foto: Publicitātes
Unikāls notikums Raimonda Paula karjerā - maestro kāpj uz skatuves ar Anci Krauzi un viņas trejmeitiņām
Maestro Raimonds Pauls, uzstājoties kopā ar māsām Elzu, Billi un Kati Siliņām un viņu mammu Anci Krauzi.
Slavenības
2023. gada 10. janvāris, 14:44

Unikāls notikums Raimonda Paula karjerā - maestro kāpj uz skatuves ar Anci Krauzi un viņas trejmeitiņām

Žurnāls "Kas Jauns"

Kad pirms 17 gadiem dziedātāja Ance Krauze (43) “kacināja” Raimondu Paulu, atteikdama dalību viņa lielkoncertos, jo kļuva par mammu, komponists pat nenojauta, ka reiz uz skatuves uzstāsies kopā ar veselām četrām vienas ģimenes talantīgām dāmām. Nu tas ir noticis!

Kā atgādina žurnāls "Kas Jauns", maestro Raimonds Pauls savulaik bija gan priecīgs, gan apmulsis vienlaikus, kad dziedātāja Ance Krauze - viena no viņa izredzētajām jaunajām solistēm - kļuva par māmiņu vienreiz, otrreiz un tad trešoreiz. Komponistam dziesmas tapa, bet soliste kā nebija, tā nebija dabūjama kāpt uz skatuves, jo nodevās rūpēm par meitām Elzu, Kati un Billi.

Raimonda Paula un Ances Krauzes koncertprogramma “Sasala jūrīna”

Ceturtdien, 14. novembrī, mūzikas namā "Daile" izskanēja skatītāju atzinību guvusī Raimonda Paula un Ances Krauzes koncertprogramma “Sasala jūrīna”.

gallery icon
22

Jaunākās meitas Billes gaidību laikā Pauls pat “noplēsa” joku, publiskā pasākumā smiedams, ka ik reizi, kad viņam ir plānots lielkoncerts, Ance Krauze ir stāvoklī!

Tieši kļūstot par mammu, skanīgās balss īpašniece bērnus izvirzīja priekšā pašas daudzsološajai dziedātājas karjerai. Savas meitas, kuru tētis ir dziedātājas vīrs uzņēmējs Valdis Siliņš, Ance kopš mazotnes virzījusi talantu izkopšanā un attīstīšanā. Vecākā meita Elza Siliņa ir kļuvusi par pasaulē pamanītu vijolnieci, gūstot uzvaru neskaitāmos konkursos. Vidējā meita Kate aizrautīgi nododas peldēšanai un keramikai. Savukārt jaunākā meita Bille mācās mūzikas skolā, kur apgūst čella spēli.

Taču to, ka visas trīs Ances meitas līdztekus izkoptajiem talantiem ir apdāvinātas arī ar brīnišķīgu dziedātprasmi, nesen pieredzēja gan komponists Raimonds Pauls, gan publika, kas baudīja maestro svētku koncertprogrammu mūzikas namā "Daile".

foto: Publicitātes
Meitu talantu izkopšanā Ance Krauze ieguldījusi daudz laika un pacietības.

Var droši teikt, ka kultūras dzīvē šis bija unikāls, vēsturisks un ļoti personīgs notikums, jo visu koncertu pie klavierēm spēlēja pats Pauls, kurš pēdējos gados veselības saudzēšanas labad no pilnām koncertprogrammām atsakās, uzstājoties vien kā viesis. Turklāt uz skatuves kopā ar viņu bija gan viņa iemīļotā soliste Ance Krauze, gan arī visas trīs viņas muzikālās meitas. Līdztekus dziedāšanai Elza koncertā demonstrēja arī savu vijolnieces talantu, savukārt Bille, ko daudzi jau iemīļojuši kā mazo meitenīti no jaunās latviešu kino komēdijas "Circenīša Ziemassvētki", spēlēja čellu.