Slavenības
2021. gada 30. septembris, 15:15

Dziedātājai Šakirai parkā uzbrukušas mežacūkas

Jauns.lv

Kolumbiešu dziedātāja Šakira saviem sekotājiem vietnē "Instagram" pastāstījusi, ka viņai pastaigas laikā parkā Barselonā uzbrukušas divas mežacūkas. Popzvaigzne tobrīd bijusi kopā ar savu astoņgadīgo dēlu.

Šakira pastāstīja, ka mežacūkas viņai uzbrukušas, pirms sagrābušas viņas somu un iebēgušas atpakaļ mežā.

Vēlāk gan popzvaigzne somu atguvusi un to arī parādījusi kamerā. "Paskatieties, kā divas mežacūkas, kas man uzbruka parkā, ir saplosījušas manu somu," viņa sacīja. "Viņas paķēra manu somu ar visu mobilo telefonu un aiznesa uz mežu. Tās visu ir iznīcinājušas."

Pēc tam viņa vērsās pie dēla, mudinot pastāstīt citiem, kā "viņa māmiņa stājusies pretī mežacūkām".

Dziedātāja Šakira savam dēlēnam izvēlējusies krekliņu ar "skaļu" saukli

Dziedātāja Šakira savam dēlam Milanam brīvdienās uzvilkusi T-kreklu ar saukli "Piedodiet, meitenes, bet es satiekos tikai ar modelēm!"

gallery icon

Zināms, ka pēdējo gadu laikā Barselonas policija saņem aizvien vairāk izsaukumu sakarā ar agresīvām mežacūkām, kuras ienākušas pilsētā.

2016. gadā Spānijas policija saņēmusi 1187 telefona zvanus par savvaļā dzīvojošajām cūkām, kas uzbrūk suņiem, izēd kaķu barotavas, kavē satiksmi un metas zem braucošu automašīnu riepām.

Posts un mokas, ko dzīvniekiem nodara cilvēku saražotie atkritumi

Aizvien biežāk medijos nonāk skati ar postu, ko dabai nodara cilvēku saražotie atkritumu kalni, galvenokārt plastmasas izstrādājumi. Neskaitāmi dzīvnieki katru ...

gallery icon

2013. gadā pat reģistrēts kāds incidents, kad policijas darbinieks mēģinājis likvidēt mežacūku, bet trāpījis ar lodi savam partnerim.

Mežacūkas, kas turklāt spēj pārnēsāt visdažādākās slimības, tiek uzskatītas par vienu no pasaulē invazīvākajām dzīvnieku sugām, jo tās spēj izdzīvot gandrīz jebkādā vidē. Arvien vairāk dzīvnieku ienāk pilsētās, kur tie barojas no cilvēku izmestajiem pārtikas atkritumiem.

Tā kā mežacūkas kļuvušas agresīvākas, daudzas pilsētas plāno dažādas stratēģijas, kā samazināt to skaitu. Piemēram, Berlīnē mednieki pilsētas teritorijā ir nogalinājuši tūkstošiem dzīvnieku, taču problēma joprojām pastāv.

Zvēri pandēmijas laikā "iekaro" lielās pilsētas

Kamēr pasaulē valda pandēmija, ekspedīcijā pa pilsētām dodas dažādi dzīvnieki.

gallery icon

Pagājušajā gadā sašutumu Romā izraisīja policisti, kuri ar trankvilizatoru uzdarbojušies bērnu rotaļu laukumā.