foto: ddp/mark anton smith / Avalon / Vida Press
Hariju Stailsu aplaupīja Valentīndienā, Kamberbaču ieslodzīja bagāžniekā - šovbiznesa zvaigznes, kas kļuvušas par vardarbības upuriem
Megan Thee Stallion.
Slavenības
2023. gada 16. janvāris, 06:22

Hariju Stailsu aplaupīja Valentīndienā, Kamberbaču ieslodzīja bagāžniekā - šovbiznesa zvaigznes, kas kļuvušas par vardarbības upuriem

Jauns.lv

Slava un nauda ir iekārojamas vērtības, kas ir saistītas arī ar nopietniem riskiem. Bagātība padara cilvēku par mērķi, bet slava - par apsēstības un naida objektu. Lūk, slavenības, kuras kļuvušas par vardarbības upuriem un, par laimi, ir izdzīvojušas.

Skarbā Valentīna diena

Mūziķim Harijam Stailsam 2020. gadā bija visneromantiskākā Valentīna diena - viņu, piedraudot ar nazi, pie paša mājām Londonā aplaupīja vīriešu banda.

Harijs Stailss nogriezis garos matus

Grupas „One Direction” mūziķis Harijs Stailss nogriezis garos matus dēļ lomas Otrā pasaules kara drāmā „Dunkirk”. Nogrieztos matus mūziķis ziedojis ...

gallery icon

Ceļā uz mājām mūziķis pamanījis vīriešu grupu ar aizklātām sejām un pār galvu pārvilktām hūdiju kapucēm. Harijs šķērsojis ceļu, vīrieši arī šķērsojuši; viņš vēlreiz pārgājis pāri ceļam, un tāds pats rezultāts. “Un es padomāju – šķiet, mani tūlīt apzags,” Stailzs uzbrucējiem atdevis visu skaidro naudu, bet viņi pieprasījuši arī atbloķētu tālruni. Kad mūziķis atteicies, uzbrucēji piedraudējuši un parādījuši, ka ir bruņojušies ar nažiem. Krustojumā iedegusies sarkanā gaisma, un, lai pievērstu sev uzmanību, Harijs izskrējis uz ceļa. Lai gan neviens auto neapstājās, viņš izmantoja iespēju aizbēgt.

Otro reizi piedzimis

Dienvidāfrikā 2004. gadā, kad vēl nebija tik slavens, aktieris Benedikts Kamberbačs kļuva par baisas automašīnu laupīšanas upuri.

Kamberbačs vai ūdrs? Atrodi atšķirību

Internetā jau krietnu laiku jokdari sajūsminās par pazīstamā angļu aktiera Benedikta Kamberbača līdzību ūdram. Salīdzināts abu izskats, mīmika, pat žesti. ...

gallery icon

Viņš ar pāris kolēģiem esot braucis pa vientuļu ceļa posmu, kas ved no Keiptaunas uz Ermelo. Auto pārsprāga riepa, un, kamēr viņi centās to nomainīt, pienākuši seši bruņoti vīrieši un pieprasījuši skaidru naudu un narkotikas. Aktieris ieslodzīts automašīnas bagāžniekā un tur arī atstāts. “Nākamajā rītā vēlējos nopeldēties bangojošā jūrā. Kad jūtat, ka tūdaļ mirsiet, nedomājat, ka reiz atkal piedzīvosiet šīs visas sajūtas – aukstu alu, cigareti, saules pieskārienu ādai. Visas šīs lietas man atkal bija kā pirmo reizi, kā jaunas dzīves sākums,” pēc gadiem stāstīja aktieris.

Par mata tiesu

Aktieris Stīvs Bušemi 2001. gadā Ziemeļkarolīnā uzņēmās filmā "Apslēptie draudi", kad kopā ar kolēģiem – aktieri Vinsu Vonu un scenāristu Skotu Rozenbergu – devās atpūsties uz vietējo bāru.

foto: ©HBO/Courtesy Everett Collection/ Vida Press
Stīvs Bušemi.

Pēc tam, kad viena no vietējām sākusi sarunu ar Vinsu Vonu, viņas draugi greizsirdības uzplūdā izraisīja strīdu. Tas pārauga kautiņā, un kāds no vīriešiem Bušemi vairākas reizes sadūra rokā, kaklā, žoklī un virs acs. Aktieris nonāca slimnīcā, un uzbrucējs tika apsūdzēts uzbrukumā ar nāvējošu ieroci ar nolūku nogalināt. Sods – 25 mēneši ieslodzījumā.

