Slavenības
2021. gada 7. decembris, 15:55

Princis Harijs jau mēnešiem ilgi nav sarunājies ar tēvu

Jauns.lv

Princis Harijs un princis Čārlzs jau mēnešiem ilgi "tikpat kā nav sarunājušies", raksta portāls "Mail Online". Tēva un dēla attiecības sasniegušas "visu laiku zemāko līmeni", ko iespaidojušas Saseksas hercoga nebeidzamās ķildas ar karalisko ģimeni.

Princis Čārlzs, kurš ir pirmais rindā uz Lielbritānijas troni, bija "dziļi šokēts un sāpināts" pēc Harija un Meganas atklātās intervijas Oprai Vinfrijai un citām vaļsirdīgām atklāsmēm, ko pāris paudis publiski pēc atteikšanās no karalisko pienākumu pildīšanas.

Princis Harijs kopā ar Opru Vinfriju piedāvā 5 sēriju dokumentālu filmu, kurā runā par garīgo veselību

gallery icon

Spriedze vēl vairāk saasinājās aizvadītajā svētdienā, kad Harijs paziņoja, ka “sarāvis saites” ar Mahfuzu Mareju Mubaraku bin Mahfuzu - vēl gadu pirms princis Čārlzs pretrunīgi vērtētajam Saūda Arābijas miljardierim pasniedza Britu impērijas ordeni.

Princis Čārlzs “cienīgi klusē”, baidoties, ka sabiedrības šķelšanās varētu ietekmēt viņa valdīšanu - laikrakstam “The Sun” norādījušas karaļnamam pietuvinātas personas.

Princis Čārlzs ar dēliem

gallery icon

Harija attiecības ar tēvu pasliktinājās pēc atklātās intervijas Oprai Vinfrijai šā gada martā. Hercogs tajā norādīja, ka tēvs pārtraucis sniegt viņam finansiālu atbalstu pēc tam, kad viņš ar sievu Meganu paziņoja par lēmumu atteikties no karalisko pienākumu pildīšanas un pārcelties uz dzīvi ASV. Harijs arīdzan piesauca “lielu sarūgtinājumu”.

Pēdējo reizi tēvs un dēls klātienē sarunājās Edinburgas hercoga bērēs pirms astoņiem mēnešiem. Pēc tam viņi apmainījušies vien dažiem atturīgiem telefona zvaniem.  

Princis Harijs vectēva Edinburgas hercoga prinča Filipa bērēs

gallery icon

Princis Harijs vēlreiz ieradās Londonā šā gada jūlijā, lai kopā ar brāli princi Viljamu atklātu mātei, princesei Diānai, veltītu skulptūru Kensingtonas pils dārzā. Taču tēvs un dēls šajās dienās nesatikās. Princis Čārlzs vēl nav klātienē iepazinies arī ar savu sešus mēnešus veco mazmeitu Lilibetu Diānu.

Prinči Viljams un Harijs satiekas princeses Diānas skulptūras atklāšanas ceremonijā

gallery icon

Princis Harijs atkārtoti negatīvi izteicās par tēvu podkāstā, kur paskaidroja, ka pārcēlies uz ASV, lai “pārtrauktu bērnības sāpju ciklu”.

Par attiecībām ar tēvu viņš norādīja: “Viņš izturējās pret mani tāpat, kā savulaik izturējās pret viņu.”

Princis Čārlzs un princese Diāna ar jaunāko dēlu

Princis Čārlzs un princese Diāna ar jaunāko dēlu

gallery icon

Aizvadītajā svētdienā princis Harijs atzina, ka sarāvis saites ar Mahfuzu pēc tam, kad viņam radušās aizdomas par šī uzņēmēja “motīviem”. Viņš šādus secinājumus izdarījis pēc privātas tikšanās ar Mahfuzu, kurš ziedojis desmitiem tūkstošu mārciņu ar hercogu saistītām labdarības organizācijām.

Kāds no Velsas princim tuviem draugiem izteicies: “Čārlzs ir dziļi satriekts un vīlies par Harija jaunāko paziņojumu, kurā tēvs, tēlaini izsakoties, tiek pagrūsts zem autobusa.”

Megana, Harijs un princis Čārlzs

gallery icon

“Šis uzbrukums ir vēl postošāks nekā mājiens par Čārlza audzināšanas prasmēm, jo tas parāda to, kā viņš vada savu biznesu, un nākamajam karalim nodara daudz lielāku kaitējumu.”

“Ir bijuši mēģinājumi visu vērst par labu, taču kopš Edinburgas hercoga bērēm viņi tikpat kā nav sarunājušies.”

Draugs izteicies, ka princis Čārlzs mīl savu dēlu un viņam neatriebsies.

Prinča Čārlza 70. jubilejas dārza svētki: hercogienes Meganas pirmais iznāciens karaliskās ģimenes pārstāves godā

gallery icon

Mahfuzs tiek apsūdzēts par to, ka viņš ziedojis naudu Velsas princim pietuvinātiem labdarības mērķiem, šādi cerot izpelnīties cieņu un Lielbritānijas pilsonību.

Princim Harijam radušās aizdomas par Mahfuza patiesajiem motīviem 2014. gadā un nākamajā gadā viņš pārtraucis abu saziņu pēc tam, kad ar uzņēmēju klātienē bija ticies divas reizes.

Princis Harijs un Megana Mārkla pirmo reizi pēc meitas piedzimšanas kopā iziet sabiedrībā

gallery icon

Jaunākajā paziņojumā, kas varētu radīt jaunas nesaskaņas ģimenē, Harijs norādīja, ka viņam nav nekāda sakara ar “ordeņa skandālu” un viņam ir bažas par Saūda Arābijas uzņēmēja “motīviem” un viņš par tām arī pateicis.

Pēdējo mēnešu laikā princis Čārlzs vairākkārt kritizēts par savām attiecībām ar miljardieri Mahfuzu, kurš ar sava fonda starpniecību ziedojis dāsnas summas britu karaļnama pārstāvētajiem labdarības fondiem. Tiek lēsts, ka uzņēmējs ziedojis vismaz 1,5 miljonu sterliņu mārciņu.