foto: Vida Press, ekrānuzņēmums no Youtube
Par pasaulē stiprāko puisēnu dēvētais Ričards ir izaudzis: tagad viņš izskatās pavisam citādi
Bērnībā Ričards Sandraks iemantoja pasaules slavu kā visspēcīgākais puisēns. Tagad fiziskās aktivitātes joprojām ir svarīga viņa dzīves sastāvdaļa, taču ar kultūrismu viņš vairs nenodarbojas.
Trakā pasaule
2023. gada 7. marts, 10:07

Par pasaulē stiprāko puisēnu dēvētais Ričards ir izaudzis: tagad viņš izskatās pavisam citādi

Jauns.lv

Jauns.lv

Ričards Sandraks, kurš savulaik tika saukts par pasaulē stiprāko puisēnu un iemantoja starptautisku slavu, tagad izskatās pavisam neatpazīstams. Par viņa dzīvi tika uzņemta dokumentālā filma "The World's Strongest Boy", bet tagad Ričarda dzīve ir mainījusies, un kultūrismu viņš ir pametis pavisam.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item
foto: Stewart Cook/Shutterstock/ Vida Press

Ričards Sandraks ir dzimis 1992. gada 15. aprīlī nelielā Ukrainas ciematā pasaules cīņas mākslas čempiona Pāvela Sandraka un vingrotājas Ļenas Sandrakas ģimenē. 1994. gadā divu gadu vecumā zēns ar ģimeni pārcēlās uz Pensilvāniju (ASV), jo vecāki ticēja, ka Amerikā dēlam būs labāka dzīve. Treniņiem puika tika pievērsts jau drīz pēc ierašanās ASV. Viņa tēvs, kurš bija trenējies tekvondo, iepazīstināja dēlu ar dažādiem stiepšanās vingrinājumiem un vieglo svaru treniņiem.

foto: Stewart Cook/Shutterstock/ Vida Press

Skarbi treniņi bērnībā, ko ārsti uzskatīja par ļoti bīstamiem

Jau 5 gadu vecumā Ričards kopā ar tēvu trenējās septiņas stundas dienā, veicot 600 atspiešanās un 300 pietupienus. Bērnam bija arī ļoti stingra diēta, nepieļaujot nekādu neveselīgu pārtiku vai saldumus. Tā vietā Ričarda uzturs lielā mērā sastāvēja no proteīnu kokteiļiem un dārzeņiem, kas ļāva sasniegt 1% ķermeņa tauku procentu, kas, pēc daudzu ārstu domām, ir ārkārtīgi bīstams.

foto: Stewart Cook/Shutterstock/ Vida Press

Jau bērnībā Ričards Sandraks nokļuva visas pasaules uzmanības lokā un daudziem bija pazīstams kā "Mazais Hērakls". Par viņa dzīvi tika uzņemta dokumentālā filma "The World's Strongest Boy". 

foto: Stewart Cook/Shutterstock/ Vida Press
Ričards Sandraks ar ģimeni bērnībā.

Taču pieaugot Ričards nolēma izvēlēties citu ceļu - viņš ir aizgājis no bodibildinga pasaules un sabiedrības uzmanības, dzīvo salīdzinoši noslēgtu dzīvi. Tiesa, fiziskās aktivitātes joprojām ir svarīga viņa dzīves sastāvdaļa. Dažus pēdējos gadus viņš ir strādājis par kaskadieri "Action Horizon" un "Universal Studios". Tagad viņš pārcēlies uz Losandželosu.

foto: Ekrānuzņēmums no Youtube.

Neraugoties uz Ričarda popularitāti bērnībā, tagad 30 gadu vecajam vīrietim ir ļoti mazs sekotāju skaits sociālajos tīklos, un viņš ar privātu informāciju sevišķi nedalās, liekot faniem minēt, ar ko šobrīd īsti nodarbojas.

Vairs nav iestrēdzis pagātnē

"Mani vecāki visu laiku trenējās, un es gribēju pievienoties. Tā bija mana izvēle. Es vienkārši uzaugu, to darot. Es nekad neesmu bijis piespiests. Tā nekad nav bijusi problēma. Mani vecāki ir mani varoņi, jo viņi man ir palīdzējuši pilnveidoties visā manā dzīvē," vaicāts par bērnības atmiņām, intervijā stāsta Sandraks.

foto: Ekrānuzņēmums no Youtube.

Viņš atklāj, ka toreiz kultūrisms viņu tiešām aizrāvis, bet pieaugot intereses mainījušās. Intervijā "Inside Edition", kas "YouTube" izpelnījusies vairāk nekā 26 miljonu skatījumu, 30 gadu vecais puisis atklāj, ka vairs nenodarbojas ar bodibildingu. Lai gan tagad viņa dzīvesveids ir pavisam citāds, Sandraks atklāj, ka savu pagātni nenožēlo un no tās neslēpjas.

“Es ļoti lepojos ar savu pagātni. Tas nav nekas tāds, par ko es baidītos, ka kāds uzzinās. Es vienkārši vairs neesmu iestrēdzis savā vecajā dzīvē,” viņš teica intervijā "Inside Edition". 

foto: Ekrānuzņēmums no Youtube.

Komentāros tīmeklī lasāms, ka lielākā daļa cilvēku atzinīgi vērtē Ričarda lēmumu uz visiem laikiem pamest kultūrismu. Daudzi atceras, ka agrāk fani stāvēja rindās dažādos kultūrisma pasākumos, lai dzīvē satiktu mazo spēkavīru, jo viņš izskatījās patiešām īpaši. Tomēr pēc kāda laika sāka izplatīties dažādas baumas par viņa bērnību. Daudzi sprieda, ka mazais Ričards tiek pārāk stingri audzināts, viņam nav rotaļlietu un, iespējams, liek lietot steroīdus. Tomēr, kā raksta "The List", viņš pats šīs baumas noliedza. "Es nekad neesmu piespiests trenēties vai kaut ko darīt pret manu gribu," viņš sacīja.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Par pasaulē stiprāko puisēnu sauktais Ričards Sandraks

Ričards Sandraks, kurš savulaik tika saukts par pasaulē stiprāko puisēnu un iemantoja starptautisku slavu, tagad izskatās pavisam neatpazīstams. Par viņa ...

gallery icon
12