foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Skat, kā izaugusi Gustava Terzena meita!
Gustavs un Grieta Terzeni, apmeklējot "Kino Citadele", kur norisinājās mistikas trillera "Upurga" pirmizrāde.
Slavenības
2022. gada 18. oktobris, 16:19

Skat, kā izaugusi Gustava Terzena meita!

Santa Sergejeva

Žurnāls "Kas Jauns"

Radio dīdžejs, mūziķis, ceļotājs, žurnālists un TV raidījumu vadītājs Gustavs Terzens diezgan bieži dažādus kultūras un mākslas sarīkojumus apmeklē ar meitu Grietu.

Žurnāls "Kas Jauns" Gustavu un Grietu Terzenus sastapa režisora Uģa Oltes mitoloģiskā trillera "Upurga" pirmizrādē.

Apmeklētāji ierodas uz Uģa Oltes mistiskā trillera "Upurga" pirmizrādi

Viesi 3. oktobra vakarā k/t "Kino Citadele" ieradās uz režisora Uģa Oltes filmas "Upurga" pirmizrādi.

gallery icon

Taujāts par atvasēm, Terzens gan paskaidro, ka savus bērnus īpaši nevēlas izcelt publiskajā telpā. Tieši tāpēc arī pašmāju medijos un sociālajos tīklos esot ļoti maz attēlu un ierakstu, kuros Gustavs vai viņa bijusī sieva un bērnu mamma Undīne Balode atspoguļotu savu atvašu gaitas.

Taču, ja reiz kopā ar vecāko meitu Grietu (14) apmeklēta filmas pirmizrāde, Gustavs piekrīt "Kas Jauns" pastāstīt ko sīkāk. Tētis ir lepns, ka meita pati izvēlējusies savu dzīves ceļu, kas saistīts ar mākslu un radošām aktivitātēm. Vecākiem vienīgi atliek meitu atbalstīt un iedvesmot. “Mēs ļoti bieži kopā apmeklējam dažādus pasākumus. Jāteic, ar Grietu ir liels prieks iziet sabiedrībā. Viņa mums ir māksliniece, gleznotāja. Meita apgūst šo prasmi mākslas skolā, viņai ir tiešām liela interese. Pārsteidzoši, cik viņa pārliecinoši to visu dara. Grietu interesē ne tikai glezniecība, bet arī akadēmiskā un klasiskā mūzika, kino un laikmetīgā mode,” saka Gustavs.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Gustavs un Grieta Terzeni, apmeklējot "Kino Citadele", kur norisinājās mistikas trillera "Upurga" pirmizrāde.

“Mēs ģimenē ļoti lepojamies ar Grietu un mīlam viņu. Grieta ir vislabākais kompliments viņas māmiņai Undīnei. Esmu ļoti lepns, laimīgs un svētīts, ka ir tieši tā. Meita jau ir tik pieaugusi, un prieks skatīties, kāds viņai ir vēriens attiecībā uz savām profesionālajām izpausmēm,” par savu pieaugušo meitu priecīgs ir tētis.

Gustavs piebilst, ka meitas (un tāpat arī deviņgadīgā dēla Friča) izaugsmē jāsaka liels paldies viņa bijušajai sievai Undīnei: “Viņa ļoti teicami “noturēja fronti” bērnu izglītībā – gan meitai, gan dēlam. Undīne ieklausījās un sadzirdēja, ko patiešām mazie vēlas. Lai arī mēs esam šķīrušies, man jāsaka milzīgs paldies Undīnei, ka bērni var nodarboties ar to, kas viņus interesē, un ka viņi jūtas labi.”

Savukārt Terzens pats visu savu brīvo laiku šobrīd velta Zemessardzes Studentu bataljonam, kura rindas viņš papildināja tieši Grietas dzimšanas dienā – šā gada 2. martā. “Pamatapmācību esmu jau izgājis, tagad notiek lielās Nacionālo bruņoto spēku organizētās militārās mācības Namejs,” par lēmumu pievienoties Zemessardzei Gustavam Terzenam nav bijis ne mazāko šaubu pēc tam, kad šā gada 24. februārī Krievija uzsāka karadarbību Ukrainā.