Tā dažādi mākslinieki portretē slavenības. FOTO
Ketijas Perijas portretu ar eļļas krāsām uz audekla gleznojis tas pats mākslinieks, kurš radīja krāšņo fantāziju zemi viņas videoklipā „California Gurls”.
Slavenības
2015. gada 7. jūnijs, 04:53

Tā dažādi mākslinieki portretē slavenības. FOTO

Jauns.lv

Laikā, kad popularitāti var iemantot ar „YouTube” palīdzību, pašbildēm sociālajos tīklos un ar dalību realitātes šovos, vārda „slavenība” definīcija ir visnotaļ mainīgs lielums.

Šo ideju par pamatu ņēmuši Smitsona Nacionālās portretu galerijas (ASV) kuratori,

piedāvājot izstādi ar vilinošo nosaukumu „Slavenību skatiens”. Ekspozīcijā izlikti 54 dažādu autoru darbi, kuros viņi attēlojuši cilvēkus, ko uzskata par slavenībām. Izstādē aplūkojami gan portretu gleznojumi eļļas krāsu tehnikā, gan zīmētas karikatūras, kolāžas un fotogrāfijas.

Darbos attēlotas slavenības, kas šī vārda definīciju sen vairs neprasa – Breds Pits, Bārbra Streizande, Eva Longorija, Eminems, Opra Vinfrija, Keitija Perija un Maikls Felpss. Līdzās viņiem portretu galerijā izlikts arī arhitekta Cēzara Pelli portrets, „Google” vadītāju portreti un aktīvistes un šefpavāres Alises Votersas portrets.

„Slavenība ietver ne tikai cilvēkus, kas ir atzīti un guvuši mūsu apbrīnu, bet arī tos, kas ir krituši un spējuši no jauna piecelties,” komentējusi Asma Naīma, viena no izstādes kuratorēm.

Keitijas Perijas portretu eļļas tehnikā gleznojis Vils Kotons, kurš izveidojis saldumu bagāto fantāziju zemi dziedātājas videoklipā skaņdarbam „California Gurls”. Portretā viņš Keitiju attēlojis ģērbtu kēksiņu papīriņā un ar konkefkšu diadēmu galvā.

Britnijas Spīrsas portretu radījis mākslinieks Lūks Dubuā. Viņš tajā kompilējis attēlus no popzvaigznes mūzikas videoklipiem.

Daudzi no izstādē izliktajiem darbiem iepriekš plašākai publikai nav bijuši apskatāmi.

Keitija Perija ft. Snoop Dogg – „California Gurls”

Kasjauns.lv / Foto: Vida Press