Trakā pasaule
2022. gada 12. decembris, 19:12

BDSM eksperte: kādu no šīm seksuālajām praksēm ir pamēģinājis katrs

Jauns.lv

TV6 sarunu raidījuma "Dziļi ar Džili" ceturtajā epizodē režisors Dž. Dž. Džilindžers uz atklātu sarunu aicinājis BDSM kopienas pārstāvi Nataļju Sorokinu, kura atklāj, kas patiesībā slēpjas aiz šiem četriem burtiem.

"BDSM nozīmē bondāža, disciplīna, dominance. Tā ir viena puse, otra -  sadisms un mazohisms, bet tajā visā ir ļoti, ļoti plaša pasaule ar visādām praksēm, aktivitātēm, kas var būt seksuālas un var nebūt seksuālas. Katrs izvēlas kaut ko savu.

Man liekas tāpēc, ka tas ļauj cilvēkiem, pirmkārt, piedzīvot kaut kādu savu individuālo gaumi, individuālu fantāziju un arī atbrīvoties no kaut kādiem ierobežojumiem seksā un pamēģināt kaut ko jaunu.

Populārākas būtu iepēršana, bet var teikt, ka jebkurš cilvēks kaut kādu praksi no BDSM ir mēģinājis. Ja mēs skatāmies BDSM ābecēs, tur ir iekļauts viss. No "batplug" līdz matu raušanai.

Nolaistas bikses līdz potītēm un sekss tādā pozīcijā varētu tikt uzskatīts par bondāžu. Tāpēc, ka cilvēkam ir ierobežotas kustības un viņš nevar ātri aizskriet. Varbūt ļoti smieklīgi…

Tātad viņam sanāk pakļautā pozīcija, ka viņš ir cita cilvēka, sava partnera varā. Ieslēdzas varas spēļu moments, kad kāds ir aktīvā puse, kāds ir pasīvāka vai pieņemoša puse un tas jau varētu būt uzbudinoši.

Kad tu nodod citam cilvēkam kontroli par savu baudu, savām sajūtām, dažreiz par savu dzīvību. Bet ja tas viss tiek darīts ar piekrišanu un drošā vidē, tad tas ir BDSM.

Ja kāds vienkārši izdomāja piespiest otru cilvēku kaut ko darīt, tā kā viņš grib - tas nav BDSM. Tā ir vardarbība. Un tas ir ļoti svarīgs moments. Visu ir iepriekš jāizrunā," skaidro raidījuma viešņa. 

Raidījuma "Dziļi ar Džili" vadītājs ir Latvijā pazīstamais teātra režisors un aktieris Dž. Dž. Džilindžers (īstajā vārdā Raimonds Rupeiks). Saņēmis "Spēlmaņu nakts" balvu kā Latvijas 2006. gada režisors.