foto: no privātā arhīva
“Man ir daudz pielūdzēju un daudz draugu, kas vēlētos mani precēt, bet es negribu steigties," saka Diāna.
“Man ir daudz pielūdzēju un daudz draugu, kas vēlētos mani precēt, bet es negribu steigties," saka Diāna.
Slavenības
2022. gada 10. janvārī, 05:39

"Man ir daudz pielūdzēju, bet es negribu steigties," - Diāna Pīrāgs izbauda brīvas sievietes statusu

Santa Sergejeva

Žurnāls "Kas Jauns"

Dziedātāja Diāna Pīrāgs nu jau vairāk nekā gadu kā atgriezusies Latvijā. Šķīrusies no mīļotā cilvēka, kas palicis dzīvot Itālijā, viņa velta sevi bērnu audzināšanai, kā arī ķērusies pie darba - pasniedz vokālās nodarbības, dzied un ieraksta jaunas dziesmas.

"Man ir daudz pielūdzēju, bet es negribu steigties...

“Šobrīd strādāju ar bērniem un pasniedzu mūziku. Man ir daudz audzēkņu, ar kuriem strādāju privāti. Bija plānoti arī koncerti novembrī, bet ierobežojumu dēļ tos vajadzēja atcelt. Tāpat arī man paredzētas uzstāšanās privātos pasākumos decembrī, ko ļoti gaidu. Ir arī vēl kāds jauks notikums – jau pavisam drīz sociālajās platformās nonāks mans Ziemassvētku albums džeza noskaņās,” par šā brīža aktualitātēm savā dzīvē žurnālam "Kas Jauns" pastāsta Diāna Pīrāgs un piebilst, ka iesaistījusies starptautiskos projektos – Korejā, Itālijā un Krievijā.

Tāpat Diāna ar mammas, leģendārās skatuves mākslinieces Olgas Pīrāgs atbalstu audzina savus bērnus – 15 gadus veco meitu Anželiku, kas mācās Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolā un apgūst obojas spēli, un septiņgadīgo dēlu Leonu Adonīsu, kas jau uzsācis skolas gaitas, aizrāvies ar sociālajiem tīkliem "Instagram" un "TikTok", filmējies reklāmās un izrāda interesi par dziedāšanu.

Divi gadi Maltā

28. novembrī dziedātāja svinēs 37. dzimšanas dienu. "Kas Jauns" jau iepriekš vēstīja, ka Diāna savā privātajā dzīvē bija piedzīvojusi skandalozu šķiršanos no franču finansista un dēla tēva Frenka Često. Atguvusies no iepriekšējās attiecībās piedzīvotā, Diāna Pīrāgs bija satuvinājusies ar dziedātāju Mikēli Troiu no Palermo. Divus gadus viņi dzīvoja Maltas arhipelāga salā Gozo, bet pirms nepilna gada Diāna ar Mikēli atbrauca uz Latviju.

Diānas Pīrāgs un viņas mīļotā Mikēles atpūta Itālijā 2020. gada rudenī

Dziedātājas Diānas Pīrāgs un viņas mīļotā Mikēles atpūta Itālijā 2020. gada rudenī.

“Vajadzēja atgriezties, ģimenē bija veselības problēmas. Es nevarēju izvēlēties palikt dzīvot Maltā, jo ģimene man ir pirmajā vietā. Tāpēc nolēmu ar mīļoto cilvēku pamest Maltu un atbraucām uz Latviju. Pēc tam kādu brīdi pārcēlāmies uz dzīvi Romā. Taču man vajadzēja atgriezties Latvijā pie bērniem un darba. Draugs palika Itālijā, jo tur ir viņa darbs. Tā ka nu esam šķīrušies, vairs neesam kopā. Es nezinu, kā būs turpmāk, jo mēs ļoti daudz laika pavadījām kopā, viņš bija kļuvis man par labu draugu. Man ir ļoti labas attiecības arī ar bijušajiem vīriem. Esmu par to – ja cilvēki šķiras un nedzīvo vairs kopā, tad saglabā labas un draudzīgas attiecības. Dzīve tomēr ir viena, un nevaram cits citam būt ienaidnieki. Ja attiecībās ir radies konflikts kovida apstākļu, naudas problēmu vai kā cita dēļ, tad pašķiroties ir labi, ka saglabājas un turpinās draudzība.