Nedzirdēt apstiprinošu atbildi

Aktrisei Gabrielai Unionai bija 19 gadi, viņa strādāja apavu veikalā. Tieši pirms darbadienas beigām kāds vīrietis aplaupījis veikalu, bet tur strādājošo Gabrielu izvarojis.

foto: JL/Sipa USA/ Vida Press
Gabriela Uniona.

“Kad man bija 19 gadi, mani izvaroja. Strādāju apavu veikalā Kalifornijā – veikals tika izlaupīts, un persona, turot ieroci man pie deniņiem, mani izvaroja. Tā laikā šķita, ka atrodos ne savā ķermenī, un sevi mierināju, ka notiekošais nav īstenība. It kā izslēdzos un likās, ka tik šausmīga lieta ar mani nevar notikt. Krīzes centrā man palīdzēja atgriezties dzīvē. Tāpēc tagad es lobēju valsts likumdevējus, valdību, lai tiek rasti līdzekļi un sabiedrība informēta par šo centru vērtīgo darbību. Mans mērķis ir nekad nedzirdēt atbildi “es arī” pēc tam, kad es saku, ka esmu tikusi izvarota,” šausminošo notikumu un tā sekas viņa apraksta savos memuāros.

Viens solis no mīlas līdz naidam

Daudzas slavenības ir tikušas galā ar stalkeriem, bet tikai dažām ir gadījies sastapties ar tik biedējošiem kā mūziķim Džastinam Bīberam.

Stilīgais pāris Džastins un Hailija Bīberi

gallery icon

2012. gadā duets – tēvocis un brāļa dēls – rīkojās saskaņā ar sērijveida seksuālā uzbrucēja Dana Martina norādījumiem un bija plānojuši mūziķi kastrēt ar dārza šķērēm un pēc tam nogalināt. Par laimi, plāns neizdevās, taču Džastins aizvien turpina saskarties ar vajātājiem un cilvēkiem, kuri mēģina ielauzties viņa mājā un viesnīcas numuros.

Ja nedejo, jāšauj

Amerikāņu reperi Meganu Stallionu kādā Holivudas mājas ballītē 2020. gadā esot sašāvis pašas kolēģis, mūziķis Torijs Laness.

"Megan Thee Stallion" festivālā "Positivus"

"Megan Thee Stallion" uzstāšanās festivāla "Positivus" noslēdzošajā dienā.

gallery icon

Megana, draugu aizstāvot, ilgi bija klusējusi un pat stāstījusi, ka ievainojums gūts, uzkāpjot uz saplēsta stikla lauskām. Tomēr, tā kā bez operācijas iztikt nevarēja, noskaidrojās arī nozieguma detaļas – Megana vēlējusies ballīti pamest, bet Torijs, uzsaucot: “Dejo, kuce!”, vairākas reizes izšāvis viņas kāju virzienā. Viņš arī piedāvājis miljons ASV dolāru, lai notikušais tiktu noklusēts.

Brīnumi notiek

Reperis un aktieris 50 Cent 2000. gadā esot atradies savā automašīnā, kad viņa spēkratam blakus piebraucis bruņots vīrietis un atklājis uguni.

foto: ddp/Highlight Film / Vida Press
Kērtiss "50 Cent" Džeksons.

Reperis tika ievainots deviņas reizes (plaukstā, rokās, kājās, krūtīs un pat sejā), taču brīnumainā kārtā izdzīvoja. Slepkavības mēģinājuma iemesls esot 50 Cent vēl neizdotā dziesma "Ghetto Qu’ran", kuras stāsts ir par 80. gadu narkotiku tirgoņiem viņa dzīvesvietā Kvīnsā. Dziesmā pieminēts kāds Kenets Makgrifs – vietējais bandīts. Makgrifa biedri uzskatījuši, ka 50 Cent ir atklājis par daudz, tāpēc noorganizējuši repera slepkavību. Slepkavība neizdevās, 50 Cent slimnīcā pavadīja 13 dienas, bet vēl ilgāku laiku rehabilitācijā un pārvietojoties ar kruķiem.

Nav droši pat uz skatuves

Britu grupas "Oasis" līderi Noelu Galaheru nopietni ievainoja koncerta laikā 2008. gadā Toronto.

foto: James Curley/Mirrorpix / Vida Press
Noels Galahers.

Kādam vīrietim bija izdevies izlauzties uz skatuves, un, tur nonācis, viņš uzbrucis Galaheram un iegrūdis skaņu aparatūrā. Lai gan apsardzei izdevās Noelu paglābt un koncerts turpinājās, atklājās, ka mūziķim uzbrukumā lauztas trīs ribas, tāpēc pāris tūres koncertu bija jāatceļ.