Kino
2022. gada 8. aprīlis, 23:55

Vilam Smitam par Krisa Roka iepļaukāšanu 10 gadus aizliegts piedalīties "Oskaru" ceremonijā

Jauns.lv

Amerikāņu aktierim Vilam Smitam desmit gadus aizliegts piedalīties “Oskaru” ceremonijā un citos ASV Kinoakadēmijas rīkotajos pasākumos, jo šāgada ceremonijā viņš iepļaukāja komiķi Krisu Roku, vēsta BBC.

Piektdien Kino mākslas un zinātnes akadēmija, kas organizē “Oskara” balvu ceremoniju, tikās tiešsaistes sanāksmē, lai pārspriestu disciplinārlietu.

Smits ir atvainojies par savu rīcību un izstājies no akadēmijas. Aktieris iesita Rokam pēc tam, kad komiķis bija pajokojis par Smita sievas noskūto galvu – matus viņa skuj veselības stāvokļa dēļ. 

Šogad Vils Smits saņēma balvu kā labākais aktieris par lomu filmā “Karalis Ričards”, kur spēlēja tenisa zvaigžņu Venusas un Serēnas Viljamsu tēvu. 

Paziņojumā ASV Kinoakadēmija vēsta, ka “Oskarus” “aizēnoja nepieņemama un kaitnieciska rīcība, kuru redzējām mistera Smita uzvedībā uz skatuves”. 

Savā paziņojumā par izstāšanos Smits norādījis, ka “ir nodevis Akadēmijas uzticību” un ka viņa “sirds ir salauzta” paša rīcības dēļ. 

Viņš piebildis, ka “pilnībā pieņems jebkādas un visas savas uzvedības sekas”. Viņa atkāpšanās nozīmē, ka Vils Smits nevarēs piedalīties balsojumā par nākamo “Oskaru” balsotājiem. 

Bez Kinoakadēmijas arī vismaz divas citas filmu studijas ¬“Sony” un “Netflix” ir pagaidām apturējušas sadarbību ar Smitu. 

“Oskara 2022” balvu ceremonijas vakara labāk ģērbtās slavenības

gallery icon
43