Šobrīd negribu steigties un domāt par jaunām attiecībām. Vēlos izbaudīt to mirkli, kad esmu brīva. Man ir liela pieredze un dzīves skola. Esmu bijusi divas reizes precēta, esmu realizējusi sevi kā mammu. Jā, man ir daudz pielūdzēju un daudz draugu, kas vēlētos mani precēt, bet es negribu steigties. Vēlos vairāk padomāt par sevi, karjeru, bērniem un ģimeni,” par savu sievietes sūtību aizdomājas dziedātāja.

Diāna Pīrāgs siltumu iepazīst pludmalē Taizemē.

Diāna Pīrāgs siltumu bauda pludmalē Taizemē

Diāna Pīrāgs 2017. gada rudenī siltumu bauda pludmalē Taizemē.

Itāļu atmosfērā

“Tagad esmu kopā ar ģimeni un bērniem. Ceru, ka viss būs kārtībā, ka veselības problēmas palikušas aiz muguras un nebūs vairs nekādu šķēršļu, lai es varētu turpināt strādāt. Redzu savu nākotni tepat Baltijā. Taču tas nenozīmē, ka neceļošu, jo darba dēļ varu arī doties uz kādu citu valsti. Piemēram, tagad arī man ir līgums ar Itālijā populāru mūzikas izplatītāju kompāniju. Itāļiem, protams, ir ļoti daudz labu dziedātāju, bet arī es varu atrast savu nišu. Esmu universāla, dziedu astoņās valodās un dažādos mūzikas stilos. Tas itāļiem patika. Tāpēc saņēmu aicinājumu rakstīt savas dziesmas, kuras viņi mēģinās izplatīt.

Mūzikas izplatītājiem arī patika fakts, ka varam apvienot divas valodas – itāļu un latviešu. Es brīvi runāju itāļu valodā, jo divu gadu laikā, ko dzīvoju Maltā, pārsvarā komunicēju ar itāļiem. Turklāt no Maltas bieži braucām uz Sicīliju. Ar kuģi ļoti ātri var nokļūt no vienas valsts otrā. Pirmajā pandēmijas vilnī Itālijā bija atvērtas frizētavas, restorāni un kafejnīcas. Starp citu, ļoti daudzi itāļi arī dzīvo Maltā. Tad arī es iejutos itāļu atmosfērā.”

Dziedātājas Diānas Pīrāgs 30 gadu jubilejas svinības

Dziedātājas Diānas Pīrāgs 30 gadu jubilejas svinības 2014. gada 29. novembrī.

Tāpat viņa piebilst, ka latviešu mūziķiem šajā laikā nav viegli, jo ir burtiski jākaro par iztikas līdzekļiem un jāgaida labāki laiki. Pavadot laiku sarunās ar savu mammu Olgu Pīrāgs, Diāna nolēmusi apgūt jaunu arodu. “Mammai ir bagātīga skatuves pieredze. Šogad viņai liela jubileja – apritēja 65 gadi. Taču, lai arī visu dzīvi veltījusi mūzikai, viņa man lika aizdomāties, kā kovids ir nomocījis mūziķus. Mamma ierosināja apgūt citu profesiju un paskatīties plašāk. Šogad mēģināju stāties Milānas Accademia Teatro alla Scala mākslas menedžmenta programmā. Daudz palīdzēja itāļu draugi un Latvijas vēstniece Itālijā Solvita Āboltiņa, tāpat arī man bija rekomendācijas vēstules, to skaitā no Kultūras ministrijas. Šoreiz neizdevās, bet nākamgad mēģināšu atkal, jo maģistrantūrā ir tikai deviņas vietas. Gada mācību maksa ir 50 000 eiro. Pusgada studiju maksu sedz Itālija, bet pārējo mācību maksu jāapmaksā pašam. Mans mērķis ir virzīties tālāk un iegūt jaunu profesiju,” nākotnes plānus atklāj Diāna Pīrāgs.

Diāna Pīrāgs ar seksīgajām kolēģēm no Lietuvas un Igaunijas dodas uz Krimu

Diāna Pīrāgs ar seksīgajām kolēģēm no Lietuvas un Igaunijas dodas uz Krimu

Citas ziņas un notikumus lūkojiet žurnālā "Kas Jauns"!