foto: Vida Press
Elizabete II un hercogiene Ketrīna pirmo reizi 700 gados pārkāpj svarīgu karaliskās ģimenes likumu
Slavenības
2022. gada 25. februāris, 06:18

Elizabete II un hercogiene Ketrīna pirmo reizi 700 gados pārkāpj svarīgu karaliskās ģimenes likumu

Jauns.lv

Hercogiene Ketrīna Midltone un karaliene Elizabete II pārkāpusi vienu senu karaliskās ģimenes noteikumu, kuru Megana Mārkla vienmēr centusies ievērot.

Runa ir par likumu, kuru vairāk nekā pirms 700 gadiem pieņēma Eduards III. 1337. gadā karalis paziņoja, ka neviens, kura sociālais statuss ir zemāks par bruņinieku nedrīkst nēsāt kažokādu.   

Hercogiene Ketrīna un apavi ar pilno zoli

gallery icon
47

Šis priekšnoteikums skāra visus monarhu ģimenes locekļus. Taču tajā bija arī izņēmumi. Piemēram, valdošajam monarham bija jāvelk kažokāda parlamenta atklāšanas laikā, vēsta "ok-magazine.ru".

Karaliskajai ģimenei ir jāievēro virkne stingru noteikumu, kas nosaka, ko ēst un vilkt mugurā. Tomēr ar laiku šie noteikumi piedzīvo dažas izmaiņas.

Karaliene Elizabete II saplēstās zeķubiksēs apmeklē mošeju

gallery icon
6

Kā vēsta karaliskajai ģimenei tuvu stāvoši avoti, līdz 2019. gadam Elizabete II publiskās vietās regulāri parādījās kažokādā, sistemātiski pārkāpjot Eduarda III likumu. 

Šo noteikumu savulaik pārkāpusi arī prinča Čārlza sieva, Kornvolas hercogiene Kamilla. Vienīgi prinča Harija mīļotā Megana Mārkla karalisko pienākumu pildīšanas laikā vienmēr ievērojusi šo noteikumu.

Hercogiene Ketrīna ceriņkrāsas kleitā

Vizītei Vācijā hercogiene Ketrīna bija izvēlējusies dizaineres Emīlijas Vikstedas kleitu ceriņkrāsā.

gallery icon
20

Pēdējā laikā monarhu ģimenes locekļi dod priekšroku dabīgās kažokādas analogiem. Tas saistīts arī ar dažādiem vides aizsardzības projektiem. Tiek ziņots, ka Elizabete II vairs nepērk apģērbu ar dabisko kažokādu.

2000. gadā Lielbritānija kļuva par pirmo valsti, kas aizliedza apjomīgu zvēru fermu darbību. Pēc ekspertu domām, drīzumā Apvienotās Karalistes valdība pilnībā aizliegs kažokādas izstrādājumu pārdošanu valstī.