foto: Rob Latour/Shutterstock/ Vida Press
“Foo Fighters” turpinās muzicēt pēc bundzinieka Hokinsa nāves
"Foo Fighters" mēnesi pirms Hokinsa (otrais no labās) nāves
Mūzika
2023. gada 2. janvāris, 13:12

“Foo Fighters” turpinās muzicēt pēc bundzinieka Hokinsa nāves

Jauns.lv

Par spīti ilggadējā bundzinieka Teilora Hokinsa nāvei, amerikāņu rokgrupa “Foo Fighters” sola turpināt iepriecināt savus fanus arī turpmāk — pēc “vissarežģītākā un traģiskākā gada, kādu mūsu grupa ir jelkad piedzīvojusi”, teikts grupas “Instagram” paziņojumā.

““Foo Fighters” tika izveidota pirms 27 gadiem, lai atspoguļotu mūzikas dziedinošo spēku un dzīves turpināšanos,” teikts paziņojumā. “Pēdējo 27 gadu laikā mūsu fani ir izveidojuši vispasaules kopienu, uzticamu atbalsta sistēmu, kas mums visiem palīdzējusi kopīgiem spēkiem pārdzīvot vistumšākos laikus.”

“Foo Fighters” 1994. gadā izveidoja bijušais “Nirvana” bundzinieks Deivs Grols pēc grupas līdera Kurta Kobeina pašnāvības 1994. gada aprīlī.

“Bez Teilora mēs nekad nebūtu kļuvuši par tādu grupu, par kādu kļuvām, un mēs zinām, ka bez Teilora mēs kļūsim par citādāku grupu, kas turpina iet uz priekšu.”

“Mēs arī zinām, ka jūs, fani, Teiloram nozīmējāt tikpat daudz, cik viņš nozīmēja jums. Un mēs zinām, ka tad, kad mēs atkal ar jums redzēsimies — un tas notiks drīz — viņš garā būs katru vakaru kopā ar mums visiem.”

50 gadus vecais Teilors Hokinss pēkšņi nomira 2022. gada 25. martā Kolumbijā īsi pirms grupas plānotā “Estéreo Picnic” koncerta Dienvidamerikas turnejas ietvaros. Toksikoloģijas ziņojumā bija teikts, ka mūzika organismā atrastas desmit dažādu vielu pēdas, ieskaitot opioīdus, marihuānu un antidepresantus.

Viņa nāve šokēja mūzikas pasauli, līdzjūtību ģimenei, grupai un līdzjutējiem izteica tādas suprzvaigznes kā “The Rolling Stones” līderis Miks Džegers, “Queen” bundzinieks Rodžers Teilors, “Oasis” līderis Līems Galahers.

Septembrī tika sarīkoti divi vērienīgi Hokinsa piemiņas koncerti ar daudzu roka megazvaigžņu piedalīšanos — Londonā un Kalifornijā, turklāt Londonas “Wembley” stadionā pie bungām sēdās 12 gadus vecā Hokinsa fane Nandija Bušela, kā arī Teilora dēls Šeins Hokinss.

2005. gadā britu žurnāls “Rhythm” Hokinsu atzina par vislabāko roka bundzinieku. 2021. gadā Hokinss, kurš “Foo Fighters” pievienojās 1997. gadā, kā grupas dalībnieks tika uzņemts Rokenrola slavas zālē.

Mazā bundziniece Nandija Bušela

gallery icon

Iespaidīgais “Foo Fighters”, “Biffy Clyro” un “The Kills” koncerts Lucavsalā

“Foo Fighters”, “Biffy Clyro” un “The Kills” koncerts Lucavsalā 2017. gada 21. jūnijā.

gallery icon

"Foo Fighters" koncerts Rīgā

Amerikāņu rokgrupas "Foo Fighters" koncerts Lucavsalā.

gallery icon