Tā precējās Jana Herbsta un Kalvis Kalniņš

TV seriālu zvaigzne, aktrise Jana Herbsta pēc piecu gadu ilgas kopābūšanas 2023. gada sākumā mija gredzenus ar 11 mēnešus vecās ...

gallery icon
Slavenības
2023. gada 17. februāris, 06:23

Gundega Skudriņa māsai aktrisei atrod vīru un sarīko glaunas kāzas. FOTO

Jauns.lv

Kā šonedēļ raksta žurnāls "Kas Jauns", TV seriālu zvaigzne, aktrise Jana Herbsta (31) pēc piecu gadu ilgas kopābūšanas mijusi gredzenus ar 11 mēnešus vecās meitas Astrīdas tēti – uzņēmēju un Talsu novada deputātu Kalvi Kalniņu (38).

2018. gada 4. februāris bija tā liktenīgā diena, kad viens otru sastapa Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktrise un uzņēmējs Kalvis Kalniņš. Tieši šajā pašā datumā piecus gadus pēc attiecību sākšanās viņi izlēma kļūt par precētu pāri. “Šis datums, kā par brīnumu, iekrita sestdienā, bija pilnmēness, un tas šķita tik zīmīgi,” tā žurnālam "Kas Jauns" stāsta Jana Herbsta, kas pēc apprecēšanās izlēmusi palikt savā uzvārdā.

Māsa gan izauklēja, gan apprecināja

“Lielākoties cilvēki gan racionālu, gan emocionālu iemeslu dēļ izvēlas kāzas svinēt vasarā, taču man vienmēr ir gribējušās ziemas kāzas. Jā, tām ir savi izaicinājumi, bet ir arī unikāls skaistums. To arī gribējām izcelt. Protams, ar savu pietuvināto palīdzību. Visas zvaigznes sagāja kopā, un varu saukt un saukt cilvēkus, kuriem pateicoties viss izdevās tik brīnišķīgi. Sākot ar manu māsu pieredzējušo un godalgoto pasākumu organizatori Gundegu Skudriņu. Jau kopš bērnības abas zinājām, ka tieši viņa palīdzēs man rīkot kāzas, kad izaugšu,” smaida Jana un saka: “Gundega man bija kā otra mamma.

Kad piedzimu, viņai bija jau 18 gadu un bija kaislīga jaunības dzīve, bet to nācās piebremzēt, lai auklētu mazo māsu. Un viņa to darīja no sirds.

Mums ar Gundegu vienmēr ir bijušas ļoti tuvas attiecības. Tas, ar kādu atdevi Gundega mums palīdzēja rīkot šo pasākumu, nav vārdos aprakstāms. Ja kāzas organizē tik tuvs cilvēks, tad tā ieguldīšanās, uzmanība un mīlestība ir pilnīgi citā līmenī nekā tad, ja tas būtu kāds organizators vai komanda no malas. Mums ar Gundegu ir ļoti līdzīga gaume,” priecājas Jana Herbsta.

Kāzu dienā viens otrā iemīlējās no jauna

Jana un viņas vīrs Kalvis Kalniņš nu jau 11 mēnešus audzina savu pirmo atvasi – meitu Astrīdu. Arī mazā piedalījās vecāku kāzās. Par viņu laulību ceremonijas un svinību laikā rūpējās auklīte, kura bija atbraukusi līdzi no Rīgas. Jana un Kalvis priecājas, ka atvasei bija tā privilēģija gan pieredzēt mammas un tēta salaulāšanos, gan jaunā pāra pirmajā dejā būt vecākiem opā un kopā griezties dejā.

“Nebiju gaidījusi, ka mūsu kāzas izvērtīsies tik skaistas un tik sirsnīgas. Ja to būtu zinājusi, jau sen būtu apprecējusies!” godīgi atzīst aktrise. “Goda vārds, es noķēru to absolūto laimes sajūtu. Kāzas bija tikai tuvāko ģimenes locekļu un draugu lokā, kopumā tie bija 40 cilvēki. Mums abiem ar vīru ir lielas dzimtas. Esam kopā piecus gadus, viens otru ļoti labi zinām, esam pieraduši viens pie otra. Bet savā kāzu dienā jutāmies tik ļoti iemīlējušies, kā no jauna! Nevarējām atlipt viens no otra. Tiešām negaidīju, ka tas ir iespējams,” viņa atzīst.

foto: no privātā arhīva
Pēc piecu gadu kopābūšanas un kļūšanas par vecākiem meitai Astrīdai Jana Herbsta un Kalvis Kalniņš kļuva par precētu pāri.

Izrādās, toreiz, pirms pieciem gadiem, abus kopā savedusi tieši Gundega. “Savulaik, kad intensīvi darbojos Gundegas organizētajos pasākumos, turpat strādāja arī Kalvis. Bet mūsu ceļi lielākoties nekrustojās, jo viņš strādāja pie pasākuma norises vietas izveides. Tas nozīmē, ka viņš uzbūvē dekorācijas un dodas prom, un tad ierodos es, uzkāpju uz Kalvja taisītās skatuves, uzstājos. Kad es esmu jau prom, atgriežas Kalvis un visu jauc ārā, ņem nost, ved prom. Pirmoreiz satikāmies Gundegas organizētajā darbinieku Jaungada ballē. Un tad jau viens otrā ieskatījāmies. Vēl tagad ausīs skan Gundegas vārdi, ko viņa toreiz sacīja šā pasākuma laikā, – Jana, ņem to Kalvi ciet! Jo viņš ir fantastisks vīrietis. Tā sanāca, ka arī paņēmu to Kalvi ciet,” smejas Jana Herbsta.

foto: no privātā arhīva
Pēc piecu gadu kopābūšanas un kļūšanas par vecākiem meitai Astrīdai Jana Herbsta un Kalvis Kalniņš kļuva par precētu pāri.

