Tā Šomase defilēja ar orķestri, bet Puzikovs dejoja! FOTO
LTV šovā “Lai top” dziedātāja Liene Šomase spēlēja saksofonu un defilēja ar pūtēju orķestri.

Tā Šomase defilēja ar orķestri, bet Puzikovs dejoja! FOTO

Jauns.lv

Latvijas Televīzijas šovā “Lai top” 24 sabiedrībā zināmi cilvēki un Svētku kolektīvi turpina ieskandināt XI Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus. Ceturtajā raidījumā jaunam piedzīvojumam ļāvās dziedātāji Liene Šomase un Nikolajs Puzikovs, ātrākais skrējējs Latvijā, sprinteris Ronalds Arājs un dūla Katrīna Puriņa.

Tā Šomase defilēja ar orķestri, bet Puzikovs dejoj...

Liene Šomase pēc sešu gadu pārtraukuma atkal paņēma rokās saksofonu un kļuva par Valmieras pūtēju orķestra “Si bemol” daļu. “Man ir nenormāls stress, jo tāda sajūta, ka man mūzikas skolā kārtējā ieskaite jāliek. Man bija tiešām tādas patīkamas atmiņas un ir patiess prieks, ka šāds projekts Latvijā ir jau otro sezonu,” ar smaidu atzina dziedātāja.

Savukārt sprinteris un ātrākais latvietis Ronalds Arājs uzstājās kopā ar Rīgas 45.vidusskolas jaukto kori. Tā vadītāja Baiba Milzarāja atzinīgi novērtēja sportista spēju ievērot pilnīgi visus norādījumus, kas vainagojās ar lieliski izpildītu Lolitas Ritmanes un Māras Zālītes dziesmu “Manā sirdī”. Pēc priekšnesuma Ronalds atklāja, ka uzstāšanās radīja viņam gandrīz tikpat lielu uztraukumu kā starts Olimpiskajās spēlēs.

Harmonisku un mierpilnu priekšnesumu skatītājiem dāvāja dūla Katrīna Puriņa, viņas meitiņas un Rīgas skolēnu pils folkloras kopa “Kokle”, bet dziedātājs Nikolajs Puzikovs izmēģināja ko tādu, ko nebija darījis nekad līdz šim – viņš pirmo reizi dejoja! Par viņa skolotājiem un deju partneriem kļuva Ogres kultūras centra deju studija “Pīlādzītis”. Sākumā dziedātājs esot izskatījies nedaudz pēc pelmenīša, taču ar katru nākamo reizi viņa dejotprasmes esot uzlabojušās un pēdējā mēģinājumā Nikolajs jau esot izskatījies pēc kārtīga tautu dēla. Deju virsvadītāja Olga Freiberga atzina: “Kā tu dejo! Ne es jauna, ne es friša, ne es spiedzu, ne es kliedzu, bet, ja es sēdētu mājās uz dīvāna un skatītos, es par tevi balsotu. (..) Malacis, izteiksmīgs, nu vienkārši burvīgi!” Nikolaja centību novērtēja arī skatītāji, un viņš ieguva “LAI TOP” 4. raidījuma skatītāju simpātiju balvu.