirms divpadsmit gadiem pie mums bija ieradusies bāriņtiesa un man kā mātei aizrādīja, ka bērni sēž pie datoriem, bet es kaut kur ārpus mājas. Te nu ir rezultāts - dēls ir savas jomas teicamnieks,” uzsver Inese.

Savukārt Gabriels mācās Priekules vidusskolā, viņam ļoti labi padodas stāstu un dzejoļu sacerēšana. Gabriels ir uzvarējis vairākos konkursos un saņēmis pateicības no mācību iestādes. Viņa sacerēto dzejoli pat esot lasījis Renārs Kaupers. “Lepojos ar dēliem – neraugoties uz grūtībām, kuras es un viņi ir piedzīvojuši, viņi ir izaudzināti gudri un kārtīgi. Ja viņi justos slikti, apšaubu, vai viņu sekmes skolā būtu tik augstas,” prāto Inese. Un uzsver, ka dēli pret viņas dzīves izvēlēm ir gana saprotoši un atbalsta viņu ikvienā lēmumā: “Vecākais dēls saka, ka pietiek domāt par viņiem, lai pievēršos sev, savai dzīvei.”

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
“Tā, kā jutos kovida laikā, es neesmu jutusies nekad. Es morāli nīku ārā. Man apkārt nebija citu cilvēku, ilgojos pēc apskāvieniem,” stāsta Inese.

Teikusi ardievas, bet atgriežas

Inese teic, ka jebkurā dzīves situācijā viņu glābis pozitīvisms. “Pat brīžos, kad nebija naudas un īsti nebija, ko ēst, apēdām ceptus kartupeļus un dzīvojām ar domu, ka rītdien būs labi… Pandēmijas laikā, kad nevarēju uzstāties, strādāju Priekulē, pelnīju naudu, kā varēju – ravēju kartupeļus vienam vietējam lauksaimniekam,” stāsta viņa.

Tieši šis cilvēks Inesei ieteicis pēc pandēmijas atgriezties mūzikā. “Biju jau nolēmusi, ka vairs nekad neuzstāšos. Biju atvadījusies gan no sintezatora, gan citām tehniskām ierīcēm, kuras bija kalpojušas maniem priekšnesumiem un koncertiem. Pēc gandrīz trīs gadu pauzes, kopš nebiju dziedājusi, šā gada sākumā man piezvanīja no atpūtas vietas Tonuss un aicināja uzstāties Visu mīlētāju dienā – 14. februārī. Es nedomājot atteicu šim piedāvājumam, teikdama, ka vairs neuzstājos, ka vairs neprotu dziedāt un man ir depresija. Bet mani pierunāja, lai tomēr atgriežos uz skatuves,” tā Inese.

“Ja godīgi, šaubījos, vai maz atceros dziesmu vārdus. Satraukums pirms uzstāšanās bija neaprakstāms, taču izjūtas koncerta laikā man lika saprast, ka jāturpina muzicēt. Publika atpūtas vietā bija sirsnīga un saliedēta. Koncertā dziedāju gan savas dziesmas, gan vadīju spēles. Mana dvēsele trīcēja no laimes, jo sapratu, cik man nozīmīga ir uzstāšanās. Saņēmu labus vārdus no klātesošajiem, ka nekad tik skaisti neesot dziedājusi,” pārdomās dalās par Kombuļu Inesi dēvētā dziedātāja. Viņa prāto, ka ilgā vienatne, pavadīta kovida laikā, devusi atpūtu un jaunu enerģijas pieplūdumu. “Es esmu atpakaļ!” paziņo Inese.

Bijušos nosauc par spokiem

Kā zināms, dziedātājas dzīvē bijušas ne vienas vien attiecības un lielākoties ar ārzemēs dzīvojošiem vīriešiem. Visvairāk atmiņā palikusi Ineses laulība ar itāli Adario Paskvāli, ar kuru dziedātājai aizvien esot draudzīgas attiecības. Paskvāle šad tad Inesi atbalstījis finansiāli. Savukārt cits itālis, elektriķis Klaudio, kurš savulaik ar tālsatiksmes autobusu mēroja ceļu no Itālijas uz Latviju, jau esot viņsaulē, miris no Covid-19 komplikācijām. “Trīs gadus esmu bijusi pilnīgi viena. Esmu atpūtusies no attiecībām un vīriešiem. Klaudio un citi spoki manā dzīvē pa šo laiku nav bijuši,” nosaka viņa.

Kombuļu Inese pošas kāzām Itālijā

gallery icon

“Interesanti, ka neviens vīrietis, kurš aizgājis no attiecībām ar mani, pēc tam nav sakārtojis savu dzīvi un nodibinājis jaunas attiecības,” novērojusi dziedātāja. Inese atzīst, ka šobrīd viņas dzīvē ir ienācis vīrietis, par kuru viņa vēl neesot gatava neko publiskot, taču piebilst, ka šo vīrieti apbrīno. “Es jūtos mīlēta un pasargāta. Viņš nekaunas no manas pagātnes, man nav jāizliekas par kādu citu,” nosaka leģendārā Kombuļu Inese.

Kombuļu Inese ālējas Piltenes estrādē

gallery icon

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!