foto: REUTERS/SCANPIX
Kantrīmūzikas zvaigzne Dollija Pārtone saņem 100 miljonus dolāru no Džefa Bezosa
Dollija Pārtone Rokenrola slavas zālē.
Slavenības
2022. gada 14. novembris, 13:35

Kantrīmūzikas zvaigzne Dollija Pārtone saņem 100 miljonus dolāru no Džefa Bezosa

Jauns.lv

Kantrī mūzikas zvaigzne un filantrope Dollija Pārtone saņēmusi 100 miljonu ASV dolāru balvu "Bezos Courage & Civility Award" ("Bezosa drosmes un laipnības balva") no "Amazon" dibinātāja, miljardiera Džefa Bezosa un viņa ilggadējās partneres Lorēnas Sančesas, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Bezoss šo balvu pasniedz jau otro gadu.

Pagājušajā gadā viņš balvu piešķīra šefpavāram un katastrofu seku likvidēšanas speciālistam Hosē Andrē un CNN komentētājam un aktīvistam Van Džounsam.

"Kad esat pozīcijā, lai palīdzētu, jums tas ir jādara," teica kantrīmūzikas leģenda video, ko publicēja Bezoss savā "Twitter" kontā. Pārtone arī teica, ka naudu liks tur, kur ir viņas sirds. 

Pārtone nav konkrēti norādījusi, ko tieši iesāks ar ievērojamo naudas summu, taču viņai ir vairāki ilgstoši filantropiski projekti. 

Viņa ir palīdzējusi destigmatizēt HIV/AIDS, ziņo "Los Angeles Times". ASV Zivju un savvaļas dzīvnieku dienests viņai piešķīra partnerības balvu par viņas centieniem aizsargāt baltgalvas ērģlus. 

Kantrīmūzikas zvaigzne strādāja ar PETA, lai neļautu suņu īpašniekiem piesiet savus mājdzīvniekus un atstāt tos ārā. 

Pārtone, kura šomēnes tika uzņemts Rokenrola slavas zālē, ir arī nodibinājis vairākas labdarības organizācijas, tostarp Dolivudas fondu, kas koncentrējas uz izglītību, kā arī nabadzības mazināšanu. Kopš 1995. gada viņa ar programmu "Imagination Library" ir dāvinājusi teju 200 miljonus grāmatu bērniem.  

Viņa arī ziedoja 1 miljonu ASV dolāru Vanderbiltas Universitātes Medicīnas centram, lai palīdzētu izstrādāt vakcīnu COVID-19 pandēmijas laikā.