foto: ddp/Capital Pictures / Vida Press
94 gadu vecumā mirusi Holivudas zvaigznes Šona Penna mamma - aktrise Eilīna Raiena
Šona Penna mamma Eilīna Raiena.
Slavenības
2022. gada 11. oktobris, 17:59

94 gadu vecumā mirusi Holivudas zvaigznes Šona Penna mamma - aktrise Eilīna Raiena

Jauns.lv

Holivudas leģenda Eilīna Raiena, kura ir aktiera Šona Penna mamma, vienu nedēļu pirms savas 95. dzimšanas dienas devusies mūžībā.

Amerikāņu aktrise veterāne, kura filmējusies septiņdesmitajos gados ASV populārajos seriālos “Little House On The Prairie” un “Bonanza”, mirusi savās mājās Malibu.

Šona Penna mamma aktrise Eilīna Raiena

gallery icon

Aktrises pārstāvis apstiprinājis, ka trīs dēlu māte mūžībā devusies svētdien (9. oktobrī), īsi pirms savas 95. dzimšanas dienas, kas būtu 16. oktobrī. Viņas nāves cēlonis netiek atklāts.

Eilīnas Raienas atpazīstamākais dēls ir aktieris Šons Penns (62). Taču viņa ir mamma vēl diviem talantīgiem dēliem – mūziķim Maiklam Pennam (64) un no sirds slimības pāragri mirušajam aktierim Krisam Pennam (1965-2006).

foto: Alex Berliner/BEI/Shutterstock/ Vida Press
Kriss Penns (no kreisās), Eilīna Raiena, Leo Penns, Maikls Penns un Šons Penns 1997. gadā.

Trīs dēlu māmiņa Eilīna vairākās filmās nofilmējusies kopā ar savu dēlu Šonu. To skaitā ir 1991. gadā iznākusī filma “The Indian Runner”, 1995. gadā tapusī “The Crossing Guard”, 2001. gadā izdotā “I Am Sam” un 2006. gadā pirmizrādi piedzīvojusī “All The King’s Men”.

Kinolentē “At Close Range” (1986) Eilīna ir redzama kopā ar abiem dēliem aktieriem – Šonu un Krisu Penniem. Viņa tajā atveidoja abu brāļu vecmāmiņu.

foto: Jim Smeal/BEI/Shutterstock/ Vida Press
Šons Penns ar mammu Eilīnu Raienu.

Pēc bērnu nākšanas pasaulē Eilīna Raiena vairākus gadus bija paņēmusi pauzi aktrises karjerā, lai būtu pilna laika mamma saviem dēliem.

Eilīnas debija uz teātra skatuves notika 1953. gadā Brodvejas uzvedumā “Sing Till Tomorrow”, kam divus gadus vēlāk sekoja dalība drāmas seriālā “Goodyear Television Playhouse”.

Viņas vīrs Leo Penns, kurš mūžībā devās 1998. gadā 77 gadu vecumā, režisēja 1988. gadā tapušo filmu “Judgement In Berlin”, kurā Eilīnai bija uzticēta Gertas X loma.

foto: Bei/Shutterstock/ Vida Press
Šons Penns ar abiem vecākiem 1997. gadā.

Eilīna Raiena un Leo Penns apprecējās 1957. gadā un laulībā nodzīvoja vairāk nekā 40 gadus, līdz pat Leo nāvei 1998. gadā.

Eilīna no 1985. gada līdz 1989. gadam bija popmūzikas karalienes Madonnas vīramāte. Dziedātāja bija Šona Penna pirmā sieva. Vēlāk Eilīna bija vīramāte aktrisei Robinai Raitai, ar kuru dēls Šons bija precējies no 1996. gada līdz 2000. gadam. Savukārt no 2020. gada līdz 2022. gadam viņa bija vīramāte austrāliešu-amerikāņu modelei un aktrisei Leilai Džordžai, kura bija Šona Penna trešā sieva.

foto: Alex Berliner/BEI/Shutterstock/ Vida Press
Eilīna Raiena ar dēlu Šonu Pennu un vedeklu Robinu Raitu 2004. gadā.

Eilīna Raiena pēdējo reizi uz kinoekrāniem bija redzama pirms sešiem gadiem, kad aktrise jau tuvojās 90 gadu slieksnim. Viņa nofilmējās Vorena Bītija režisētajā ekranizējumā  “Rules Don’t Apply”.

Madonna un Šons Penns

gallery icon