Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Andželina Džolija aicinājusi pasauli palīdzēt bērniem, kuri kļuvuši par kara upuriem
foto: EPA/Scanpix
Andželina Džolija Ukrainā.
Slavenības

Andželina Džolija aicinājusi pasauli palīdzēt bērniem, kuri kļuvuši par kara upuriem

Jauns.lv

Kopš pilna mēroga kara pirmajām dienām Andželīna Džolija paudusi savu atbalstu Ukrainas tautai. Turklāt viņa apmeklēja Ļvivu un satikās ar bērniem.

Andželina Džolija aicinājusi pasauli palīdzēt bērn...

Zvaigzne turpina runāt par karu Ukrainā, īpaši pievēršot uzmanību cietušajiem un bojāgājušajiem bērniem, raksta "Segodņa".

Savā "Instagram" profilā aktrise publicējusi ierakstu, kurā norādījusi, ka gandrīz divas trešdaļas bērnu no Ukrainas piespiedu kārtā ir pārvietoti. Kā norādīja Džolija, kopš 24. februāra vismaz 277 bērni nogalināti un 456 ievainoti.

Džolija arī pastāstīja, ka Ukrainā Krievijas uzbrukumos bojātas un iznīcinātas vismaz 256 veselības aprūpes iestādes un vairāk nekā 1800 skolas.

Slavenība norādīja - lielākās kara sekas nes bērni. Visā pasaulē bērni veido 30% iedzīvotāju, bet arī 41% – visu piespiedu kārtā pārvietoto personu.

"Kopīgiem pūliņiem, kas vērsti uz traumas fizisko un emocionālo izpausmju pārvarēšanu, ir jāapmierina ne tikai bērnu vajadzības Ukrainā, bet arī Afganistānā, Jemenā un daudzos citos bieži aizmirstos konfliktos, kas tiek finansēti krietni zem līmeņa, kas ir pietiekams bērnu vajadzību apmierināšanai," skaidroja Džolija.

Zvaigzne uzsvēra, ka sabiedrībai jāsniedz spēcīgāka palīdzība un atbalsts bērniem. "Vietējās organizācijas un organizācijas, ko vada kopiena, ievieš jaunus veidus, kā bērnus savienot ar mācību un ēdināšanas instrumentiem izaugsmei, lai palīdzētu pasargāt viņus no šī kara ļaunākajām sekām. Taču globālajai humānajai atbildei var un tai ir jābūt spēcīgākai, lai nodrošinātu šo bērnu paaudzi ar resursiem, kas nepieciešami ārstēšanas uzsākšanai," piebilst aktrise.