foto: Best Image / BACKGRID/ Vida Press
Kailijas Dženeres tērpu ar lauvas galvu pozitīvi novērtē pat dzīvniektiesību aizstāvji
Kailija Dženere.
Slavenības
2023. gada 24. janvāris, 18:59

Kailijas Dženeres tērpu ar lauvas galvu pozitīvi novērtē pat dzīvniektiesību aizstāvji

Jauns.lv

Uzņēmēja un realitātes šova zvaigzne Kailija Dženere pievērsa sev nedalītu apkārtējo uzmanību, kad pirmdien Parīzes modes nedēļas laikā apmeklēja “Schiaparelli Haute Couture” skati, tērpusies melna samta kleitā, kuras augšdaļu papildināja dabiska lieluma lauvas galva.

Taču Kailijas Dženeres drosmīgais iznāciens izpelnījies atzinīgus vārdus pat no dzīvniektiesību aizstāvjiem organizācijas PETA!

Bezpeļņas dzīvnieku tiesību organizācija nesenā intervijā ar “Page Six Style” komentējusi modes nama “Schiaparelli” jaunāko tērpu kolekciju, no kuras ir arī Kailijas Dženeres kleita ar lauvas galvu.

“Schiaparelli” tērpu kolekcija, ko papildina cilvēka roku darinātas dzīvnieku galvas

gallery icon

PETA prezidente Ingrīda Ņūkērka slavējusi modes namu par tā “pasakaini inovatīvajām” kleitām ar dzīvnieku galvām, kuras skatē uz mēles demonstrēja tādas pasaulslavenas modeles kā Naomi Kempbela un Irīna Šaika, bet uz sarkanā paklāja – Kailija Dženere.

foto: David Fisher/Shutterstock/ Vida Press
Kailija Dženere.

“Kailijas, Naomi un Irinas koptēls cildina savvaļas dzīvnieku skaistumu un var būt nostāja pret trofeju medībām, kur lauvas un vilki tiek sarauti gabalos, lai apmierinātu cilvēka egoismu,” izteikusies PETA prezidente.

Ņūkērka arī slavēja modes namu “Schiaparelli” par radošo pieeju mākslīgās kažokādas izmantošanai visā kolekcijā, piebilstot:  “Mēs aicinām ikvienu turēties pie dizaina, kas ir 100% brīvs no nežēlības, demonstrē cilvēku atjautību un novērš dzīvnieku ciešanas.”

foto: Best Image / BACKGRID/ Vida Press
Irina Šaika.

PETA prezidente arīdzan mudinājusi Dženeri un viņai līdzīgos “paplašināt šo radošumu, izslēdzot aitas, kas tiek cirptas līdz asinīm vilnas dēļ un zīdtārpiņus, kurus dzīvus izvāra viņu kokonos.”

foto: Best Image / BACKGRID/ Vida Press
Naomi Kempbela.

Dženeres tērps internetā izpelnījās dalītas atsauksmes. Daži fani slavēja viņas drosmīgo koptēlu, bet citi kritizēja, uzskatot, ka ar savu tērpa izvēli viņa popularizē nežēlību pret dzīvniekiem. Pat neraugoties uz to, ka lauvas galva ir simtprocentīgs dizaineru roku darbs, kas tapis no mākslīgās kažokādas un ir izšūts, krāsots un citādi rūpīgi izstrādāts, gluži kā mākslas darbs no ekskluzīvas mīksto rotaļlietu kolekcijas. Modes nams īpaši uzsvēris, lieliem burtiem rakstot, ka šīs tērpa tapšanas laikā nav cietis neviens dzīvnieks.