foto: ddp/abaca press/ Vida Press
"Viņi vairs nav tādi paši..." - Čārlijs Šīns, Džims Kerijs, Tonija Brekstone un citas šovbiznesa zvaigznes, kas ir pret bērnu vakcināciju
Arī Donaldam Trampam ir, ko teikt.
Slavenības
2022. gada 19. septembris, 11:33

"Viņi vairs nav tādi paši..." - Čārlijs Šīns, Džims Kerijs, Tonija Brekstone un citas šovbiznesa zvaigznes, kas ir pret bērnu vakcināciju

Anita Sedliņa

Žurnāls "Kas Jauns"

Atklājam, kuras slavenības netic mūsdienu medicīnai, īpaši attiecībā uz vakcīnām saviem dārgākajiem – bērniem.

Bez loģikas

Aktieris Džims Kerijs vakcīnas bērniem ir nosaucis par “pieaugošu krīzi” un kādreizējo Kalifornijas gubernatoru Džeriju Braunu - par fašistu.

Džims Kerijs un Džindžera Gonzaga dzīvē un uz ekrāna

gallery icon

Brauns ir noteicis obligātu vakcinēšanos bērniem, neraugoties uz viņu vecāku reliģiskajiem vai filozofiskajiem uzskatiem. "Twitter", lai gan pieteicis, ka nav pret vakcīnām kā tādām, aktieris paziņojis: “Tiek apgalvots, ka no vakcīnām ir izņemta daļa dzīvsudrabu saturošā tiomerosāla. BET NE VISS!” Citā ierakstā turpinājis: “Apgalvo, ka zivīm ir bīstams dzīvsudrabs. Bet piespiest mūsu bērniem to vakcinēt neesot nekāds risks. Kāda loģika?”

Asinīs sveši mikroorganismi

Aktrise Liza Boneta jau deviņdesmitajos gados ir stāstījusi, ka viņu baidot vakcinēšanās un ka vakcīnas “mūsu bērnu asinīs var ieviest svešus mikroorganismus” un veicinot tik briesmīgas slimības kā “vēzis, leikēmija, izkliedētā skleroze, pēkšņā zīdaiņu nāve”.

foto: CAMERA PRESS/LNC / James Murphy / Vida Press
Lenijs Kravics ar meitu Zoju un bijušo dzīvesbiedri Lizu.

Savukārt sievietes bijušais vīrs mūziķis Lenijs Kravics (ar ko abiem ir kopīga meita Zoja) ir vakcīnu aizstāvis un pat ir sadarbojies ar UNICEFF to reklamēšanā.

Nepieciešama advokātu palīdzība

Aktieris Čārlijs Šīns tik ļoti iebilst pret bērnu vakcināciju, ka 2008. gadā sastrīdējās (esot viņai metis ar krēslu) ar bijušo sievu aktrisi Denīzi Ričardsu un pat piesaistīja advokātus, lai vakcinācija netiktu pieļauta.

foto: Km Press Group/Shutterstock/ Vida Press
Den;ize, Eluīza, Lola Rouza, Sems un Čārlijs.

Par tiesībām izvēlēties

Lai gan aktrise Selma Blēra savus bērnus esot vakcinējusi, viņa ir pievienojusies kolēģa Džima Kerija teiktajam par Kalifornijas vakcinēšanas likumu un "Twitter" paziņojusi: “Vecāku izvēle ir mūsu tiesības. Ļaujiet izvēlēties!” Attiecībā uz Covid-19 vakcīnām sieviete pati esot vakcinējusi un tajā pašā laikā saprotot citus, kuru viedoklis esot: “mans ķermenis – mana izvēle”.

foto: ddp / Vida Press
Selma Blēra ar dēlu Arturu.

Anekdote

Aktrisei Alīsijai Silverstonei ir alternatīvi uzskati attiecībā uz grūtniecību, dzemdībām un veselību vispār.

Alīsija Silverstone ar dēlu Bēru

Aktrise Alīsija Silverstone ar dēlu Bēru.

gallery icon

Daudzi no tiem ir pausti viņas grāmatā. Viņa tajā ir aprakstījusi, ka tamponiem esot saistība ar neauglību un vegānismam – ar spontānā aborta risku. Bet attiecībā uz vakcīnām bērniem viņa izmanto anekdotiska rakstura argumentu “pierādījumu”, ka pēc vakcinēšanas bērni “vairs nav tādi paši”.

Vēl viens pašpasludināts ārsts

Vēl pirms uzņēmējs Donalds Tramps kļuva par prezidentu un atbildīgo Covid-19 pandēmijas mazināšanā, viņš jau bija paspējis parunāt par savu antivakcīnu nostāju.

Tramps ar Melāniju pamet Balto namu

Laužot tradīciju un izvairoties no sava pēcteča Džo Baidena inaugurācijas, Līdzšinējais ASV prezidents Donalds Tramps trešdien beidzamo reizi atstājis Balto ...

gallery icon

Viņaprāt, tās esot saistītas ar bērnu autismu: “Vesels bērns dodas pie ārsta, kurš tam ievada neskaitāmas vakcīnas. Bērns nejūtas labi un mainās – AUTISMS. Daudz ir šādu gadījumu!”

Labāk mirt

Repere M.I.A. vairākkārt ir dusmojusies un publiski gānījusies par sistēmu, ka viņai ir jāvakcinē bērns, lai viņš varētu iekļauties ASV izglītības sistēmā.

foto: Adela Loconte/Shutterstock/ Vida Press
M.I.A

Arī attiecībā uz Covid-19 viņa tviterī ir atgādinājusi par savu nostāju: “Ja man jāizvēlas – vakcīna vai čips, es izvēlēšos nāvi!”

Dieva sods

Kādreizējā R&B superzvaigzne Tonija Brekstone ir vēl viena slavenība, kura tic, ka vakcinācija ir iemesls viņas dēla autismam.

Tonija Brekstone veselības problēmu dēļ uzstājas ar sirds ritma monitoru

Dziedātāja Tonija Brekstone cieš no Libmana-Saksa slimības un ārsti viņai apaļu diennakti ieteikuši nēsāt sirds ritma monitoru, lai fiksētu kaites ...

gallery icon

Savos memuāros viņa raksta: “Varbūt tā ir tikai sakritība, bet pēc dēla pirmās MMR vakcīnas (pret masalām, cūciņu un masaliņām) es pamanīju viņā pārmaiņas.” Grāmatā sieviete apgalvo, ka, viņasprāt, autisms ir Dieva sods par pašas kādreiz veikto abortu.