foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Aigars Krēsla aiziet no kino, jo uz ekrāna meitenes maigojas
Aigars Krēsla.
Slavenības
2023. gada 11. februāris, 06:24

Aigars Krēsla aiziet no kino, jo uz ekrāna meitenes maigojas

Žurnāls "Kas Jauns"

Kā raksta žurnāls "Kas Jauns", leģendārās grupas "Jumprava" dalībnieks Aigars Krēsla, izrādās, ir tāds puritānis, ka reiz izgājis no kinoseansa, jo nespējis izturēt skatu, kā skūpstās divas sievietes.

Tādās atmiņās par Aigaru Krēslu, kam šovbiznesa aprindās ir iesauka Stīvais, dalās Ilona Balode savā jaunākajā grāmatā "Ielu muzikantu piezīmes", kurā atklāts ne viens vien amizants, pārsteidzošs un pat šokējošs stāsts no pašmāju bohēmas beidzamajās desmitgadēs.

Ilonas Balodes grāmatas "Ielu muzikantu piezīmes" atvēršanas svētki "Aleponijā"

2023. gada 24. janvāra vakarā bohēmiskajā "Aleponijā" tika atzīmēti Ilonas Balodes otrās grāmatas "Ielu muzikantu piezīmes" atvēršanas svētki.

gallery icon

“Stīvajam patika sievietes un nepatika geji. Reiz uz paģirām aizvilkām viņu uz kinoteātri "Rīga", kur rādīja filmu par lesbiešu mīlestību "Zils ir vissiltākā krāsa". Stīvais trinās un vaimanāja kā puņķis uz drāts. Mēs par viņu smējāmies un ķiķinājām,” raksta Balode, atklājot, ka filmu lūkoties Krēsla spējis vien tās pirmās 20 minūtes.

“Kad filmā meitenes sāka kaislīgi skūpstīties un aiztikt cita citai krūtis, Stīvais uztraucies, izsvīzdams no porām izdzerto vīna daudzumu, vaimanādams cēlās kājās, pieceldams sev līdzi puskinoteātri, un nadzīgi muka ārā, purpinādams, ka šito jau nu viņš nespējot paciest, un kur tas redzēts, ka zaķi ar zaķiem daroties!”

Balode atklāj, ka par šo atgadījumu Krēslu vēl ilgi apsmējuši, saucot par “konservatīvo onkuli”. Mūziķis gan satraucies atbildējis, ka konservatīvs neesot, viņam tikai “nepatīk šitās padarīšanas, kur divi džeki viens otru dupsē pakaļā”. Bet vispār “Stīvais Konservatīvais”, “stīvs savā godībā un varens savā cienībā”, esot labs cilvēks, tradicionālu vērtību aizstāvis. “Normālam cilvēkam ir jāēd gaļa, veči mēdz taisīt sūdus, dzert kā lopi un laist pa kreisi, bet zaķiem vajag viņiem to piedot un dzemdēt bēbjus, un geji ir jāārstē, vislabāk – ar smukiem zaķiem,” tā "Jumpravas" mūziķa uzskatus savā grāmatā publiskojusi Balode.

Skaidrs arī, ka šī neveiksmīgā kinopieredze nav laupījusi Krēslam apņemšanos tomēr filmas turpināt skatīties. Aizvadītā gada nogalē mūziķis bija ieradies lūkot sava grupas biedra Aigara Graubas jaunāko veikumu - komēdiju "Circenīša Ziemassvētki". Tā kā šī tomēr ir komēdija visai ģimenei, Krēsla varēja būt drošs, ka te nu uz ekrāna nekas pret viņa pārliecību un dzīves uzskatiem netiks rādīts.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Aigars ar draudzeni pērn decembrī dodas uz viņa jūtas un pārliecību neaizskarošu filmu – "Circenīša Ziemassvētki".

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!