foto: Publicitātes
Miks Ozoliņš iegriežas Latvijā un aicina uz randiņu Agnesi Zeltiņu. Vai viņa atnāca?
Pagājušajā nedēļā Andrejostā tika aizvadīti ASV dzīvojošā latviešu režisora Mika Ozoliņa grāmatas "1001 guru" atklāšanas svētki.
Slavenības
2022. gada 30. augusts, 06:23

Miks Ozoliņš iegriežas Latvijā un aicina uz randiņu Agnesi Zeltiņu. Vai viņa atnāca?

Žurnāls "Kas Jauns"

Uz īsu brīdi Latvijā ieradies režisors Miks Ozoliņš, kas jau vairāk nekā desmit gadu dzīvo Amerikā. Viņa vēlmju sarakstā, esot dzimtenē, bijis arī satikties ar kādreizējo mīlestību Agnesi Zeltiņu, taču tikšanās nenotika - Zeltiņas atteikuma dēļ. Miks sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" atklājis, kāda tad būtu plānotā tikšanās…

Kā raksta "Kas Jauns", Ozoliņš zinājis - Zeltiņa esot “sacepusies” par to, ka pieminēta viņa grāmatā "1001 guru".

"Mums savulaik bija noruna – ja mēs kādreiz izšķirsimies, nevienam neko nekomentēsim par mūsu attiecībām un šķiršanās iemeslu. Laikā, kad izšķīrāmies, Agnese mani tomēr publiski “nomētāja akmeņiem”. Par mani rakstīja, kāds es esmu slikts, ko esmu nodarījis… Es tajā laikā klusēju, “apēdu” to visu. Pēc kāda laika vēl kaut kas “uzpeldēja”. Arī neko neteicu…” pauž Miks. Bet nu savā grāmatā Agnesi tomēr izvēlējies pieminēt. Un ne viss tur ir glaimojošā gaismā.

Mika Ozoliņa grāmatas "1001 guru" atklāšanas svētki

gallery icon

Žurnāla "Kas Jauns" taujāts, kāda, viņaprāt, varētu izvērsties tikšanās ar Zeltiņu, Miks uzsver, ka netur uz kādreizējo mīļoto ļaunu prātu vai aizvainojumu: “Es Agnesei noteikti gribētu pajautāt vienu jautājumu. Kam ir jānotiek, lai viņa tiešām varētu atstāt mūsu tā laika lieliskās attiecības pagātnē un viņā iestātos sirdsmiers? Lai viņa neturētu ļaunu prātu uz mani. Es neturu uz viņu dusmas vai aizvainojumu. Es to nedaru. Ne ikdienā, ne ikmēnesī, ne ikgadā. Es neko negatīvu par viņu nedomāju. Būtu priecīgs, ja viņa spētu šo smago akmeni – aizvainojumu pret mani – nomest no saviem pleciem.”

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
2009. gadā kinorežisors Miks Ozoliņš un aktrise, producente Agnese Zeltiņa kinoteātrī izrādīja savu pirmo Holivudā uzņemto pilnmetrāžas filmu "Es gribu tavu meiču!".

Un kā piemēru Ozoliņš min draudzīgās attiecības ar bijušo mīļoto Elīnu Fūrmani: “Ar Ellu man ir brīnišķīgas attiecības, un es būtu priecīgs, ja ar Agnesi tās būtu tādas pašas. Ar Ellu mēs sazināmies, čatojam un satiekamies. Viss ir super! Manuprāt, Ellai būtu bijušas visas tiesības uz mūžu turēt ļaunu prātu uz mani, jo principā taču es, esot attiecībās ar Ellu, aizgāju pie Agneses. Bet sanāca otrādi… ka aizvainotā ir Agnese.”

Miks Ozoliņš par Zeltiņu: “Agnese mani ļoti mīlēja”

Gana daudz teikumu Ozoliņa grāmatā veltīts attiecībām ar aktrisi Agnesi Zeltiņu. Kā raksta Miks, šajās attiecībās viņam esot parādījusies “vēlme piebremzēt un būt godīgam”. Tāpēc, ka Miks zinājis – jebkura kļūda viņam vienkārši netiks piedota: “Agnese mani tik ļoti mīlēja, ka pat nespēja pieļaut domu par manu neuzticību.” Miks grāmatā pauda savu nostāju par Agneses lielajiem dzīves lēmumiem. “Mums bija 12 gadu starpība, un viņai jau bija divi bērni – katrs no sava vīrieša. Es atzīstu, ka nepieņēmu un nepiedevu faktu, ka Agnese šķiroties apmaiņā pret investīciju jaunā dzīvoklī iemainīja savas tiesības uz jaunāko dēlu sievasmātei. Es to sapratu līdz galam tikai tad, kad manā dzīvē parādījās meita. Ir lietas, kas nav maināmas, pārdodamas, pērkamas un nododamas, īpaši mūsu bērni.”

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Pagājušajā nedēļā Andrejostā tika aizvadīti ASV dzīvojošā latviešu režisora Mika Ozoliņa grāmatas "1001 guru" atklāšanas svētki.

Un tagad par Zeltiņu viņas bijušais vīrietis saka: “Agnese ar savu dzīvi ir parādījusi, ka viņai tā ir nauda un karjera, kuru nav. Ir tikai citu rokām darinātas, šņorītē savērtas, spīdīgas bumbiņas. Un es esmu viena no tām.” Ar Zeltiņu viņu vienojis tas, ka abi bijuši karjeristi un mērķi bijuši grandiozi. Kopā radīta filma, ko Miks dēvē par “lielu virsotni”, un kā īpašu panākumu atzīst to, ka uz pirmizrādi atnākusi pilna zāle cilvēku. Taču viņi ar Agnesi nav bijuši komersanti, tāpēc ceļi šķīrušies.

Miks Ozoliņš Holivudā

gallery icon

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!