Trakā pasaule
2022. gada 1. jūlijs, 06:25

Jurijs Šatunovs paredzēja savu nāvi, apgalvo viņa menedžeris

Jauns.lv

Estrādes zvaigzne Jurijs Šatunovs negaidīti aizgāja no dzīves 23. jūnijā plaša infarkta dēļ. Mākslinieka pelnus apglabāja Trojekurova kapos Maskavā un izkaisīja viņa iemīļotajā ezerā Vācijā. Viss izpildīts tieši tā, kā to vēlējies pats dziedātājs.

Tikmēr Šatunova menedžeris Arkādijs Kudrjašovs "YouTube" publicējis vienu no pēdējām mākslinieka dziesmām, kas netika izdota, bet izrādījās pravietiska.

Tajā mākslinieks paredzējis savu nāvi, uzskata Kudrjašovs. Viņš skaidroja, ka dziesmas rindās mūziķis atvadās no laicīgās dzīves.

"Tāda sajūta, ka dzied cilvēks, kurš saprot, ka ir beidzis savu zemes ceļu..." sarunā ar "KP" sacīja Kudrjašovs.

Dziesmai dots nosaukums "Katram savs".

"Te nu es kā viegls putns pametu savu vakardienas gūstu. Izplešu spārnus un lidoju, piepildot plaušas ar brīvību …" skan dziesmas rindas.

Kudrjašovs arī uzsvēra, ka Šatunovam ir vēl daudzas neizdotas kompozīcijas, kas vēlāk noteikti tiks ierakstītas to autora piemiņai.

Jau vēstīts, ka ziņa par Šatunova nāvi viņa paziņas un fanus pārsteidza kā zibens no skaidrām debesīm. Izpildītājs bija pazīstams ar saviem muzikālajiem hitiem "Belije rozi", "Detstvo" un "Pismo", bez kuriem Šatunova koncerti nebija iedomājami.

Dziedātājs Jurijs Šatunovs (1973-2022) "Instagram" mirkļos

gallery icon
19

Zināms, ka Jura ir audzis Orenburgas bērnunamā: pašam dziedātājam nekad nav paticis stāstīt par savu bērnību un vecākiem. Taču no drošiem avotiem zināms, ka bērnunamā viņš nokļuvis 11 gadu vecumā, pēc mātes nāves. Tas noticis tāpēc, ka tēvs par dēlu nav izrādījis nekādu interesi.

Tā kā dziedātāja mamma aizgāja no dzīves agri, daudzi sāka vilkt paralēles ar paša Šatunova nāvi. Un tad arī atklājās pats interesantākais un reizē skumjākais — izrādījās, ka Vera Šatunova mirusi 1984. gadā 29 gadu vecumā no akūtas sirds mazspējas. 

foto: Instagram
Jurija Šatunova (1973-2022) atdusas vieta Trojekurovas kapsētā Maskavā.

Jurijs Šatunovs piedzima 1973. gadā Baškīrijas APSR (Baškīrijas Autonomā Padomju Sociālistiskā Republika). Pusaudžu gadus mākslinieks pavadīja bērnunamā - viņa vecāki bija šķīrušies, māte nomira, kad Šatunovam bija 11 gadu. Bērnunamā viņš satika Sergeju Kuzņecovu, kurš bija amatieru pulciņa vadītājs, un tad aizsākās "Laskovij Mai" grupas vēsture.

Padomju zēnu grupu no Maskavas dibināja krievu dziesmu autors, komponists un mūziķis Sergejs Kuzņecovs. "Laskovij Mai" savulaik tika dēvēta par "80. – 90. gadu leģendām".

Tēmas