foto: Broadimage/Shutterstock/ Vida Press
"Pamatinstinkts" atnesa man slavu, taču atņēma kaut ko daudz dārgāku, atzīst Šerona Stouna
Šerona Stouna
Slavenības
2023. gada 9. marts, 11:19

"Pamatinstinkts" atnesa man slavu, taču atņēma kaut ko daudz dārgāku, atzīst Šerona Stouna

Jauns.lv

Erotiskā aina Holivudas kulta filmā “Pamatinstinkts” atnesa pasaules slavu Šeronai Stounai, taču slavas cena bija briesmīga — zaudēta aizbildnība pār dēlu, viņa atzina podkāstā “Table for Two”.

Pola Verhovena 1992. gada filmā Maikla Duglasa tēlotais Sanfrancisko policijas detektīvs, izmeklējot bagātas rokzvaigznes brutālu slepkavību, uzsāk attiecības ar galveno aizdomās turamo, Šeronas Stounas atveidoto noslēpumaino rakstnieci.

Filma izpelnījās slavu ne tikai ar paša trillera sižetu, bet ar erotikas piesātināto aizdomās turamās nopratināšanas epizodi.

Aktrise atzina, ka “Pamatinstinkta” slava ar viņu nospēlēja ļaunu joku 2004. gada laulības šķiršanas procesā ar Filu Bronšteinu, kad tiesai bija jāizšķir jautājums par aizbildnību pār pāra četrus gadus iepriekš adoptēto dēlu Roanu. Tiesnesis pavaicāja Roanam, vai viņš zina, ka viņa māte ir filmējusies “pieaugušajiem paredzētajās filmās”.

“Es zaudēju aizbildnību pār savu bērnu, kad tiesnesis vaicāja manam bērnam, manam mazajam puisītim: “Vai tu zini, ka tava māte filmējas seksa filmās?” sūrojās Stouna. Savu aizbildniecības tiesību zaudēšanu vienas erotiskas ainas dēļ viņa nosauca par “sistēmas ļaunprātīgu rīcību”.

“Mūsdienās parastajā televīzijā ļaudis staigā bez drēbēm, bet mani redzējāt manu iespējamo kailumu varbūt sekundes sešpadsmito daļu — un es zaudēju aizbildniecību pār savu bērni. Smejaties, vai?”

Tiesas lēmums salauza Stounas sirdi un viņai nācās ārstēties klīnikā, kur viņai konstatēja sirdsdarbības problēmas. “Tas burtiski salauza manu sirdi,” atzina aktrise, kurai 10. martā apritēs 65 gadi.

Viņa piebilda, ka “Pamatinstinkts” ne tikai atņēma dēlu, bet arī lika justies pazemotai savu kolēģu vidū. Viņa atminējās “Zelta globusa" nominācijas un to, kā viņu izsmēja citi aktieri, kad nominētu aktieru vidū tika nosaukts viņas vārds. “Tas bija briesmīgi. Es biju tik ļoti pazemota,” sacīja Stouna. “Vai kādam ir nojausma, cik grūti bija nospēlēt to epizodi? Cik mokoši? Cik biedējoši? Mēģināt un filmēties šajā sarežģītajā filmā, kas grāva visas barjeras un pret kuru visi protestēja, viss šis spiediens. Lomas atlases process man prasīja deviņus mēnešus. Viņi šo lomu piedāvāja 13 citiem cilvēkiem, un tagad jūs mani izsmejat. Man tobrīd gribējās tikai ielīst zemē.”

Savā pērn izdotajā autobiogrāfijā “Skaistums dzīvot divreiz” (“The Beauty of Living Twice”) Stouna atklāja, ka bija maldināta par saviem kailskatiem filmā. Viņa apgalvoja, ka viņai nebija ne mazākās nojausmas par kailskatu, līdz noskatījās filmu ar aģentiem un juristiem. “Toreiz es pirmo reizi ieraudzīju kadru, kurā redzama mana vagīna — ilgi pēc tam, kad man stāstīja “Neviens neko neredzēs, mums tikai vajag, lai tu novilktu biksītes, jo tās ir baltas un atstaro gaismu, un tad būs redzams, ka tev ir uzvilkta apakšveļa.” Šokā ieraudzījusī nofilmēto ainu, Stouna devusies pie režisora un iesitusi viņam pļauku.