foto: Alex-VN / Alamy/ Vida Press
Iesprostoti "Disnejlendā": apmeklētāji nevar pamest atrakciju parku bez negatīva Covid-19 testa
2018. gada 15. maijs, Šanhajas "Disnejlenda" Ķīnā.
Trakā pasaule
2022. gada 31. oktobris, 17:41

Iesprostoti "Disnejlendā": apmeklētāji nevar pamest atrakciju parku bez negatīva Covid-19 testa

Jauns.lv

Ķīnas stingrās Covid-19 nulles politikas dēļ, Šanhajas “Disnejlendā” burtiski iesprostoti cilvēki, kuriem ir pozitīvs koronavīrusa tests, vēsta raidorganizācija BBC.

Šanhajas valdība paziņoja, ka no atrakciju parka nevarēs iziet tie apmeklētāji, kuri nevarēs uzrādīt negatīvu Covid-19 testu. Valdība piebilda, ka ikvienam, kurš apmeklējis parku kopš ceturtdienas, trīs dienu laikā pēc kārtas ir jāiesniedz trīs negatīvi testa rezultāti.

Jāpiebilst, ka atrakciju parks pašlaik ir slēgts jauniem apmeklētājiem. 

Datums, kad parks tiks atvērts, nav norādīts. 

Atrakciju parka slēgšana notiek vien divas dienas pēc tam, kad tas tika atvērts ar samazinātu apmeklētāju skaitu, lai nodrošinātu pakalpojumu atbilstoši stingrajiem Ķīnas Covid-19 ierobežošanas pasākumiem. 

Tā nav pirmā reize, kad parks tiek negaidīti slēgts. Pagājušā gada novembrī 30 000 cilvēku tika iesprostoti “Disnejlendas” teritorijā pēc tam, kad varas iestādes lika visus pārbaudīt kontaktu izsekošanas ietvaros.

Gandrīz trīs gadus kopš Ķīna ziņoja par savu pirmo koronavīrusa gadījumu, varas iestādes visā valstī turpina piemērot pēkšņus un ārkārtējus pasākumus, lai apturētu jebkādu vīrusa izplatību. 

Kopš 24. oktobra miljoniem cilvēku Ķīnā ir pakļauti 200 dažādiem ierobežojumiem, jo ​​valstī ar 1,45 miljardiem iedzīvotāju katru dienu pastāvīgi tiek reģistrēti vairāk nekā 1000 jauni koronavīrusa gadījumi. Šie skaitļi tiek uzskatīti par salīdzinoši maziem salīdzinājumā ar citām pasaules daļām. 

Tomēr šī mēneša sākumā Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins norādīja, ka netiks atvieglota nulles Covid-19 politika, kuras mērķis ir apturēt visus uzliesmojumus. Prezidents to nosaucis par "tautas karu, lai apturētu vīrusa izplatību".