Sapņu kleitu atrod jau pusgadu pirms precībām

Līgavas kleitu pavisam neviļus Jana sarūpējusi jau aizvadītās vasaras izskaņā. “Pērn augustā ar māsu Dinu nolēmām paskatīties, kāds ir piedāvājums. Aizgājām uz Avotu ielu, kur rindā ir kāzu saloni, bet nekas no piedāvātā acīs neiekrita. Te pēkšņi internetā man acupriekšā “izlēca” reklāma, ka dizainere Katja Šehurina ver vaļā pop-up veikalu un tieši tajā dienā ir īpašas akcijas cenas. Aizgājām un palikām ar muti vaļā – tās kleitas nudien ir kā paša Dieva šūtas! Vienu ieraudzīju, piemērīju un acumirklī sapratu – tā ir tā kleita, tā ir mana kleita! Uzreiz piezvanīju visām savas ģimenes sievietēm, un stundas laikā viņas saskrēja salonā, lai novērtētu manis izvēlēto līgavas kleitu. Tas bija neticami, ka visām tieši tajā dienā un tajā laikā bija iespēja sapulcēties vienuviet. Kopā ar mani un manu mazo meitu Astrīdu bijām astoņas ģimenes sievietes – mamma, abas māsas un Gundegas visas trīs meitas. Todien arī kleitu iegādājos, lai gan biju domājusi tikai paskatīties piedāvājumu,” pastāsta Jana.

Laulību gredzenus no Janas un Kalvja ģimeņu zelta darinājusi rotu dizainere Una Mikuda. “Mūsu gredzenos ir sakausēts kopā gan Kalvja ģimenes zelts, gan mana, nu jau aizsaulē aizgājušā tēva laulību gredzens – vēlējāmies, lai gredzenos ir tāds simbolisks dzimtas spēks,” atklāj aktrise, pastāstot, ka kāzās bijis noorganizēts arī īpaši aizkustinošs goda un atceres mirklis visiem abu dzimtu aizgājējiem. “Mums bija svarīgi piedzīvot to momentu, ka arī viņi ir ar mums un mūs sargā.”

Uzbur ziemas pasaku Dundagas pilī

Kāzu svinības norisinājās Dundagas pilī. Līgavas draudzene dekoratore Baiba Prindule rūpējās par dekorēšanu, kamēr māsa Gundega gādāja par saturisko nozīmi.

“Mēs vēlējāmies, lai kāzās ir lustīgi, sirsnīgi un lai ir ziemas pasaka – ar sniegu un ledu. Pa visu Rīgu meklējām dažāda veida dekorācijas, kas radītu ledus, stikla, maģiskuma noskaņu,” atminas Jana. Paši veidojām daļu dekorāciju. Piemēram, kokus ar lampiņām aptinu pati. Darīju to nedēļu no vietas ar mazu bērniņu uz rokām, jo Gundega man bija pastāstījusi, ka šādas dekorācijas izskatīsies ļoti, ļoti skaisti. Un bija arī! Kāzās muzicēja Una Daniela Aizgale ar grupu. Viņi bija fantastiski!”

Pa pils kāpnēm līdz laulību ceremonijas vietai uz terases līgavu pavadīja mamma. Pāri salaulāja mācītājs Māris Ludvigs.

“Jau sen biju izsapņojusi, ka savā kāzu dienā gribētu, lai ir sniegs, un vēlētos braukt zirgu vilktās kamanās. Šķita, šim sapnim nebūs lemts piepildīties, jo līdz tam laikam sniegs jau bija nokusis, un prognoze nepavisam neliecināja, ka gaidāma snigšana. Bet kā uz burvja mājienu tieši mūsu kāzu dienā skaisti sasniga! Izbraucienu zirgu pajūgā noorganizēja mūsu liecinieki Ivo un Baiba Vanagi. Bet mičošana bija ar etnisku pieskaņu un progresīvu pieskārienu. Un augšā vēl pilnmēness un milzīgā disko bumba, kas izgaismoja visu pils pagalmu. Visi “aizlidojām” kosmosā! Visi mūri sāka mirdzēt mazajās gaismiņās.

Esmu ļoti laimīgs cilvēks, ka man savā dzīvē izdevās ko tādu pieredzēt – tādu brīnumskaistu, enerģētiski piesātinātu mīlestības svinēšanu. Visi vēl aizvien peldam šā pasakainā notikuma emocijās,” jūsmīgi atzīst Jana Herbsta, kas jau nedēļu pēc kāzām ar visu ģimeni devās medusmēneša ceļojumā uz gleznaino Bali salu Indonēzijā.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!