Mūzika
2022. gada 9. februāris, 14:37

“Kas tas ir???” Soctīklos uzjautrinās par visai amizanto Moldovas nacionālo “Eirovīzijas” atlasi

Jauns.lv

Tāpat, kā citās valstīs, arī Moldovā vairāki mūziķi janvārī nacionālajā atlasē sacentās par došanos uz šī gada starptautisko “Eirovīzijas” dziesmu konkursu Turīnā, Itālijā. Tomēr, salīdzinot ar Latvijas “Supernovas” dalībniekiem, rodas jautājums – kā šie cilvēki izturēja atlasi?

Moldovas raidorganizācija “TeleRadio-Moldova” (TRM), tāpat, kā katru gadu, sākotnēji iecerēja organizēt valsts nacionālo “Eirovīzijas” atlasi “Selecția Națională 2022”, lai izvēlētos valsts pārstāvi konkursam. Tomēr šī gada janvārī TRM nolēma pārstāvi izvēlēties iekšēji, mūziķiem uzstājoties žūrijas priekšā.

Lai gan TRM skaidro, ka par iekšējo balsojumu nolemts Covid-19 ierobežojumu dēļ, soctīklu lietotāji spekulē, ka patiesais iemesls varētu būt haotiskais atlases pasākums.

Janvāra beigās TRM izziņoja 30 dziesmu sarakstu, kuras sacentīsies par vietu uz lielās skatuves. Starp tām atradās arī anonīma mākslinieka “Misscatylove” dziesma “Intro”, kas pārsteidza “Eirovīzijas” fanus.

Pusotras minūtes garā “dziesma” drīzāk atgādina veļas mašīnas vai putekļsūcēja skaņas. Bildē attēlota maza meitene, kura varētu būt šī skaņdarba autore, taču “Eirovīzijas” fani drīz vien noskaidrojuši, ka patiesais autors ir kāds anonīms mākslinieks no Lielbritānijas.

Šis savādais skaņdarbs dažas stundas pēc publicēšanas tika izņemts no oficiālā atlases saraksta. Pats autors stāsta, ka atteicies no dalības atlasē, jo nespēšot laikā ierasties Moldovā, lai uzstātos žūrijas priekšā.

TRM šo atgadījumu nav komentējuši.

Vietnē “Twitter” smieklus un neizpratni radījuši arī citi atlases dalībnieki, kā, piemēram, Viola Džulea, kura savas dziesmas vārdus uzstāšanās laikā lasīja no telefona.

Jautājumu “Kas notiek Moldovas nacionālajā atlasē?” lika uzdot vēl citi redzētie priekšnesumi.

Tomēr 29. janvārī žūrija nolēma par labu tautiskajai grupai “Zdob şi Zdub & Fraţii Advahov”, kura Moldovu šogad pārstāvēs ar dziesmu “Trenuleţul”. Dziesma ir moldoviešu valodā un tā vēsta par vilciena maršrutu uz Moldovas un Rumānijas kopīgās robežas.

Jau ziņots, ka Latvija savu pārstāvi “Eirovīzijai” izvēlēsies 12. februārī. Latvijai tika izlozēta vieta pirmajā pusfinālā 10. maijā, kur mūsu pārstāvis par vietu finālā sacentīsies kopā ar Albāniju, Bulgāriju, Lietuvu, Moldovu, Nīderlandi, Slovēniju, Šveici, Ukrainu, Austriju, Horvātiju, Dāniju, Grieķiju, Islandi, Norvēģiju, Krieviju, Portugāli un Armēniju.

Noskaidroti Latvijas Televīzijas konkursa "Supernova 2022" finālisti

Latvijas Televīzijas dziesmu konkursa "Supernova 2022" pusfināla tiešraidē skatītāji un žūrija kopā lēmuši, kuri desmit dalībnieki finālā 12. februārī turpinās ...

gallery icon
113