Slavenības
2022. gada 11. jūlijs, 05:55

Džons Malkovičs: "Tas, ko es daru, ne vienmēr patīk cilvēkiem, bet man tas pārāk nerūp." Ekskluzīva intervija ar Holivudas zvaigzni

Jauns.lv

Holivudas zvaigzne aktieris un režisors Džons Malkovičs uzskata, ka filmai vai izrādei nav jāiepriecina visi, – pietiek ar to, ka tā patīk viņam pašam. To aktieris atzīst ekskluzīvā video intervijā portālam Jauns.lv raidījuma ciklā "Statuss:Brīvs".

“Es vienmēr esmu darījis to, ko vēlējies. Tas ne vienmēr patīk cilvēkiem, bet man tas pārāk nerūp. Jo viss, ko es varu darīt, un labākais, ko es varu darīt, ir censties darīt lietas, kas ir interesē man pašam. Tas tiešām ir viss, ko es varu darīt. Es varu saprast, piemēram, ka cilvēki atnāk uz izrādi, un viņiem tā nepatīk. Es saprotu,” intervijā Jauns.lv saka Džons Malkovičs.

Aktieris piebilst, ka nekad nav centies piesaistīt to virzienu, ko Amerikā sauc “bez smadzenēm”, vai lietas, kas viegli pārdodamas. “Man ir priekšstats, ko cilvēki labprātāk skatās, bet tas nenozīmē, ka tas ir tas, ko es darīšu,” atzīst Džons Malkovičs.

foto: ddp/ Capital Pictures/ Vida Press
Holivudas zvaigzne aktieris un režisors Džons Malkovičs.

Viņš ir viens no noslēpumainākajiem pasaules teātra un kino aktieriem. Holivudā viņam ir “savādā ģēnija” reputācija, kurš var nospēlēt jebko, taču teātris Malkovičam dod lielāku brīvības izjūtu nekā kino. To apliecina arī pēc franču dramaturga Bernāra Marī Koltesa lugas motīviem veidotā izrāde “Kokvilnas lauku vientulībā”, kuras pasaules pirmizrāde notika Dailes teātrī.

Par šo izrādi un daudziem citiem tematiem Malkovičs stāsta intervijā raidījumu ciklā “Statuss: Brīvs”. Viņš runā arī par savu ilggadējo draudzību un sadarbību ar lietuviešu aktrisi Ingeborgu Dapkunaiti, ar kuru kopā spēlēja Dailes teātrī, stāsta par saviem iespaidiem Rīgā, par talanta un veiksmes nozīmi aktiera karjerā un citiem tematiem.

Holivudas zvaigzne Džons Malkovičs dzīvē un lomās

gallery icon

Ar Džonu Malkoviču sarunājas žurnālists Sergejs Nikolajevičs, kurš ir vairāku grāmatu un televīzijas programmu autors. Viņa jaunā projekta “Statuss:Brīvs”, kas veidots sadarbībā ar izdevniecību “Rīgas Viļņi”, centrā ir lielu zvaigžņu un spilgtu radošu personību likteņi.  

“Brīvību nevar iemācīt,” uzskata Nikolajevičs, piebilstot, ka ir interesanti runāt ar tiem, kuri prot būt brīvi gan savā dzīvē, gan darbā.

“Priecājos, ka pirmais projekta varonis ir brīnišķīgais aktieris un pasaules zvaigzne Džons Malkovičs, kurš nebaidās dzīvot “virs barjerām”, jebkurā situācijā saglabājot cieņu un rāmu eleganci,” secina žurnālists.

Video interviju ar Džonu Malkoviču skaties portālā Jauns.lv.