foto: no privātā arhīva
Jāņa Aišpura bijusī sieva pārcēlusies uz Itāliju un tur apprecējusies ar vietējo uzņēmēju
Madara ar Džuzepi 10. martā gredzenus mija Itālijā šaurā ģimenes lokā. “Šis bija divu nobriedušu cilvēku lēmums. Greznas kāzas mums abiem bijušas jau pirmajās laulībās. Tagad gribējās dienu sev, kopā ar kāzu lieciniekiem un pašiem tuvākajiem ģimenes locekļiem,” uzsver Līviņa.
Slavenības
2022. gada 13. aprīlis, 10:35

Jāņa Aišpura bijusī sieva pārcēlusies uz Itāliju un tur apprecējusies ar vietējo uzņēmēju

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Pēc šķiršanās no grupas "The Sound Poets" līdera Jāņa Aišpura viņa pirmā sieva un divu meitu mamma Madara Līviņa savu dzīvi pilnībā mainījusi. Kā šonedēļ raksta žurnāls "Kas Jauns", viņa pērn rudenī pārcēlusies uz saulaino Itāliju un pirms mēneša mijusi gredzenus ar savu jauno mīlestību - itāliešu uzņēmēju Džuzepi Liturri.

Interjera dizainere Madara Līviņa, šķiet, atkal spēj noticēt mīlestībai.

Viņai pirms dažiem gadiem nācās pieņemt ģimenes izjukšanu, vēl nēsājot zem sirds savu jaunāko atvasi. Nu jau pāris gadu Madara savā dzīvē ir pāršķīrusi jaunu lappusi. Viņa žurnālam "Kas Jauns" pastāstījusi par savu tagadējo dzīves posmu.

Jauna vide un kultūra

Madara ar Itālijā dzīvojošo Džuzepi iepazinusies Latvijā. “Viņš vienkārši atbrauca uz Latviju. Pie manis,” noslēpumaini nosaka viņa. Attiecības ar itāli krietnu laiku bija jāizdzīvo pārlidojumos. “Gan es bieži devos uz Itāliju, gan viņš pie manis uz Latviju. Cik nu tas bija iespējams, jo šajā laikā pasaulē plosījās Covid-19 pandēmija,” saka Madara.

Pagājušā gada rudenī Līviņa pārcēlās uz Itāliju pie mīļotā uz pastāvīgu dzīvi. Viņa atzīst, ka sākums, lai iedzīvotos, nebūt neesot bijis viegls. “Tas man bija liels pārbaudījums. Cita vide, cita kultūra un mentalitāte. Bija nepieciešams laiks, lai pierastu pie itāļu dienas izkārtojuma un nesteidzīgā ritma. Ņemot vērā, ka strādāju par interjera dizaineri, savus darba pienākumus varēju veikt attālināti. Esmu arī sākusi apgūt itāļu valodu un nākotnē plānoju interjera dizaina darbus veikt arī klientiem Itālijā. Protams, šeit ir sava specifika, ir jāiepazīst itāļu būvniecības iezīmes. Arī interjeru manās jaunajās mājās esmu veidojusi pati,” stāsta Līviņa.

Cenšas nepazaudēt saikni ar Latviju

Madara atzīst, ka mēdz ļoti pietrūkt dzimtenes. “Uz Latviju cenšos atlidot ik pēc pāris mēnešiem, bet tādu ilgāku laika posmu Latvijā biju uz Ziemassvētkiem. Šogad plānoju visu vasaru pavadīt Latvijā,” pastāsta Madara. Viņas mīļotais vīrietis arī pa šiem pāris gadiem Latvijā ir bijis biežs viesis. “Viņam patīk Latvijas daba un arhitektūra, īpaši jūgendstila ēkas. Lielā sajūsmā viņš ir par Līgo svētkiem. Tāpat viņš jau nogaršojis daudzus latviešu ēdienus, viņam īpaši garšo dzērvenes šokolādē. Vienīgais, kas viņam nav īsti saprotams, ir kefīra garša,” smaidot saka Līviņa.

Madara atzīst, ka latvisko garu palīdz uzturēt arī radi un draugi, kuri brauc ciemos uz viņas jaunajām mājām Bari pilsētā. Šo pāris gadu laikā viņa gana daudz paspējusi iepazīt Itāliju, arī tās dabu, īpaši dienvidos. “Daba ir skaista, bet tās zaļums gan ir cits, tāds dzeltenāks, un to nevar salīdzināt ar Latvijas piesātināto zaļo toni. Vasarā Itālija ir diezgan izkaltusi saulē. Savukārt skaists ir itāļu zilganzaļais ūdens,” novērojumos par vietējo dabu dalās Līviņa.

Viena meita izvēlas palikt Latvijā

Jāņa Aišpura un Madaras Līviņas 14 gadu ilgajā laulībā pasaulē nāca divas meitas. Taujāta, kā izdevies sakārtot jautājumu par bērnu dzīvesvietu, viņa atbild: “Mazākā meita, kurai šobrīd ir četri gadi, dzīvo pie manis Itālijā, bet vecākā meita, kura ir 12 gadu veca, izvēlējās palikt Latvijā. Viņa ir tādā vecumā, kad pati jau var pieņemt lēmumu. Latvijā ir draugi un viņai tuvāka vide. Viņa dzīvo nedēļu pie manas mammas un nedēļu pie tēva. Arī psihologs palīdzēja šajā sakarā pieņemt pareizāko lēmumu,” paskaidro Madara, kura neslēpj, ka viegli neesot skatīties, ka abas māsas dzīvo šķirti. “Cik vien varam, rodam iespēju, lai vecākā māsa varētu pie mums būt un abas māsas vairāk komunicētu. Protams, man vecākās meitas ļoti pietrūkst, bet ir jārespektē viņas lēmums palikt Latvijā,” uzsver Līviņa.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!