foto: Steve Mack / Alamy/ Vida Press
Reperis un aktieris Niks Kanons paziņo sirdi plosošu vēsti - miris viņa piecus mēnešus vecais dēls
Niks Kanons
Slavenības
2021. gada 8. decembris, 15:00

Reperis un aktieris Niks Kanons paziņo sirdi plosošu vēsti - miris viņa piecus mēnešus vecais dēls

Jauns.lv

Amerikāņu reperis, komiķis un aktieris Niks Kanons otrdien sava sarunu raidījuma "The Nick Cannon Show" laikā paziņoja, ka nomiris viņa piecus mēnešus vecais dēliņš Zens.

Šī gada jūnijā dzimušais mazulis miris pagājušajā nedēļas nogalē pēc tam, kad viņam diagnosticēts smadzeņu audzējs.

Kanons raidījumā sacīja, ka viņam bijusi ļoti smaga nedēļas nogale un viņš šo vēsti par dēla aiziešanu mūžībā nevienam vēl nebija atklājis. Par raidījuma vadītāja skaudro dzīves notikumu nav bijusi informēta pat filmēšanas grupa.

Par dēla nāvi Kanons paziņoja raidījuma sadaļā "Dienas bilde", parādot attēlu ar savu dēlu.

"Viņš vienmēr smaidīja. Viņā allaž mājoja tik skaists gars. Es pamanīju, ka viņam sācies klepus, tāpēc gribēju pārbaudīt viņa veselību," raidījumā stāstīja Kanons. Abi ar atvases māti modeli Alisu Skotu domājuši, ka tā būs parasta mazuļa pārbaude, tomēr beigās ārsti atklājuši, ka zēnam galvā ir ļaundabīgs audzējs. Lai gan veikta operācija, Zena veselības problēmas sāka saasināties ap Pateicības dienu.

Pirms dēla nāves ģimene aizbraukusi uz okeāna krastu, kur Kanons pēdējo reizi turējis mazuļa roku.

Īsi pēc Nika Kenona paziņojuma Zena māmiņa "Instagram" īso stāstiņu sadaļā publiskoja mājas video, kurā puisēns guļ gultā un priecīgi reaģē uz mammas sacīto. Alisa dēlam saka: “Ko tu saki? Tu saki ‘Labrīt, tēti, es tevi ļoti mīlu’.” Kad mazulis uz šiem vārdiem reaģē ar skaņu, māmiņa turpina: “Malacis! Viņš arī tevi mīl.”

Zens pēc tam mammai velta burvīgu smaidu un nejauši paceļ rociņu, kad viņa saka, lai dēls pamāj tētim atā.

Niks Kanons savā sarunu šovā pastāstīja, kā atklājuši, ka dēls cieš no hidrocefālijas.

“Termins hidrocefālija (tautā biežāk saukta par ūdensgalvu) ir izveidojies no diviem vārdiem: hidro nozīmē ūdeni, bet cefālija (grieķu val.- kephalos) ir attiecināma uz galvu,” raksta neirokirurgi.lv. “Hidrocefālija ir stāvoklis, kad smadzeņu šķidrums (likvors, cerebrospinālais šķidrums) palielinātā daudzumā uzkrājas galvas smadzeņu vēderiņos (šķidrumu saturoši dobumi galvas smadzenēs). Šādos gadījumos smadzeņu funkcijas tiek traucētas vai nu sakarā ar lielu spiedienu galvaskausa iekšienē, vai arī sakarā ar dažādas smadzeņu daļas savienojošo struktūru nospiedumu.”

“Ar hidrocefāliju, nediferencējot tās veidu, var saslimt jebkurā vecumā, bet visvairāk saslimšanas gadījumu novēro bērnībā vai pēc 60 gadu vecuma.”

“Hidrocefālija atkarībā no tās iemesla var tikt ārstēta dažādi. Gadījumos, kad hidrocefāliju izraisa audzējs, kurš nosprosto likvora cirkulācijas ceļus, lielākoties veic šī audzēja operāciju, tādējādi atjaunojot normālu smadzeņu šķidruma plūsmu.”

“Es ievēroju, ka viņam vienmēr ir klepus un gribēju pārbaudīt viņa veselību,” savu stāstījumu sāk Niks. "Viņam bija neparasta elpošana, bet tad, kad dēls bija divus mēnešus vecs, es ievēroju, ka viņam ir jauka izmēra galva, ko es nodēvēju par Kanona galvu.”

“Mēs nepadomājām neko sliktu, viņam bija normāla galva kā visiem Kanoniem. Bet es ļoti gribēju aizvest viņu pie ārsta, lai pārbaudītu elpošanu un deguna blakusdobumus. Mēs domājām, ka tā būs parasta vizīte pie daktera.”

Taču ārsti pēc pārbaudes informēja jaunos vecākus, ka Zena galvā uzkrājas šķidrums un ka tas ir ļaundabīgs audzējs. 

Puisēnam nekavējoties tika veikta operācija, bet viņa stāvoklis ap Pateicības dienu pasliktinājās.

“Audzējs sāka augt daudz ātrāk un mēs zinājām, ka ir laiks…,” turpināja Niks, cenšoties saņemties, lai turpinātu stāstu.

Atsaucot atmiņā dēla pēdējās dienas, Niks pateicās ārstiem par palīdzību un paskaidroja, ka ir rūpējies, lai ģimenei kopā būtu “viskvalitatīvākais laiks”. “Šajā nedēļas nogalē es centos pavadīt maksimāli kvalitatīvu laiku kopā ar Zenu,” viņš stāstīja auditorijai, nespējot slēpt asaras. “Svētdien, kad pamodāmies, mums bija iespēja doties pie okeāna.”

“Kad biju ceļā uz lidostu, saņēmu zvanu, lai dodos atpakaļ pie Zena.”

Niks pastāstīja, ka nedēļas nogalē pēdējo reizi turējis rokās savu dēlu. Pēc Zena došanās mūžībā viņš atgriezies darbā, jo jūt, ka šajā sēru laikā viņam ir nepieciešams būt aizņemtam
 

Ieskaitot Zenu, komiķim ir septiņi bērni. Vecākie divi bērni dzimuši Kanona laulībā ar dziedātāju Meraiju Keriju.

Dziedātāja Meraija Kerija ar vīru Niku Kanonu

gallery icon

Reperi un aktieri Niku Kanonu reiz vienoja romantiskas jūtas ar Kimu Kardašjanu

gallery icon