foto: CAMERA PRESS/Joanne Davidson / Vida Press
Dramatiski notikumi pie Bakingemas pils tikai dažas stundas pēc karaļa Čārlza rīkotajām Ziemassvētku pusdienām
Karalis Čārlzs III ar sievu karalieni konsorti Kamillu.
Slavenības
2022. gada 21. decembris, 17:50

Dramatiski notikumi pie Bakingemas pils tikai dažas stundas pēc karaļa Čārlza rīkotajām Ziemassvētku pusdienām

Jauns.lv

Lielbritānijas karalis Čārlzs III jau pavisam drīz mēros ceļu uz Sandringemu, kur gatavos Ziemassvētku svinības visai kuplajai ģimenei. Pirms tam viņš rīkoja svinīgās pusdienas Vindzoras pilī un saskārās arī ar kādu ļoti nepatīkamu notikumu pie Bakingemas pils Londonā.

Lielbritānijas karaliskā ģimene otrdien bija pacilātā noskaņojumā, kad pulcējās Vindzoras pilī uz karaļa rīkotajām svinīgajām Ziemassvētku pusdienām.

Karalis Čārlzs un viņa sieva karaliene konsorte Kamilla sagaidīja mīļotos, to skaitā princesi Annu ar vīru Timotiju Lorensu, Maiku un Zāru Tindalus ar bērniem, princi Edvardu ar Veseksas grāfieni Sofiju un viņu meitu lēdiju Luīzi.

foto: Jonathan Brady/WPA Pool/Shutterstock/ Vida Press
Karaļa Čārlza III un karalienes konsortes Kamillas oficiālais Ziemassvētku apsveikums.

Šī bija pirmā reize, kad britu karaliskās ģimenes pārstāvji pulcējās uz tradicionālajām svētku pusdienām kopš kovidpandēmijas sākuma. Mērojot ceļu uz pili, viņi izskatījās priecīgi un saviļņoti.

Taču dažas stundas vēlāk notika dramatiski notikumi citā galvenajā karaliskajā rezidencē - Bakingemas pilī.

foto: Yui Mok/WPA Pool/Shutterstock/ Vida Press
Karaliskā ģimene 15. decembrī pulcējās Vestminsteras abatijā uz “Together At Christmas” svinīgo pasākumu. To apmeklēja arī Velsas princis un princese ar abiem vecākajiem bērniem.

Īsi pēc desmitiem vakarā kāds sakūra uguni pie pils vārtiem, pirms policijas darbinieks viņu paspēja aizturēt.

Londonas Metropolitēna policijas oficiālajā paziņojumā teikts: “Otrdien, 20. decembrī, īsi pēc plkst. 22.08, uz aizdomu pamata par noziedzīga kaitējuma nodarīšanu tika aizturēts 30 gadus vecs vīrietis, kad netālu no Bakingemas pils vārtiem tika manīts neliels ugunsgrēks.”

“Vīrietis ir arestēts. Ugunsgrēks ir nodzēsts.”

Karali Čārlzu vizītes laikā Jorkā protestētājs apmētā ar olām

gallery icon

Karalis tikmēr gatavojas saviem pirmajiem Ziemassvētkiem kā monarhs.

Šogad karaliskās ģimene pievienosies karalim Čārlzam un karalienei konsortei Kamillai Sandringemā, kur monarhs rīkos svinības, pārņemot tradīciju no savas mātes nelaiķes karalienes Elizabetes II. Kā ierasts, Pirmo Ziemassvētku rītā karaliskās ģimenes pārstāvji dosies tradicionālajā pastaigā, mērojot ceļu uz svētku dievkalpojumu baznīcā.

Hercogiene Ketrīna un princis Viljams ar bērniem ceļā uz baznīcu 2019. gada 25. decembrī

gallery icon

Nav šaubu, ka šis būs arī smeldzīgs laiks ģimenei, jo tie būs viņu pirmie Ziemassvētki bez septembrī mirušās karalienes Elizabetes II.

Ģimene pēdējos divus gadus koronavīrusa pandēmijas dēļ Ziemassvētkus svinējusi atsevišķi, karaliene pērn un 2020. gadā svētku laiku pavadīja Vindzoras pilī, nemērojot ceļu uz Sandringemu, kur līdz tam vienmēr rīkoja plašas svinības visai kuplajai ģimenei.

Karaliene Elizabete II pirmo reizi satiek ģimeni kopš pandēmijas sākuma. 2020. gada decembris

gallery icon